Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 195
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 210
  • Пеликания
Много ви благодаря Hug
Определено ще потърся още няколко мнения. Ще държа да е МА, а вече ако ми е писано и нямам късмет ще се подложа и на другата процедура.

# 3 211
Второ мнение не пречи да се получи, важно е обаче да уточни защо препоръчват аборт с вакуум - това не се прилага винаги, да не би да сте с предишно секцио или особеност на мястото на имплантация?

# 3 212
  • София
Все си мислех, че всичко е приключило при мен.
25.10 - 3 таблетки Мифегин
26.10 - 1 таблетка Топогин
Кървене от 28.10-4.11 - първите три доста обилно, със съсиреци. Чак тази сутрин бях на контролен преглед и изненада! Има плоден сак с (ако помня правилно) размери около 5мм. Изхвърлила съм ембриона, но плодният сак седи още. Направо съм в шок, не знаех, че е възможно. Другият четвъртък съм на кюретаж. Много се притесних и забравих да питам каква е процедурата, колко трае и т.н. Честно казано доста ме е страх.

# 3 213
Процедурата е кратка, споко. После ще имаш слабо кървене.
Мен лично ми е леко наобратно тая дозировка. Обикновено топогините са повече, за да има много контракции и да се изчисти матката. Толкова ранна бременност и 1 Мифегин стига.

# 3 214
Няма какво да се притесняваш, отиваш сутринта , слагат ти упойка, след 15 мин.си си вече в стаята, и на обяд ако се чувстваш добре, си тръгваш. Нищо няма да усетиш.

# 3 215
Има и такава схема май, поне тук съм виждала. Иначе и аз бях наобратно. Мен обаче ме викнаха още докато си кървях, за да видят дали сакчето е паднало и да дадат още топогин, ако е нужно (за късмет не се налагаше). После още веднъж след седмица.
За процедурата изобщо не се тревожи, много по-лесно е от МА - за 30 мин всичко е приключило. Аз лично те съветвам да попиташ за гелче против сраствания дали могат да ти сложат, не знам къде ще правиш процедурата и дали предлагат такова нещо.

# 3 216
Чета, чета и започвам да се притеснявам, че моята генеколожка ми е дала някакви други хапчетата.. нещо със Ц срещнах в темата..
Въпреки, че тя следеше 1вата ми бременност и имам едно прекрасно момченце.
Днес правих МА по желание в 7 г.с.
Хапчетата (мисля че по едно)бяха вагинално, анално, 2 през устата и 2 на венците да се разтопят.
4 часа по късно болките са доста силни и изпишках..2 неща..но не можах да ги видя.
Пия нош па, но сякаш не помага много..

# 3 217
Изпишкала?!

# 3 218
  • София
При МА не е добре да пиеш но шпа, защото той има точно обратният ефект - успокоява матката, отпуска мускулатурата и притъпява контракциите, които са предизвикани от лекарствата с цел да изхвърлиш плода.

# 3 219
Така да кажем. Излязоха докато пишках.
 Fever Ray  това ми каза да пия тя..какво мога да пия тогава?

# 3 220
За болките може парацетамол, нурофен, евентуално аулин, ама от него се засилва кървенето. Но-шпа първия ден абсолютно не, точно каквото Фивър Рей е написала. На мен ми го дадоха на 3тия ден за 4 дни, за да не ми се затвори шийката, понеже имах доста съсиреци още, но това беше след преглед при лекаря и изричните му инструкции.

# 3 221
Благодаря много за съветите.
Пиша, за да е полезно и на някой друг.
След като спрях да пия нош па (бях изпила 3-4) пих нурофен и веднага ме поотпусна, по-късно пих и 2 парацетамола и вече (12 часа по - късно) не усещам никаква болка.
За болките може парацетамол, нурофен, евентуално аулин, ама от него се засилва кървенето. Но-шпа първия ден абсолютно не, точно каквото Фивър Рей е написала. На мен ми го дадоха на 3тия ден за 4 дни, за да не ми се затвори шийката, понеже имах доста съсиреци още, но това беше след преглед при лекаря и изричните му инструкции.

# 3 222
Здравейте, в петък в 20:30 изпих първите три хапчета и днес в 8:30 1 хапче Топогин,но имам леко кървене, няма болки. Говорих с АГто , но то твърдо не желае да пия по-висока доза Топогин , а се страхувам,че няма кой знае какъв ефект , вече доста часове минаха. В 6та седмица съм, чудя се дали взимам правилното решение или да рурся консултация с друг доктор.

# 3 223
  • Благоевград
Отидете на преглед за да видите дали сакчето се е отлепило. Ако не е, ще кажат как да се действа.

# 3 224
Здравейте на всички!
Бременна съм, не желана бременност.
На 38г съм,  имам 2 деца на 17 и 14г.
Не знам как се случи, тази бременност, но е факт!
Днес бях на аборт по желание, с вакум, но лекарката не успя да проникне в матката,  т.к била твърда като камък. Докторката е голям специалист и каза не мога. Варианта е МА.
Отидох при друга лекарка, която прави МА , в понеделник ще ходя да вземам лекарствата.
Изчетох много постове( не успях всички. За сега ) виждам,че при всички действа различно. Но... просто искам да се успокоя дали като ги приема ще се махне ембриона.
Благодаря, на всички изч3ли ме.
В 6г.с съм

Общи условия

Активация на акаунт