Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 330
  • 3 480
  •   2
Отговори
# 2 790
"Здравейте,ще споделя накратко моята история и моля за съвет. Имам син на почти 2г.и съм бременна  с второ дете. С приятелят ми нямаме брак. Преди да родя първото си дете имам един аборт от него. Дилемата ми  сега е дали да задържа второто дете или не. Просто бащата не е човек,на който може да се има доверие. Занимава се с незаконни неща. При втората ми бременност го задържаха и осъдиха на две години затвор. Родих сама,сама се изписах от родилния дом,пропусна погачата, първия рожден ден на сина си   и всичко важно. Справях се и оцелявах с помощта на мама и понякога свекървата.Преди два месеца излезна от затвора и не си е взел поука от стореното,въпреки че започна работа. Не обръща почти никакво внимание на детето и постоянно се караме. Има и ужасния навик да псува пред детето, когато се ядосва за каквото и да е. С две думи  нямам желание децата ми да растат с такъв човек,нямам никаква сигурност и спокойствие с него,и не знам дали във всеки един момент няма пак да го задържат и осъдят. Не знам как ще се справя сама с две деца,ако ми се наложи.От друга страна не искам да правя аборт, защото не знам как ще го преживея психически след това. При първия аборт преди да родя синът ми, едвам се възстанових , съвестта ми разяждаше отвътре. Дали има и други мами като мен или в подобно положение.

# 2 791
Коте, събирай си детето, багажа и се махни от този човек, ако искаш да имаш шанс за качествен и спокоен живот. От личен опит ти казвам - няма нищо по ценно от спокойствието в един дом! Няма по-важно от това детето ти да расте със спокойна майка и в спокойна, здравословна среда. Ще се справиш, и то перфектно. Дай си шанс. Не искаш да си от онези пребити, нарязани или убити жени , за които напоследък постоянно се говори по новините, нито искаш детето ти да е жертва на насилие. Ще се справиш. Няма какво да го мислиш, прочети какво си написала и сама ще се убедиш, че единствената ти опция е да избягаш от този човек. И да, остани си само с детето, което имаш. Няма нужда да се създават деца в тази обстановка, дете се отглежда от мама и тате, да е обичано и спокойно, а ти да имаш спокойна, пълноценна бременност и майчинство. С този мъж няма да ти се получи, затова не се забатачвай повече от това, което е сега.
Пожелавам ти да откриеш партньор, с когото да отгледате в здрава среда още много дечица. Но за да срещнеш такъв, който да те уважава и обича - първо покажи на себе си, че се уважаваш и че се обичаш, като си дадеш шанс за ново начало, и то веднага.
Ще се справиш.

# 2 792
Благодаря ти Cafe del Mar,и аз започвам да мисля,че това е правилния избор.

# 2 793
Aз подкрепям, че не е добре нито за теб, нито за сина ти да стоиш в такава токсична среда. А дали ще запазиш бременността си зависи изцяло от теб и въобще какво се случва с живота ти извън този мъж - работа, финансова сигурност, семейство, психика, виждания за бъдещето, мечти ако щеш. Така че трябва сама да си направиш този избор, ние само можем да дадем мнение, но то ще е пречупено през нашите си призми.

# 2 794
За съжаление и аз съм от тези момичета, на които им се наложи да преживеят това...На 38 години с 10 годишно дете...Новината за второ дойде неочаквано, непланувано и естествено в неподходящ момент...Липсата на помощ и подкрепа доведоха и до решението-медикаментозен аборт....в 5-6 г.с.Не съм оставала в болница. След прегледа се прибрах вкъщи.Хубаво е да се предвидят 2-3дни отпуск.
При приема на първото хапче прокървих на 26 час след това.Без болка, без съсиреци...
То***ин 48 часа по-късно. Болките не бяха  по силни от обикновени менструални. Никакви кръвоизливи, никакви необичайни симптоми.По-обилно кървене със съсиреци (нищо фрапиращо) три дни.
Кървене (съвсем слабо) продължава вече 10 ден,предстои преглед.
Веднага след приема на Т****ин ,още същия ден започнах (по схема от лекаря) антибиотик (5 дни),пробиотик и противозачатъчни.Последните ще се приемат в продължение на 3 месеца.
Дано съм била полезна!Най-важното е да няма излишна паника!И да се мисли....занапред....

