Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 505
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 3 090
Здравейте, момичета. Вчера 30.08 изпих три хапчета Мифегин при доктора ми. Оттогава съм много замаяна, почти не ставам от леглото. Изпитвам и болки ниско долу в корема, но кървене липсва. Искам да попитам вие как се чувствахте след Мифегина и какви ефекти имахте върху тялото?

Също така искам да попитам за тази ваксина имуноглобулин Д, четох, че след аборти се слага в случай, че майката е с (-) резус фактор. Аз не съм си изследвала кръвната група и не зная какъв резус фактор съм, а и докторът, който ме наблюдава и при него извършвам МА не спомена нищо нито за изследване на кръвната група, нито за възможност от поставяне на тази ваксина.
аз съм питала за тази ваксина, и на мен аг-то ми каза, че тя се прави от 9-та седмица.

# 3 091
Момичета, пих Топогина преди около 3 часа… ужасни болки и повръщане, пих Аулин повърнах го и него. Какви обезболяващи ви помагаха, то страшна болка е при мен чак се изпотявам от болка….
Колко време продължаваха болките силните след Топогин при вас?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 17:02 от MissM0

# 3 092
Болките са докато се изхвърли сака, най-добре е да не пиете нищо, болкоуспокояващите пречат на контракциите на матката и изчистването. Ако е нетърпимо и имате връзка с доктора - обадете се кажете какво е положението.

# 3 093
  • плевен
Момичета, пих Топогина преди около 3 часа… ужасни болки и повръщане, пих Аулин повърнах го и него. Какви обезболяващи ви помагаха, то страшна болка е при мен чак се изпотявам от болка….
Профенид свещички. Всичко през устата ще го повръщаш и няма да има ефект.
Спазмолитици не се препоръчват, ще подтискат контракциите на матката.

# 3 094
Горе долу 5-10мин. след като минаха 4 часа от приема на топогин.
След това болките бяха като менструални и минаха след 3-4 часа.

# 3 095
Здравейте отново. На 01.09. пих Топогин. След него болките бяха ужасни, но до вечерта малко поотминаха. Днес е вече 04.09. все още изпитвам болки от време на време такива като при цикъл… дали е нормално ?

# 3 096
Здравейте отново. На 01.09. пих Топогин. След него болките бяха ужасни, но до вечерта малко поотминаха. Днес е вече 04.09. все още изпитвам болки от време на време такива като при цикъл… дали е нормално ?
Нормално е, няколко дни ще е така. Матката контрахира, за да доизхвърли съдържимото. Кога те викат на преглед?

# 3 097
Нормално е, няколко дни ще е така. Матката контрахира, за да доизхвърли съдържимото. Кога те викат на преглед?

Викат ме на 10.09 на преглед

# 3 098
Здравейте,  налага се да направа МА, по прочетеното тук на много от вас се различава това което ми дадоха на мен като прием,  а именно: 1 таблетка мифегин 200мг. Днес в 10ч. Сутринта и в събота в 10ч. Цитотек 2 бр. Таблетки под езика, след това в 14ч. 2 бр отново под езика. Има ли някоя от вас при която процедурата е била по същия начин?  Ако е значение съм в 5 г.с

# 3 099
Има и такава схема на прием на цитотек - под език, от вътрешната страна на бузата или вагинално, всичките са опции. Вариант е да се приемат и през часове таблетките, когато лекарят е преценил, че трябва да са повече. Не се притеснявайте.

# 3 100
След приема на мифегин в събота нямах дори зацапване, днес приех цитотек 2 бр. В 10ч. Следват още 2 бр в 14ч. Все още нямам кървене, колко време след това се очертава да има🤔

# 3 101
Момичета, колко време след МА възобновихте полов контакт? Не знам дали е нормално и дали е от хормоните, но имам много силно желание за секс( нещо необичайно)…

# 3 102
Момичета, колко време след МА възобновихте полов контакт? Не знам дали е нормално и дали е от хормоните, но имам много силно желание за секс( нещо необичайно)…
След като спре кръвотечението, с презерватив за известно време, за да не се внесат инфекции и да се избегне бременност

# 3 103
Здравейте, за първи път пиша тук.. Вчера бях на преглед при АГ и се оказа, че плода е спрял да се развива и трябва да прекъснем бременността.. В 8г.с+3 съм. Той беше на кантар как да го извърши като първоначално каза с вакуум, но след това в крайна сметка реши да е медикаментозно. След малко съм на преглед и ще ми изпише схемата за прием на хапчетата. Много се притеснявам, взех си болничен за няколко дни, за да мога да преживея това нещо вкъщи… Възможно ли е да има някакви усложнения? На едно място прочетох, че с това се увеличавал риска за онкологични заболявания..

# 3 104
Съжалявам за развоя на нещата при вас. Медикаментозният аборт е стандартна безопасна процедура, целяща да имитира естествен процес. Ще мине за няколко дни, след това продължава като по-обилен цикъл. Питайте с какво да се обезболявате в случай, че са нетърпими болките, питайте дали ще имате контакт с лекаря докато трае, къде да идете ако смятате, че има проблем. Усложнения рядко, най-често се налага доизчистване или с втора доза хапчета или с кюретаж.

Общи условия

Активация на акаунт