Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 450 524
  • 3 464
  •   1
Отговори
# 3 375
А при мен тръгнаха страшни съсиряци, дори видях ембриона (бяла точица) когато изпадна ни нещата след това станаха ужасни 1 превръзка се пълнеше за 10-15 мин стигнах до спешното където припаднах едва ме свестих и по спешност кюртаж съсиряците бяха по големи от юмрук, не пожелавам на никой да мине през това! Ужасна травма ми остана, ако не беше по здравословни причини вобще не бих го махала

# 3 376
Съжалявам ,че сте минала през това !Аз вече не кървя толкова .Повече ,когато отида до тоалетна .Като се бърша ми тече едно като слуз с кръв наподобяващо съсирек .Беше ми поспряло за 1 ден и изпитвах страшни болки .Когято се появи отново въпросното течение ми олекна

# 3 377
  • Ст Загора
Аз също минах през това.
Имам няколко спонтанни аборти с кюретаж.
Сега бях бременна,  имах преглед в 6та сед . Тъкмо в деня на преглегда прокървих писах на Аг . Тя каза вземи но шпа,  утрогестан.  На преглегда не се видя нищо притеснително . Изписа и дуфастон.  И час в 8+6 сед.
В 7+1 имах ново леко кървене,  което отдадох на физ дейност.
В 8+6 се видя,  че плода  няма пулс и изостава и отговаря на 6 сед. Но изчакаме 4 дни .
Беше спряло развитие в 6+1 . Изписа ми топогин 1 табл. И записа час след 10 дни....
Кървенето започна само, но сложих и Топогин и за 6 ч го изхвърлих. На 27май беше.  
Бях се изчистила на преглегда..  Според аг е имунологично.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 22:45 от nasito8988

# 3 378
Здравейте момичета! Предстои ми аборт, все още се чудя МА или Вакуум. В 5та г.с. съм. Някой има ли опит в клиника Надежда, София при Доктор Зорница Бутева? Или можете ли да препоръчате къде е най-сигурно в София да се отиде?

# 3 379
Здравейте момичета! Предстои ми аборт, все още се чудя МА или Вакуум. В 5та г.с. съм. Някой има ли опит в клиника Надежда, София при Доктор Зорница Бутева? Или можете ли да препоръчате къде е най-сигурно в София да се отиде?

Аз съм правила МА в Надежда, при друга лекарка, доволна съм, 3-4 дни след хапчетата ме извика да види дали съм изчистила всичко, след това си имах контрола пак. Поддържахме връзка по телефона. Според мен Надежда е отличен избор за такова нещо. За мен това беше по щадящия вариант и си бях е къщи, защото бях с бебе на 10м и нямаше как да стоя в болница.

# 3 380
Здравейте момичета! Правих МА ако може да се каже, че съм направила. Във сряда приех 1то хапче /мифергин 200мг/ а във четвъртък вечер 2 таблетки / читотек 200мг/ и зачаках. След 3ч се появиха слаби контракции, но нищо. Във петък се свързах с моята лекарка която пък за зла участ се оказа отпуска. Обсъдихме го и решихме да изчакаме до вечерта. Съответно пак нищо. Говорихме и вечерта и тя ми каза да взема още 2 таблетки цитотек по 200 мг. И пак зачакахме. Този път се появиха изпада сакчето и малко съсиреци, не кой знае колко големи и нищо особенно като кръвотечение. Легнах си и продължих да чакам нещо по обилно но не. Всичко приключи до там. Днес ми каза във понеделник сутрин да пусна ново чхг да видим какво се случва и да каже как да се процедира. Та въпросът ми е. Има ли други които не са реагирали изобщо не МА? И обикновенно лекарите какво са предприемали в този случей?

# 3 381
  • Ст Загора
Какхе първият мц след ма ?
На мен ми дойде но 36 ден,  на 2 юли.
Първите 2 дни беше мн слабо сега се засили

# 3 382
  • Sofia
Здравейте момичета! Правих МА ако може да се каже, че съм направила. Във сряда приех 1то хапче /мифергин 200мг/ а във четвъртък вечер 2 таблетки / читотек 200мг/ и зачаках. След 3ч се появиха слаби контракции, но нищо. Във петък се свързах с моята лекарка която пък за зла участ се оказа отпуска. Обсъдихме го и решихме да изчакаме до вечерта. Съответно пак нищо. Говорихме и вечерта и тя ми каза да взема още 2 таблетки цитотек по 200 мг. И пак зачакахме. Този път се появиха изпада сакчето и малко съсиреци, не кой знае колко големи и нищо особенно като кръвотечение. Легнах си и продължих да чакам нещо по обилно но не. Всичко приключи до там. Днес ми каза във понеделник сутрин да пусна ново чхг да видим какво се случва и да каже как да се процедира. Та въпросът ми е. Има ли други които не са реагирали изобщо не МА? И обикновенно лекарите какво са предприемали в този случей?
По принцип винаги има вариант МА да е неуспешен. Тогава се пристъпва към кюртаж.
Но щом казваш, че сакчето е изпаднало, при теб едва ли ще е такъв развоят на нещата.

# 3 383
Надявам се или по скоро се надявам всичко да мине благополучно в крайна сметка. Но все пак ме притеснява, какво ще се случи сега? Кръвотечение не тръгва, а няма и признаци да тръгва.