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 17:46 от Sandra_85

# 2 795
Здравейте, интересува ме някое момиче правила ли е скоро медикаментозен аборт в Надежда в София конкретно. Интересува ме цена и как протича процедурата? Там ли приемат, вкъщи ли се случва? Мерси много.

# 2 796
Аз правих аборт там април месец , за съжаление, не беше по желание . По спомен платих 380 лева. Преглеждат те, изписват ти медикаментите, взимаш си ги от там, след това отиваш на контролен преглед след 12-14 дни (когато спре кървенето), не съм питала дали има опция да остана там, предпочетох да си бъда вкъщи.

# 2 797
Здравейте отново в крайна сметка след спорове с мъжът ми дали да запазим бременноста отидох отново на лекар точно в 8гс и тя каза че е късно за МА но после на ехографа видя че бременността не се развива показваше 6с+2 и ми каза че мога да взема хапчетата. На мен ми е изписана схема 3 мифегина наведнъж и след 48ч по един топогин на ден. Вчера следобед изпих трите хапчета но не четох листовката и ги пих с цяла чаша вода после прочетох че е трябвало с малко и сега се чудя дали ще имат ефект. Нямам кървене снощи имах леки прорязвания сега не. Кога най-късно сте имали прокървяване след мифегин?

# 2 798
Кървенето по принцип започва след топогина. Мифегин само блокира действието на прогестерона, така че е нормално да няма кървене след приема на първите хапчета.
Аз лично имах само един мифегин, нямам спомен с колко вода съм го пила, а при три хапчета съвсем не мисля, че е от значение.

# 2 799
Здравейте, миналата седмица бях при АГ където в 7 седмица се виждаше много малък ембрион без пулсации, но решихме да изчакаме няколко дена. Още в деня на прегледа започна процапване и в следващите няколко дена започна кървене с болки. Днес на прегледа се видя че е останала само лигавица за изчистване но АГ каза че можело вече да не се изчисти медикаментозно и препоръчваше да отида на другия ден в болницата за аборт. Аз настоях да пробваме медикаментозно. Според вас защо мисли че няма да стане при положение че е останала само лигавица.

# 2 800
Здравейте,
ще споделя как премина при мен МА.
Приех първото хапче  Мифегин в 5г.с+3, след 36 часа имах още 2бр. Топогин.
От всичко прочетено се бях притеснила ужасно много,  въпреки че АГ каза,че няма основания.  При мен премина като нормален продължителен цикъл, след Топогин имах класически менструални болки и нормално кървене като количество и без съсиреци.
След приема на Мифегин ми беше доста замаяно цял ден, но си гледах двете деца вкъщи.
Около 10-12 ден имах ехографски преглед и кръвен ЧХГ, според моя АГ задължителен.
"За протокола", имам две нормални раждания преди МА.
Ако някой преминава през това, желая спокойствие и кураж! 🍀🍀🍀

# 2 801
33hope - гинекологът Ви е абсолютно адекватен и един от малкото , които проследяват ЧХГ, свалям му шапка за което.

# 2 802
33hope - гинекологът Ви е абсолютно адекватен и един от малкото , които проследяват ЧХГ, свалям му шапка за което.
Благодаря Ви!
Може би трябва да допълня, ако е от полза за някой. На 11-ти ден, след МА, съм с ЧХГ около 25, трябва да повторя теста, отново след 10 дни.

# 2 803
Да, правилно, целта е да стигне под 10, но аз докато не видях 0, не спрях да изследвам...

# 2 804
А защо изследване ЧХГ след аборта ?

Общи условия

Активация на акаунт