Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 546
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 200
Софи, аз бях с кървене и после зацапване от медикаментозния аборт на 22 август до 12 октомври, с МЦ между тях на 15 септември. Оказа се, че плода си беше паднал, всичко беше наред при прегледите, но миниатюрно парче от плацентата или някаква част от лигавицата беше останало за доизчистване. Изпадна чак на втория цикъл и след това кървенето и зацапванията спряха.

# 1 201
Аз имах продължително кървене и се оказа, че не се е изчистило всичко. Направиха ми кръвен тест за бременност преди вторият цикъл след аборта, който беше положителен. След това дойде нормален цикъл, но вторият тест също беше положителен. Парчето започна да се вижда много късно - аборт в началото на април, а парчето започна да се вижда чак в края на юни на ехограф.
Накрая ме изчистиха в началото на юли.

# 1 202
Здравейте момичета,на 19.11.20г направих медикаментозен аборт,ходих след това на к.прегледи казаха че вс е наред.Изключително съм рритеснена че вече 45дни не ми идва менструация,на някой случвало ли се?аз бях след ин витро на последните замразени ембриони и съм на 45г вероятно това беше последният ми шанс и опит

# 1 203
Софи, аз бях с кървене и после зацапване от медикаментозния аборт на 22 август до 12 октомври, с МЦ между тях на 15 септември. Оказа се, че плода си беше паднал, всичко беше наред при прегледите, но миниатюрно парче от плацентата или някаква част от лигавицата беше останало за доизчистване. Изпадна чак на втория цикъл и след това кървенето и зацапванията спряха.
Mandarin а през това време даваха ли ти някакви антибиотици ? При мен абортът беше на 11 ноември . Кървенето спря на 30 ноември , на 2 декември имах негативен тест за бременност (в Англия така процедират ) и на 8 ми декември започна силно кървене , което аз смятам за цикъл . Понеже намаляваше но не спираше на 23декември бях на преглед в клиниката,  в която ми правиха аборта там се останови че имам течност във матката и трябва кюретаж запазиха ми час за 9ти януари и ме пратиха на друг преглед в друга болница . На 24 декември беше втория преглед и след него се останови , че парчето е много много малко и не се налага кюретаж защото може да се пропусне . От тогава имам минимално кафяво зацапване много се притеснявам следващия ми час е на 7-ми .

# 1 204
Пих 3 дни антибиотик (азакс 3*1).
Именно, тестът за бременност е отрицателен. ЧХГ е паднало, плод и бременност вече няма, но продължих с кървене и кафяво зацапване заради лигавица и/или частички плацента. Виждаха се на ехограф. Мислех да пропусна подробностите.
Скрит текст:
В началото на втората менструация, след като почти 2 месеца кървях и цапах дори не бях сигурна дали това, което настъпва е цикъл - но имах типичните за него болки. В същия ден при забърсване видях миниатюрно светло парче ~1 сантиметър, подобно на...кожа.
Записах си час при репродуктивния за трети ден и той потвърди, че в момента наистина съм в цикъл и че този път всичко е изчистено. С края на менструацията този път окончателно спря зацапването и продължих с опитите.

# 1 205
Пих 3 дни антибиотик (азакс 3*1).
Именно, тестът за бременност е отрицателен. ЧХГ е паднало, плод и бременност вече няма, но продължих с кървене и кафяво зацапване заради лигавица и/или частички плацента. Виждаха се на ехограф. Мислех да пропусна подробностите.
Скрит текст:
В началото на втората менструация, след като почти 2 месеца кървях и цапах дори не бях сигурна дали това, което настъпва е цикъл - но имах типичните за него болки. В същия ден при забърсване видях миниатюрно светло парче ~1 сантиметър, подобно на...кожа.
Записах си час при репродуктивния за трети ден и той потвърди, че в момента наистина съм в цикъл и че този път всичко е изчистено. С края на менструацията този път окончателно спря зацапването и продължих с опитите.
Благодаря за бързия отговор ! Аз освен противазачатъчни и желязо заради кръвозагубата нищо не съм пила. При мен лекарската , която ме гледа на ехографа мислеше , че ще ми изпишат антибиотик , но въз уснова на прегледа лекарката с която имах консултация след това прецени,  че не е необходимо. Вземам да се притеснявам да не получа някаква инфекция , от притеснение ставам хипохондрик и мисля , че ми се появява неприятна миризма .

# 1 206
Здравейте момичета,на 19.11.20г направих медикаментозен аборт,ходих след това на к.прегледи казаха че вс е наред.Изключително съм рритеснена че вече 45дни не ми идва менструация,на някой случвало ли се?аз бях след ин витро на последните замразени ембриони и съм на 45г вероятно това беше последният ми шанс и опит

До колкото знам цикъл се очаква между 30-50ден след аборта. Стискам палци да имаш шанс и да гушнал здраво бебче

# 1 207
Здравейте ...
В коя болница в София мога направя МА ? (Освен “Надежда “)Някоя ,в която се практикува от повече време ?
Имам закъснение от 6 дни ... предстои уикенд , но чета ,че е възможно да се направи в рамките на 49 дни от датата на последния МЦ , който при мен беше на 6.12 ,тоест може и да успея .
За мен тази информация ,която чета ,в момента ,е нова ,но оставам с впечатлението ,че МА е за предпочитане пред кюрета ... Тези ,които за съжаление са преживели това нещо ,имат ли хормонални проблеми ? Напълняване ? Или каквито и да е неразположения ,все пак са лекарства . Много ви благодря . Опитвам се да се стегна ,защото ще рухна емоционално ,ако Не го направя . А и ме е страх от това ,което ми предстои ,независимо от варианта ,който ще избера .

