Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 535
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 275
Аз нямах никакъв апетит по време на аборта, но си го обяснявам с емоционалното ми състояние. Бях рухнала психически, заради загубата на бебето - в този момент последното, за което бих се сетила е храната.

# 1 276
Това щях да напиша и аз на Габриела. Уважавам избора на всяка жена дали да запази бременност, не те съдя, Габриела, но в тази тема повечето момичета са стигнали до МА в следствие на загуба на желана бременност и нашите емоции са били съвсем различни. Не сме се вглеждали в апетит и всякакви други дребни неразположения, тъй като сме изживявали голяма психическа травма. Сигурна съм, че и ти по някакъв начин преживяваш своето решение, но ми се струва, че прекалено много се вглъбяваш и оставам с усещането все едно лекуваш вирус. Ще мине и замине, за вас остава отговорността занапред да не допускате такива "грешки", тъй като, както разрба, имат сериозни последствия.
Колкото до това на кой какво му се е случило в процеса на аборта, не можем да ти бъдем особено полезни, тъй като при всеки протича по различен начин, с различни неразположения, и съответно с успех или неуспех и нашия опит няма да ти е от особена полза.

# 1 277
Това щях да напиша и аз на Габриела. Уважавам избора на всяка жена дали да запази бременност, не те съдя, Габриела, но в тази тема повечето момичета са стигнали до МА в следствие на загуба на желана бременност и нашите емоции са били съвсем различни. Не сме се вглеждали в апетит и всякакви други дребни неразположения, тъй като сме изживявали голяма психическа травма. Сигурна съм, че и ти по някакъв начин преживяваш своето решение, но ми се струва, че прекалено много се вглъбяваш и оставам с усещането все едно лекуваш вирус. Ще мине и замине, за вас остава отговорността занапред да не допускате такива "грешки", тъй като, както разрба, имат сериозни последствия.
Колкото до това на кой какво му се е случило в процеса на аборта, не можем да ти бъдем особено полезни, тъй като при всеки протича по различен начин, с различни неразположения, и съответно с успех или неуспех и нашия опит няма да ти е от особена полза.
Да , абсолютно съм съгласна с вас и ви моля да ме извините за прекаленият натиск,болезнено е за вас .. Разбрах,че всичко си има последствия и то много големи ,които носят всички неприятнк усещания,аз като момичето на първа страница ,толкова се вглабявам във всичко, чета по цял ден..това доста вреди . благодаря ви ❤️

# 1 278
Здравейте момичета. Вчера изпих Топогин и след 30 мин усетих лека менструална болка. Прокървих и изпадна някакъв съсирек. Сложих си една превръзка . На сутринта нямах болка но и нямах кървене, цикъл или каквото и да е зацапване. Днес цял ден съм в размисъл . В 5 г.с. съм , съвсем е началото но ми се струва лудост . Притеснявам се какво стана.

# 1 279
Здравейте момичета. Вчера изпих Топогин и след 30 мин усетих лека менструална болка. Прокървих и изпадна някакъв съсирек. Сложих си една превръзка . На сутринта нямах болка но и нямах кървене, цикъл или каквото и да е зацапване. Днес цял ден съм в размисъл . В 5 г.с. съм , съвсем е началото но ми се струва лудост . Притеснявам се какво стана.

Здравейте! Не разбирам какво Ви притеснява - съсирекът,  който е изпаднал, липсата на болки и кървене или самият аборт? В ранна седмица сте, така че и кървенето не би трябвало да е толкова обилно, но все пак трябва да има някакво зацапване. Ако искате за Ваше успокоение потърсете гинеколога или болницата, към която се води, че правите МА. Това, че извършваме такава процедура вкъщи не означава, че при възникнали притеснения не можем да потърсим лекар. Успех!

