Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 204
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 195
Нормално е, Мифегин блокира прогестерона, без прогестерон тялото не ще да е бременно, с Цитотека ще се изхвърли останалото

# 3 196
Здравейте отново.
Ще се включа, за да разкажа какво се случи пи мен. На 29.10 изпих една таблетка мифегин при лекаря и си отидох вкъщи. На 31.10 се върнах, точно 48 часа след първия прием. Получих две таблетки цитотек и останах 5 часа в лекарския кабинет да чакам. На първия час се появиха леки болки, на третия вече имах малко по силни, но търпими. Не съм пила обезболяващи, след 2-3 по остри контракции отидох до тоалетната и там нещата приключиха, и болката внезапно спря. На 5-я час имах преглед с ултразвук, на който се установи, че съм се изчистила и си тръгнах. Кървенето ми е обилно, но все пак в рамките на нормалното. След две седмици отново съм на контрола и това е. Може би защото все пак съм и в ранна седмица нещата протекоха толкова леко.

# 3 197
  • Благоевград
Момичета, да ви кажа какво стана с мен.
Нали в сряда бях на преглед и чхг беше паднало до 299. Докторката каза, че цикълът ми ще дойде и да не пия нищо.
В сряда и четвъртък много ме болеше корема, ядеше ми си ту сладко, ту солено и в четвъртък вечерта прокървих.
В петък вече си е цял ден като цикъл и даже изпаднаха две по-големи парчета, които се надявам да е остатъкът в матката, който трябваше да се изчисти.
Като ми спре кървенето ще отида пак да ве погледнат да видим какво е положението.
Днес ми е 21 ден от аборта.
Тези дни ще поръчам една добавка, която ми препоръчаха и в другите тези и я започвам, мио инозитол. Да видим дали ще успея още с първи месец прием да предизвикам доминантен фоликул.

# 3 198
  • София
Момичета, може ли веднага след МА да се вземе микробиология и цитонамазка? Другата седмица ще ходя на контролен преглед да види дали всичко не е изчистило и ми се иска да отметна и тези изследвания на един път.

# 3 199
На мен ми казаха след месец,  аз чакам да мине поне една менструация. Закъснява ми вече със седмица .

# 3 200
Добре е да мине един цикъл, да.

# 3 201
Дами, преди 29 часа изпих 1 Мифегин, като ми казаха, че може да имам леко зацапване но преди малко протече направо като МЦ, а остават 7 часа до предписаните ми Цитотек. Дали има място за тревожност или е нормално?
Възможно е и е в реда на нещата, ако мога така да се изразя.
Някои жени получават кървене подобно на меннструално(след mifepristone) , могат да се чувстват изморени и да изпитват болка.
В редки случаи се наблюдава и обилно кървене със спазми и съсиреци.
Възможно е бременността да бъде прекратена на този етап(макар и доста доста рядко в 3 % от случаите)!

Кървенето не е признак за това, че бременността е прекратена, независимо колко обилно е то!
Така че пиете каквото ви е предписано по схема от лекаря, съгласно графика!

Пп:късно идва моя отговор спрямо вашия случай, но нека е в темата за да бъде полезен и на другите дами, преминаващи през това
🍀🍀🍀

# 3 202
Абсолютно нормално е, ако сакчето вече е тръгнало да се отлепя преди това. Често се случва кървенето да започне още с мифегина.

# 3 203
Здравейте, мили дами. Наложи се да направя медикаментозен аборт по медицински причини в 6г.с. на 30.10 ми изписаха Мифегин(3 таблетки наведнъж) и на 01.11. изпих и Топогина 1 таблетка. След 12 дни дни Аг-то ме вика на преглед. Вече 6ти ден болките(не са постоянни, но са доста силни спазми) продължават и все още изхвърлям съсиреци ,и бих искала да попитам дали е нормално? Понеже доста започвам да се тревожа и имам чувството, че психически вече не мога да издържа.

# 3 204
  • Пеликания
Здравейте,
Не ми е много приятно да пиша тук след видени две чертички, но ето на. Бях на преглед днес, в 6г.с, но ми казаха, че не искат с МА, а с вакуум защото не се знаело дали щяло да се изчисти всичко и да не трябва да се подлагам на друга процедура, ако е било в 5г.с тогава нямало да има проблем. Да търся ли друго мнение?

# 3 205
Аз съм правила МА в 7-ма и в 8-ма г.с., и двата пъти мина успешно и без абсолютно никакви проблеми или нужда да има допълнителни манипулации.
За мен МА е много по-щадящо за организма. Ако още сте в 6г.с. по протокол трябва да изчакат няколко дни, за да са сигурни, че не е  по-късно забременяване в следствие на късна овулация.

# 3 206
Потърсете второ мнение. Аз правих МА в 6г.с преди месец.

# 3 207
Много съжалявам. Не можете ли да изчакате още малко, сякаш е рано още за констатиране на неуспешна бременност, може овулацията да е била късна. Аз направих МА в 9 седмица, ембриончето отговаряше на 6+. До 10 седмица няма никакъв проблем да се направи МА, аз лично го препоръчвам пред всичките интервенции. Вакуума го водят уж по-щадящ от кюретажа, ама си е пак същото нещо. Най-добре си направете МА, това е лично моето мнение.

# 3 208
Аз правих МА в 9та г.с., бременността отговаряше на 5/6та и всичко мина без проблеми. Според мен потърсете второ мнение, аз се консултирах с 5ма АГ, трима бяха твърдо против МА, другите двама ме посъветваха за този метод, като по-щадящ. Не съжалявам, че ги послушах. След първия цикъл физически се бях възстановила напълно, но да сме честни - психически МА е по-натоварващо преживяване. Иначе, и двата метода си имат своите рискове, но лично според мен МА е по-добрата опция и в по-развитите страни отдавна е предпочитаният метод за прекъсване на бременност. Просто при нас все още не е толкова популярен и повечето АГ са доста консервативни, а и чисто финансово за тях е по-изгодно (друго си е да вземат едни 800+ лева за инструменталния метод). Също така, вакуумът и кюртажът по съществото си не се различават особено много, така че рисковете при двете са горе-долу същите.

# 3 209
Изобщо нямаше да го мисля аз ако бях в тази ситуация, особено в толкова ранна седмица. МА е най-близкото до естествен процес, ако нещо се обърка винаги може да се решат нещата процедурно (естествено не е приятно). Второто мнение за мен е добра идея.

Общи условия

Активация на акаунт