По принцип винаги има вариант МА да е неуспешен. Тогава се пристъпва към кюртаж.
Но щом казваш, че сакчето е изпаднало, при теб едва ли ще е такъв развоят на нещата.

# 3 384
Здравейте! Четох доста, но не открих подобен случай на моя. На 9 юли вечерта изпих 3 хапчета м*фигин и след 36 часа едно хапче Т*погин сутринта и вечерта едно. Казаха ми,че трябва да отида на преглед веднага щом ги изпия. Бременността беше прекъсната успешно, но ми казаха,че има още много кръв (реално на прегледа кървях от 36 часа) и ме извикаха след 5 дни, като ми изписаха още 2 хапчета Т*погин (по 1 на 24 часа). Отидох (това беше вчера) и казаха,че има още кръв и ми изписаха 5-то хапче, като докторката каза,че е последно, не можело повече. Каза да отида в понеделник и ако има кръв, тогава трябвало вече кюретаж. Бременността беше само със сак и в 5 г.с., което изпадна още от първото хапче. Да уточня,че след четвъртото хапче кървих 3 пълни дни и на 4-я малко. Днес след последното хапче имам кървене, но не особено много. Според вас има ли шанс организма да се изчисти сам? Реално вчера на прегледа беше минала седмица от М*фигина...

# 3 385
Здравейте! Четох доста, но не открих подобен случай на моя. На 9 юли вечерта изпих 3 хапчета м*фигин и след 36 часа едно хапче Т*погин сутринта и вечерта едно. Казаха ми,че трябва да отида на преглед веднага щом ги изпия. Бременността беше прекъсната успешно, но ми казаха,че има още много кръв (реално на прегледа кървях от 36 часа) и ме извикаха след 5 дни, като ми изписаха още 2 хапчета Т*погин (по 1 на 24 часа). Отидох (това беше вчера) и казаха,че има още кръв и ми изписаха 5-то хапче, като докторката каза,че е последно, не можело повече. Каза да отида в понеделник и ако има кръв, тогава трябвало вече кюретаж. Бременността беше само със сак и в 5 г.с., което изпадна още от първото хапче. Да уточня,че след четвъртото хапче кървих 3 пълни дни и на 4-я малко. Днес след последното хапче имам кървене, но не особено много. Според вас има ли шанс организма да се изчисти сам? Реално вчера на прегледа беше минала седмица от М*фигина...

Аз кървях доста дни 40+ но се изчистих накрая , доктора даде шанс на организма ми да се изчисти сам , за което съм му много благодарна , не прибегна веднага към кюретаж, изчака максимума дни , в които казват че е нормално да се кърви след аборт но мисля че малко жени кървят дълго като мен. И след този случай на дълго чистене, отново забременях след 3 месеца, така че всичко ще бъде абсолютно нормално при теб, сигурна съм . Още повече че си била в ранна седмица, спокойно

# 3 386
Проблемът е там,че при мен кървенето беше обилно само два дни, следващите 3 дни беше като обикновен цикъл, а на 5-я ден спря следобед напълно. Прокървих тази сутрин след 5-то хапче , но пак не особено много. Не съм имала никакви странични ефекти, но май ще се наложи да мина през двата начина. Всъщност остатъчна кръв в матката само с кюретаж ли се прави?

Аз кървях доста дни 40+ но се изчистих накрая , доктора даде шанс на организма ми да се изчисти сам , за което съм му много благодарна , не прибегна веднага към кюретаж, изчака максимума дни , в които казват че е нормално да се кърви след аборт но мисля че малко жени кървят дълго като мен. И след този случай на дълго чистене, отново забременях след 3 месеца, така че всичко ще бъде абсолютно нормално при теб, сигурна съм . Още повече че си била в ранна седмица, спокойно

# 3 387
Аз бих отишла на второ мнение , преди да  се подложа на тази процедура, успех ❤️

# 3 388
Аз кървях 8 дни общо. Първите два дни беше по-обилно и после стана като нормален цикъл. На 5-тия ден дори беше спрял и на следващия ден с мъжа ми правихме секс, в следствие на който явно от самия натиск, започнах да кървя отново и така кървях още 2 дни.
Отидох на преглед на 12-тия ден от цикъла и бях се изчистила напълно. Може би сексът при мен е помогнал да се раздвижи задържаната кръв, но това са само мои размишления.

Задължително второ мнение!

# 3 389
На мен също ми изписваха на два пъти допълнителни дози топогин, за да се изчисти задържана кръв в матката. Еми, не се изчисти. Обилно кървене имах малко дни още при първоначалната доза (с която излезе сакчето), после при допълнителните дози имах само зацапване, което продължи и се сля с цикъла ми (той дойде някъде около 30-32-рия ден след изхвърлянето на сака). И дума не е ставало за кюртаж, лекарката ми беше категорична да изчакаме да видим дали организмът ще изчисти задържаната кръв при първия цикъл, което и стана.
Задължително потърси второ мнение! Много лекари клонят към кюртаж, за да си вземат парите от манипулацията. Когато аз правих аборта, от петима лекари, трима искаха да ме пращат на кюртаж (с избор на екип и съответно едни 700-900лв в джобчето им).

Общи условия

Активация на акаунт