Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 469 931
  • 3 553
  •   1
Отговори
# 2 175
Благодаря, че питате, но за съжаление не. От вчера намаля кървенето, но сега някак леко пак се засили, като нормален първи ден от цикал, но си е обилно и вече тотално превъртам.

Ако искате отидете и на 2, 3то мнение , за да сте наясно и да съставите олан за действие. Относно вакуума без упойка нямам опит но вероятно заради ниските нива на прогетерон и прекъснатата вече бременност може би не е толкова болезнен . Все пак нека Аг ви види. Може да е отлепил вече, но да е там и да трябва намеса, щом тялото не го изхвърля само.

# 2 176
И аз мислих че  си стои сака щото само първия ден беше силно а другите дни почти зацапване обаче бях  пила на 19 ти декември хапчето и чак на3ти януари бях на преглед обаче  лекарката ми каза че всичко е наред бременност няма но имам още кръв и все по малко имам зацапване и всичко е наред

# 2 177
Как разбрахте, че точно плодното сакче е паднало, като то е с много малки размери? Поне моето нямаше и 1 см. отделно освен кръв при мен имаше и съсиреци и изобщо не гледах какво точно изпада, просто ги усещах как излизат и падат.

# 2 178
Моя беше 2см вече и се усещаше и различаваше от останалата лигавица.

# 2 179
Здравейте. Днес сутринта изпих първото хапче за МА. Кога да очаквам някакви признаци и кървене.Притеснена съм дали ще се получи....Моля някоя дама, която е преминала през МА да сподели.

# 2 180
При мен започна кървене след 2рото хапче(първо оих 1 мифегин, след 36ч топожин и след още 4 още 1 топожин), след 1вото нищо не усещах и нямах някакви неразположения. Кървенето започна при мен около 1ч след топожина. Чела съм при някой дами още след мифегина е започвало кървене.

# 2 181
Пих 4 топогин-а и час-два след четвъртото хапче (два пъти през час и половина по две хапчета) кървенето започна.

След колко време идва цикъла при направен МА? АГ ми каза да очаквам около 24.01., но или ми дойде МЦ или е нещо друго. Не знам има ли още право на безплатен преглед с направлението от 09.12.2022 г.?

# 2 182
  • София
При мен кървенето започна след вторите хапчета. При първото нямаше абсолютно нищо.

Иначе МЦ ми дойде точно след 40 дни

# 2 183
  • София
Здравейте,

Налага ми се да направя аборт по медицински причини. В четвъртък съм на преглед (в 7 г.с. и 5 дни), трябва да занеса резултати от ПКК, СУЕ, ДКК, CRP и ако те са наред вечерта трябва да изпия едно хапче Mifepristone. След два дни, в събота - Топогин 400.

Лекарката ми е много непостоянна в мненията си, един ден казва едно, друг - друго. Не обяснява като хората. Нямам контакт с нея извън посещенията и съответно при криза не знам какво да правя. За смяна на лекар няма време, предпочитам час по-скоро да приключа с това. Притеснявам се от предстоящото кървене, тъй като съм с малко дете и ще бъда сама в събота и неделя, когато се очаква да започне процеса.

1. Кое се смята за обилно кървене при мед. аборт и кое за ненормално?
2. Веднага ли започва да тече обилно или постепенно се засилва като при цикъл?
3. С какви обезболяващи да се запася превантивно? Лекарката ме посъветва да взема нещо от групата на Ибупрофените, но те не ми действат.

Дайте съвети

# 2 184
Здравейте!
За кървенето и аз се бях уплашила, защото имам нисък хемоглобин. Отделно менструацията ми също е много обилна и продължителна и си казах, че и ако по време на МА така кървя сигурно ще припадна от кръвозагуба. За щастие нищо лошо не ми се случи. Превръзката-нощна се напояваше цялата за по-малко от час и след втората си казах, че ще е по-добре да остана малко по-дълго в тоалетната докато изпадат съсиреците (усещах ги как се отделят и знаех, че съвсем скоро ще паднат).
За няколко часа обилното кървене приключи. След това намаля и на 10-12тия ден изцяло спря.
Нямах и болки, само лек дискомфорт (цикълът ми не е болезнен). Купих си Нурофен фемин (май така се казваше), но така и не пих от него.
Бях сама с двете деца вкъщи, но те са на 11 и 9 г. Не се наложи да търся помощ от никой.
Моят МА беше в 7 г.с. +3.

# 2 185
При мен обилното кървене беше около 3ч разбирай нормална превъзка се пълнеше за 1ч и 30мин. След 3тия час намаля кървенето.
На мен от болницата ми бяха дали обяснение за кръвоизлив и то беше по спомен поне 4ч на под час да се сменя нощна превръзка.
Болка имах нормална като при тежка М на мен лекарката не ми даде да пия обезболяващи освен спазмалгон, за да не стегнели матката и да може всичко да се изчисти. Пих 1 преди първия Топожин и повече не съм пила търпеше се, а след обяд като легнах с бебето(на 10м) и ми минаха бяха като контракции както са ми ги описвали. На другия ден всичко беше като нормален цикъл.

Сега чакам М след МА

# 2 186
На мен пък ми каза, че не мога да пия но- шпа, спазмалгон и се подобни. Те отпускат матката, а идеята е точно да се получат контракции на матката, за да се изчисти. Така ми го обясни и каза, че при нужда мога да пия аналгин/ибупрофен.

# 2 187
  • София
Това щях да кажа, че спазмологона и подобни не са ок, те спират контракциите на матката и от там може да се провали целия процес...

# 2 188
И на мен ми беше странно.. за това и повече не пих нищо.

# 2 189
  • София
Благодаря за споделеното!

Сега идва проблемът с намирането на Mifepristone. Няма го никъде в София. Бях е Ремедиум и SoPharmacy. Казаха, че не го внасят вече. В гугъл също не намирам много резултати.

Общи условия

Активация на акаунт