Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 235
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 345
Здравейте. Закъснява ми с 10дена . Направих тест и е положителен. Днес съм на лекар,но не знам кое е по добре МА или друго. Страшно ме е страх и от двете.

# 3 346
  • Sofia
МА е по-щадящ за матката, ако планирате друга бременност в близките 6 месеца. Но си е продължителен процес и преживявате всичко - болки, кървене.

Абразио/ кюртаж е по-щадящ за психиката, защото Ви приспиват. Упойката е венозна, съвсем лека, за максимум 30 минути (няма интубиране и т.н.). След това има леки менструални болки и леко кървене (като по време на слаба М).

# 3 347
МА е по-щадящ за матката, ако планирате друга бременност в близките 6 месеца. Но си е продължителен процес и преживявате всичко - болки, кървене.

Абразио/ кюртаж е по-щадящ за психиката, защото Ви приспиват. Упойката е венозна, съвсем лека, за максимум 30 минути (няма интубиране и т.н.). След това има леки менструални болки и леко кървене (като по време на слаба М).

Имам и друг въпрос мъжа ми пиеше хапчета за забързване на метаболизма и Тестостерон аз съм пила 20 хапчета л-карнитин ,но това е преди да забременея. Причината за поискане на аборт е притеснения за овреждане на плода от тези хапчета

# 3 348
  • София
Че то такива добавки се изписват с цел забременяване.

# 3 349
И аз това пишех… Л-Карнитина в инвитрото го дават като на шведска маса.

Симона, я си направете една консултация с лекар преди да направите някоя титанична тъпотия.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:50 от hardcandy

# 3 350
И аз това пишех… Л-Карнитина в инвитрото го дават като на шведска маса.

Симона, я си направете една консултация с лекар преди да направите някоя титанична тъпотия.

Здравейте бях на лекар. Лекарката каза че съм в 6г.с. Каза ми да отида пак след 10-15дни за да види дали има ембрион защото вижда някакво движение но не е сигурна.

# 3 351
Изчакайте преди да вземете такова сериозно решение, хората какви ли е други неща приемат и дечицата им се раждат здрави. Ако искате да си задържите бременността и само това ви спира, по-добре се консултирайте с лекар и изчакайте. 🤗

# 3 352
Изчакайте преди да вземете такова сериозно решение, хората какви ли е други неща приемат и дечицата им се раждат здрави. Ако искате да си задържите бременността и само това ви спира, по-добре се консултирайте с лекар и изчакайте. 🤗
Много добре разбирам. Но мъжа ми не е съгласен да го оставим. Имаме 1 момче на 4г ,неговата работа не е постоянна а аз не работя.

# 3 353
Здравейте
Някои знае ли как протича аборт в Селена и колко струва

# 3 354
Здравейте, на някой случвало ли му се е да отиде за медикаментозен аборт и в същия ден преди да изпие хапче да започне кървене? Чудя се дали в такъв случай да изчакам организма ми сам да се изчисти или да пия хапчетата. Според доктора пак да си ги изпия, но на мен ми се иска да избегна лекарствата.

# 3 355
Здравейте! Имам два направени МА - един преди 4 години,втори преди две. С мифегин и топогин. Изчистих се добре,всичко мина нормално. Имам нормална менструация от тогава и овулации. Психологическата част обаче още ме тресе. Бях на 19 и 21 год. В момента съм на 23,имам приятел и се притеснявам ако евентуално искаме да имаме деца,аз ще мога ли??? Знам,че МА не повлиява върху фертилитета занапред ,но това чувство ме изяжда.

# 3 356
Аз правих МА септември миналата година, 3 месеца след аборта започнахме опити отново и не мога да се отърся от страхът да не се случи отново Sad.

# 3 357
Здравейте,
Къде бихте ми препоръчали да направя аборт по желания, в късна седмица съм 10г.с.+6. Всъщност до 12 г.с. ли имам възможност да го направя ?

# 3 358
Здравейте,
Къде бихте ми препоръчали да направя аборт по желания, в късна седмица съм 10г.с.+6. Всъщност до 12 г.с. ли имам възможност да го направя ?

МА се прави до 7гс или 49 ден, рядко е след това, обикновенно след тази седмица е ако плода е спрял по - рано развитие или други лоши неща. В 11гс е за нормален аборт.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 20:20 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 3 359
Да, до 12 г.с. имаш законно право да го направиш, но медикаментозно - можеш до 7 г.с. Тоест, вече имаш само опция кюретаж.

Общи условия

Активация на акаунт