# 1 208
Здравейте ...
В коя болница в София мога направя МА ? (Освен “Надежда “)Някоя ,в която се практикува от повече време ?
Имам закъснение от 6 дни ... предстои уикенд , но чета ,че е възможно да се направи в рамките на 49 дни от датата на последния МЦ , който при мен беше на 6.12 ,тоест може и да успея .
За мен тази информация ,която чета ,в момента ,е нова ,но оставам с впечатлението ,че МА е за предпочитане пред кюрета ... Тези ,които за съжаление са преживели това нещо ,имат ли хормонални проблеми ? Напълняване ? Или каквито и да е неразположения ,все пак са лекарства . Много ви благодря . Опитвам се да се стегна ,защото ще рухна емоционално ,ако Не го направя . А и ме е страх от това ,което ми предстои ,независимо от варианта ,който ще избера .

Моят МА дори не беше в болница, а в частен кабинет на лекар от М. Дом.
Нямам хормонални проблеми до тук.
Всичко мина добре. Даже имам и цикъл вече. И се чувствам като преди.
Успех с решението, каквото и да вземеш🙂

# 1 209
Здравейте момичета, за съжаление се включвам в темата. След ЗЕТ в България  забременях, но сега в 8 седмица в Англия установиха мисед след прокървяване, отговаряло на 4 до 6 седмици. Отидох на частно и се потвърди. Много се притеснявам защото ме оставиха сама да се чистя без лекарства и имам преглед след 10 дни.Натъпкана съм още с прогестерон, спрях го преди 2 дни и от вчера леко кървя, като се засилва. Чак след 10 дни да съм отидела да обсъдим опции. Евентуално хапчета или друго.
Някоя от вас изчистила ли се е сама без лекарства? То тук и антибиотик не дават, което ми коства една инфекция вече. Нямам думи.

# 1 210
Здравейте момичета, за съжаление се включвам в темата. След ЗЕТ в България  забременях, но сега в 8 седмица в Англия установиха мисед след прокървяване, отговаряло на 4 до 6 седмици. Отидох на частно и се потвърди. Много се притеснявам защото ме оставиха сама да се чистя без лекарства и имам преглед след 10 дни.Натъпкана съм още с прогестерон, спрях го преди 2 дни и от вчера леко кървя, като се засилва. Чак след 10 дни да съм отидела да обсъдим опции. Евентуално хапчета или друго.
Някоя от вас изчистила ли се е сама без лекарства? То тук и антибиотик не дават, което ми коства една инфекция вече. Нямам думи.

Стандартна процедура, много по-щадяща за тялото. Би трябвало сам да тръгне ембриона и да се изчисти всичко. Ако не тръгне, ще дадат хапчета. В Испания е по същият начин, като тук (поне в нашата болница) чакат до 10-та седмица, за даса сигурни че няма да тръгне да се развива. Мен ми установиха забавяне в 6-та. В 8-ма спрях всичко без НМХ и в 10-та пих хапчета. Но аз винаги правя задържане.
Антибиотик не дават нито при МА. Нито при кюретаж. Само в България дават антибиотици без нужда.

# 1 211
Lucinda12, аз се изчистих сама без лекарства. Дано всичко мине добре при теб!

# 1 212
Моля Ви ,отново,препоръчайте ми къде да направя МА ?
Мнения за клиника “Домусчиеви”?
Клиника “Димитров”(Йосиф Димитров)?
Много изчетох за МА ,но трябва да действам бързо и да се обадя на точните места ,да имам няколко варианта,защото на някои места може и да няма свободни часове ...Затова ми е нужна помощ.
Не успях да намеря информация за недостатъците от тези хапчета ,но като чета мненията на жени,не виждам да са им се разбъркали тотално хормоните ....

# 1 213
Единственият недостатък на хапчетата е, че МА може да не е успешен и да трябва кюретаж след това.
Не мисля, че разбъркват хормоните щом след това идва нормален цикъл. И щом лекарите казват, че може да се започнат опити веднага.

Аз имам един МА септември. Доизчистване декември. Нова бременност февруари.
После МА април, доизчистване юли и нова бременност август.
Доизчистването се налага заради особеност на матката ми.

# 1 214
Много благодаря за отговора !!! Наистина !
Към коя болница да се ориентирам ,дали ще ме примат в същия ден за такова нещо “по спешност “ . Защото броя от 6-ти декември и времето ми изтича до 49-тия ден ...

Общи условия

Активация на акаунт