Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 240
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 360
Здравейте пиша с огромна болка, преди 6 дни разбрах че съм бременна но имам съдов проблем стеснение на главна вена който крие голям риск за мен и предвид че ми се налага пътуване в чужбина докторката предпочете аборт пред това да се поеме големия риск, и така мъжът ми ме принуди защото нямаме средствата ако стане нещо да реагираме. Вчера 17:45 изпих първия Мифегин след това в 01:45 втория в 09:45третия (3за 24 часа) кървене няма, болки няма след 36 часа трябва да започна топогин 2 таблетки през 2 часа. Нормално ли е да нямам кървене? И колко време отнема всичко това, чувствам се ужасно незнам как ще го преживея изобщо

# 3 361
Ето и какво се случи при мен след първата таблетка Топогин 40 мин по късно започна кървене ужасни съсиряци през живота си не бях виждала такова чудо от 22 и 20 до 06 и 20 сутринта положението стана ужасно една превръзка не успяваш да ме изкара и 15 минути докато я сложех и се пълнеше в комбинация с това имах и огромни съсиряци кръв по големи от юмрук на ръката едва стигнах до АГ комплекса където се наложи спешен кюртаж, едва си стоях на краката цялата треперех за мой късмет и припаднах, след това едва се свестих не знаех къде се намирам с часове, не пожелавам на никой да му се случи това което преживях аз!

# 3 362
  • Sofia
Добре че всичко е минало благополучно.
Това беше причината, поради която  моята АГ горещо НЕ ми препоръчваше МА.

# 3 363
Здравейте! За съжаление при мен ще се наложи МА, заради кухо яйце. В момента съм в 6+3. Тези, които са правили МА в МЦ Щерев, какво са заплащали и необходим ли е болничен престой или мога да си остана вкъщи? Благодаря!

# 3 364
Привет !Преди 5 дни пих второто хапче за медикаментозен аборт ,като буквално до час започнах да кървя .Изкарах няколко големи съсирека .От тогава до сега имам по-оскъдно течение,наподобяващо слуз с тъмна кръв .До вчера имах силни болки ,днес вече не чак толкова .След 3 дни съм на контролен преглед .Направих аборта защото плода е спрял развитие в 6г.с ,а аз бях в 11г.с .Искам мнение някой ако е минал през това дали симптомите ми са нормални ?Притеснявам си да не се наложи допълнително кюретаж .Благодаря

# 3 365
  • София
ходихте ли в деня на съсиреците на преглед? Хубаво е тогава да се види да не се е заклещило нещо в шийката.

# 3 366
Не ,не съм все още.Каза да отида седмица след второто хапче .Не мислите ли че е по-добре да се изкарват съсиреците за да може да се чисти

# 3 367
  • София
ами не искам да ви плаша сега, по принцип протича различно при всеки, при мен тръгна всичко, уж мислех че е изтекло всичко но спря в един момент и отидохме и се оказа заклещено в шийката. Освободиха го, след това цяла седмица имах много обилно течение и като отидох отново след 5 дни се наложи кюретаж... Та ако нещо ви притеснява винаги можете да отидете и в спешен АГ кабинет

# 3 368
А как го освободиха преди кюретажа ?

# 3 369
  • София
сложи спекулум и разшири шийката, не е болезнено, все едно цитонамазка ти взимат

# 3 370
Благодаря ви за отговорите !По скоро кюретажа се прави ако е обилно течението така ли да разбирам ?

# 3 371
  • София
Ако има задържана кръв в матката, при мен това казаха, хем много кървях, хем имах задържана в матката. Дано при вас се е изчистило всичко

# 3 372
Дано !благодаря ви!

# 3 373
А при мен тръгнаха страшни съсиряци, дори видях ембриона (бяла точица) когато изпадна ни нещата след това станаха ужасни 1 превръзка се пълнеше за 10-15 мин стигнах до спешното където припаднах едва ме свестих и по спешност кюртаж съсиряците бяха по големи от юмрук, не пожелавам на никой да мине през това! Ужасна травма ми остана, ако не беше по здравословни причини вобще не бих го махала

# 3 374
Съжалявам ,че сте минала през това !Аз вече не кървя толкова .Повече ,когато отида до тоалетна .Като се бърша ми тече едно като слуз с кръв наподобяващо съсирек .Беше ми поспряло за 1 ден и изпитвах страшни болки .Когято се появи отново въпросното течение ми олекна

Общи условия

Активация на акаунт