# 1 280
Абсолютно съм съглaсна, дръжте гинеколога си в течение . Аз изпих топогина туко що,но имах зацапване и след първото лекарство . Аз съм в 6 г.с , не се притеснявайте ,с вас сме

# 1 281
Много благодаря, че си описала личният си опит. За мое много голямо съжаление в момента съм пред тази ужасна ситуация. Ужасно много се притеснявам. Психически не се чувствам добре, но се надявам да мине леко и да го преодолея в най-скоро време. Взимането на такова решение е много тежко, но понякога неизбежно поради ред причини. Здравословни или лични няма значение. Моля, не нападайте толкова жестоко жените , които се интерсуват от това и им се налага. Всяка информация и споделен личен опит са много ценни за справянето с този кошмар. За мен тази информация беше много полезна. Пожелавам на всички да сте здрави

# 1 282
Аз също в момента го преживявам.. интересното при мен след приема на топогин е ,че нямам никакви болки, кръвотечение има и имаше още след първият медикамент,но оскъдно .Имаше и няколко съсирека след опит за ходене до тоалетна по малка нужда . Нормално ли е ? мисля после да посетя АГ.
П.с минаха се 3 часа

# 1 283
Аз също в момента го преживявам.. интересното при мен след приема на топогин е ,че нямам никакви болки, кръвотечение има и имаше още след първият медикамент,но оскъдно .Имаше и няколко съсирека след опит за ходене до тоалетна по малка нужда . Нормално ли е ? мисля после да посетя АГ.
П.с минаха се 3 часа
Всичко е нормално и различно при всеки. АГ ми беше казал да отида на преглед след 7-10 дни.

Моля, не нападайте толкова жестоко жените , които се интерсуват от това и им се налага.
Извинете, къде прочетохте нападане, и то жестоко? Thinking Успех и на Вас!

# 1 284
Сигурно ви писна от мен,но имам още един глупав въпрос😂 С къпането как бяхте ,имаше ли някакъв проблем

# 1 285
Това вече наистиан е глупав въпрос.... Както казаха и доста други съфорумки, при всеки явно протича различно. При мен всичко почна около час след Топогина, не беше страшно пък, както го описват други. Почти като нормален цикъл, дори и обезболяващо не съм пила. Замайване имах и аз леко, но нищо страшно.

С последния си въпрос обаче изглежда все едно се подиграва, а не търсиш подкрепа.

Сигурно ви писна от мен,но имам още един глупав въпрос😂 С къпането как бяхте ,имаше ли някакъв проблем

# 1 286
Това вече наистиан е глупав въпрос.... Както казаха и доста други съфорумки, при всеки явно протича различно. При мен всичко почна около час след Топогина, не беше страшно пък, както го описват други. Почти като нормален цикъл, дори и обезболяващо не съм пила. Замайване имах и аз леко, но нищо страшно.

С последния си въпрос обаче изглежда все едно се подиграва, а не търсиш подкрепа.

Въпроса ми е провокиран от това,че мой познат медицинско лице ми каза ,че не е препоръчително първия ден два ,тъй като топлата вода провокира кървенето и може да се получи кръвоизлив

# 1 287
  • София
Ами хич не е глупав въпросът, по-топлата вода може да доведе до контракции и по-обилно кървене. Няма проблем с къпането, но все пак гледай да не се заседяваш дълго под душа и водата да е по-хладка.
И хайде стига сте плашили с тези сериозни последствия, много е гадно да ти се наложи нещо такова, а с години да са ти набивали в главата колко страшно нещо е това и как после може да нямаш деца никога. В днешно време, а и с помощта на квалифициран медицински персонал най-вече, рисковете са мнооого минимални.

# 1 288
Аз под сериозни последствия имам предвид най-вече драмата, през която минава момичето през последните дни, чете денонощно, вглъбява се във всеки детайл, очевидно безкрайно притеснена, отделно че е и немалък разход. Това ако не е сериозно последствие от единия му кеф!
Иначе да, възможни са и медицински последствия за в бъдеще, но сравнително малко вероятни.

# 1 289
Момичета, имате ли информация дали топогин/Мифегин са противопоказни с някакви съставки в храненето ни,тъй като се задържат в организма ни доста дълго ? Попаднах на сок от грейпфрут и жълт кантарион,ще се радвам ако някой сподели още нещо /важно е за мен, тъй като се занимавам със спорт и употребявам доста протеини на прах, за тях някой ако е информиран също ../

Общи условия

Активация на акаунт