Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 469 927
  • 3 553
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
Благодаря за споделеното!

Сега идва проблемът с намирането на Mifepristone. Няма го никъде в София. Бях е Ремедиум и SoPharmacy. Казаха, че не го внасят вече. В гугъл също не намирам много резултати.

Вижте в аптеката на болница Щерев или в аптеката на Надежда. Не знам дали Токуда имаха аптека. На тези места със сигурност ще ги има

# 2 191
Лекарствата не ви ли ги дава Аг? Иначе мисля че в Аптеката на Надежда има. Аз пих Мифегин.

# 2 192
Лекарства ми ги даде АГ. В кабинета ми даде мифегин 2 таблетки в кабинета си и 4 топогин за вкъщи.

Моят цикъл се върна третата седмица от МА, а трябваше според лекаря да е около датата на аборта. Отново е много обилен и с големи съсиреци. Сега ще изчакам да видя дали пак ще е по 8-9 дена. Така се надявах, че нещо ще се е променило, но не.

# 2 193
Моя МА беше на 16.12 и аз очаквах около 16.01 да дойде, ама някъде четох и 40 дни след това, ще видим. Моята ми даде хапчетата и каза да си ги сметна кога да ги пия, за не ми се падат през нощта топогина.

# 2 194
Нямах нищо против на 40тия ден след МА да имам цикъл.
Тази сутрин беше ужасно. Толкова обилен кръвоизлив и при аборта нямах. Превръзката станах да я сменя в 3,30 ч., а на сутринта в 7 ч. беше цялата напоена и отделно още много кръв буквално ловка имаше в бикините и долнището, стичаше се и по краката надолу. Днес не знам как ще изкарам на работа?ММ ме пита от къде имам толкова кръв още 😃

# 2 195
  • София
Йоко дано е някакво изчистване и да поспре!

Безплатно ли ви дават хапчетата в кабинета? Че си спомням тук аз като минавах че някои момичета бяха плащали по 300лв в кабинета а аз платих около 150лв в аптеката.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 08:56 от Мацето

# 2 196
Дано, но на последния преглед АГ каза, че всичко е наред, изчистено и няма от какво да се притеснявам.

Аз платих 250 лв. за 2 хапчета мифегин и 4 топогин.

# 2 197
  • София
Мда, по-скъпо излиза значи през лекаря, но пък ако ги няма по аптеките е риск.

Йоко аз след МА + кюретаж имах много оскъден цикъл. Буквално беше зацапване по ден два. Сега пия от няколко месеца добавки и чак ей този месец имах хубав нормален цикъл, чак се зарадвах че пълня превръзки на няколко часа...

# 2 198
В Надежда си е фиксирана цена,  350лв за МА, но на опаковката на мифегина видях 120лв и толкова мисля беше и на топогина(ама колко са в опаковка нямам идея) в цената влиза и преглед след МА и преди МА, а той си е по 50лв иначе. Ама за мен така беше по - удобно да не обикалям да търся да ги купувам.

Да видим моята М как ще дойде и какво ще е положението. Така съм се изпъпчила от 1 седмица... но аз и кърмих до преди МА, та може и да се наместват още хормоните (знам ли) , искам да идва и да ми олекне на душата, че всичко е наред.

# 2 199
Този път изобщо по нищо не усещах, че ще ми дойде. Друг път имам по-голям апетит, излизат ми по няколко пъпки.

Без рецепта могат ли да се купят тези хапчета? Аз нямах кой знае колко време да търся друг АГ, а за този знаех, че има опит с МА. Така се случи, че предстояха коледни и новогодишни празници. МА го направих на 24.12.

# 2 200
  • София
Не знам дали може да се купят без рецепта, не би трябвало.

В Щерев аз платих 50лв преглед и хапчетата там си ги купуваш от тяхната аптека която си е обществено достъпна. Не съм плащала нищо за трите прегледа след това, но не знам дали е практика, аз съм пациент на клиниката от 10г вече

# 2 201
Тези лекарства често са по заявка и са с рецепта.
Аз ги взех от АГ, пакетна цена беше. Ама в тази сума влизаше и прегледи, колкото се наложат. Тя работи на частно, така че долу горе е едно и също. Ходих при нея май 4 пъти. Отделно и звънях 3-4 пъти. Ако беше се наложи и още щях да ходя, но при мен много бързо падна сакчето.

# 2 202
Здравейте, за съжаление ембриончето спря развитие и се налага медикаментозен аборт с мифегин и топогин, потвърден от двама гинеколози. В 7г.с.+5 съм и единият лекар каза да взема 3 хапчета мифегин, другия само 1. Ще ходя и на трето мнение, но да попитам има ли някой с доза 3 хапчета мифегин? И при тези, които си бяха вкъщи, как премина? Че втория гинеколог ме наплаши как било добре да се следи от лекар и предлагаше да ме проследи срещу 600лв 😳

# 2 203
Аз бях с доза 1 мифегин, в къщи си бях просто почивка е добре да има, а ако стане нещо по сериозно винаги можех да ида по спешност в моята болница 350 е домашен МА и 500 мисля в болницата под наблюдение

# 2 204
  • София
Здравейте, за съжаление ембриончето спря развитие и се налага медикаментозен аборт с мифегин и топогин, потвърден от двама гинеколози. В 7г.с.+5 съм и единият лекар каза да взема 3 хапчета мифегин, другия само 1. Ще ходя и на трето мнение, но да попитам има ли някой с доза 3 хапчета мифегин? И при тези, които си бяха вкъщи, как премина? Че втория гинеколог ме наплаши как било добре да се следи от лекар и предлагаше да ме проследи срещу 600лв 😳

3 си е дозата, 1 изписват ако вече има кървене и е започнал процеса. За да разбереш как действат, мифегин отлепя лигавицата а топогина я избутва един вид ( на лаишки обяснено).  Вече за вкъщи/в болница, всеки си има своя опит, според мен е хубаво да се направи преглед в деня на приема на топогин, след като понамалее кървенето и още един два в следващите 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт