Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 510
  • 3 481
  •   3
Отговори
# 2 235
Защо е необходимо да си направите тест за бременност? След като на прегледа с ехограф се вижда, че вече няма бременност.
Защо трябва да се яде преди приема на хапчето?
В 13 и в 15 ч пих топогин (4 общо) и чак веч вечерта към 18-19 ч си позволих да хапна. Събраха ми се 24 ч без да ям.
Като прочетох, че може да повърна се отказах от храна докато не започне кървенето. Много ме е страх от повръщането.

# 2 236
При мен лично нямаше гадене, но всеки организъм е различен

# 2 237
При също нямаше гадене нито при изписването на мифегин, което лекарката ми даде с кабинета си, нито от топогин-а, които изпих вкъщи. След като АГ ми обясни, че има вероятност от повръщане се отказах да ям. Аз така или иначе на закусвам, но реших и на обяд да пропусна за да съм сигурна, че няма да повърна хапчетата и всичко да проваля.

# 2 238
  • София
На мен лекарката ми каза да сложа Топогина под езика и да изчакам да се разтопи напълно. Предполагам, че можеш да повърнеш от болката после.

# 2 239
  • София
Мен също нито ми се  е гадило, нито съм повръщала, даже си ядох по време на целия процес. Единия лекар ми каза да взема два Топогина, ако повърна първия, да сложа втория под езика.

xSmurfettex радвам се че е минало, иди още тази седмица на преглед, да се види дали всичко е наред и след това след 30 дни пак, т.е след първия цикъл след МА

# 2 240
Ще споделиш ли кой е медицинския център и лекарката?

Здравейте, ще разкажа как мина при мен, за да имате едно на ум, на тези които им предстои.
Това ми беше втори МА. Първият път си бях вкъщи и мина, като малко по- болезнен цикъл.
Този път бях при друга лекарка, която има медицински център. Тя ми каза, че нещата ще се случат там в центъра. Казах - Ок. И слава Богу, че бях там. В сряда следобед изпих първото хапче. Още същата вечер започна да ме боли корема и почти не можах да спя. Четвъртък изкарах някак си. В петък ми каза сутринта към 6 часа да закуся и към 6:30 да пия хапче. Към 8:00 трябваше да съм при нея. Така и направих. Настаниха ме в една стая. Легнах си, започнах да си чета и всичко беше наред до към 10:30. От този момент нататък се започна кошмара. Припадах, повръщах и се гърчех от болки. Сложиха ми система, биха ми мускулна инжекция. Няколко часа не знаех, къде се намирам. Чак лекарката се изуми, какво се случва. Накрая каза - ти направи цяло раждане.
Не съм “лигла” и бих казала, че прагът ми на болка е доста висок( за сравнение - зъболекарите остават изумени, че издържам манипулациите без упойка). Но това си беше истински кошмар.
Разказвам това, за да имате предвид, какво евентуално би могло да се случи. Ако не сте в мед. заведение, то поне не бъдете сами през първите няколко часа.

# 2 241
Здравейте!
Нуждая се от вашия съвет. Преди 3 години съм раждала със секцио, а пред година и няколко месеца правих медикаментозен аборт. След този аборт( беше като малка кръгла топка) започна парене при уриниране, но спираше от само себе си и после пак започваше. Сега имам постоянно парене при уриниране, дори когато не уринирам ми пари.
Всеки месец правя пикочни инфекции и се притеснявам дали аборта може да е причина за тези инфекции.
Забелязах, че от няколко месеца насам цикъла ми намалява. Преди беше 5 дни, после 4 дни а сега цикъла ми е 3 дена. Също така имам силни болки по време на цикъл, и преди овулация имам страшни болки, дори не мога да мръдна. Понякога имам болки и парене при полов контакт, притеснявам се да нямам сраствания от аборта. Бях ходила на гинеколог два месеца след аборта и ми казаха, че всичко изглежда наред. Попитаха ме дали аборта тоест ембриона е бил голям, аз отговорих да. Не знам дали са видели разширение в матката или нещо подобно. Цикъла ми беше закъснял два месеца и ми изписаха хапчета които приемах 5 дни и цикъла ми дойде.
Моля ви, дайте ми съвет. Възможно ли е да имам срастване с тези оплаквания и тези инфекции да са заради аборта? И ако отида на гинеколог могат ли да видят, че съм правила аборт?
Благодаря ви!

# 2 242
Благодаря на Мацето за съвета да потърся в Щерев. Имат налични и двата медикамента за МА.

В петък в 20ч изпих първото хапче. На другия ден имах много леко зацапване. В неделя в 8 сутринта взех половин Топогин, започна слабо кървене и леки болки, скоро след това падна и сакчето. След три часа изпих още една половинка, кървенето и болките се засилиха, но не беше нищо особено. След още три часа и третата и последна половинка, болките станаха ужасни, на равни интервали като контракции. Третата фаза продължи около два часа. Не съм взимала нищо друго, само лежах. Болката постепенно отслабна. Днес имам вече леко кървене, придружено със съсиреци от време на време, болка няма.

Бях се запасила с превръзки, болкоуспокояващи и други неща в случай, че ми падне кръвното от слабост, но не ми потрябваха. Сега започвам да се чудя дали толкова леко протичане е нормално.

След колко време отидохте на контролен преглед?
Явно има и такива случаи с леко протичане, аз сряда и петък приех хапчетата, в неделя бях на преглед, притеснена, че нищо не се случва. Всичко се беше изчистило, само лигавицата е удебелена и ми даде цитотек за доизчистване.

# 2 243
Днес от чисто любопитство си направих тест за бременност 7 дни след МА и отчете положителен резултат. Това нормално ли е? Притеснявам се, защото ми казаха да отида на 20тия ден на преглед. Страх ме е да не е останало нещо или все още хормонът е висок?

# 2 244
Днес от чисто любопитство си направих тест за бременност 7 дни след МА и отчете положителен резултат. Това нормално ли е? Притеснявам се, защото ми казаха да отида на 20тия ден на преглед. Страх ме е да не е останало нещо или все още хормонът е висок?

Нормално е, да. Отнема време.

# 2 245
Здравейте, след моя МА имам нормален цикъл, дойде ми още през 2рия месец, вече имам 3 навреме и нормални цикъла, но не съм била още на преглед поради една или друга причина така и не стигнах до такъв. Като чета повече коментари сте разбрали кога се е случило изчистването. Аз обаче не смятам, че разбрах това, но предвид останалото в норма дали би имало някакви поражения. Усещам по-често подуване корема поне седмица преди цикъл

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 20:20 от Есенсе

# 2 246
Според мен лично щом имаш нормална менструация трябва всичко да е наред.

# 2 247
Здравейте момичета,направих МА по медицински случай в 9 седмица.Ембриона нямаше сърдечна дейност и отговаряше на 6 седмица.Моята лекарка ми предложи МА,като каза,че ембриона отговаря на 6 седмица и няма да имам проблем  с този вид аборт.На 13.01 изпих Мифегин една таблетка и след 24 часа на 15.01 изпих втората таблетка Топогин.Още на 13 вечерта почна да ми зацапва.14 срещу 15 се събудих от болка,цяла нощ не можах да спя от болки,но бяха търпими.На 15 сутринта в 8.00 си изпих втората таблетка и след половин час почнаха адски нетърпими болки.Тялото ми беше в агония,такава болка не съм изпитвала досега,гърчех се и крещях от болка,ако знаех,че ще е толкова болезнено щях да направя кюретаж.До към 16.00 ч.се гърчих от болка,после болката стана търпима и съм заспала.Нямах силно кървене и съсиреци,падна едно малко парче съсирек и като отидох до тоалетна изпльока нещо и това беше.На 18.01 трябваше да отида на преглед за да видят дали съм се изчистила,до тогава,през цялото време на бях на болкоуспокояващи,имах болки,бяха търпими,но ги имах.Отидох на 18.01 ,в матка нямаше ембрион,но каза че в шийката имам голям съсирек който не е паднал.Кървенето почти ми беше спряло,само зацапваше.На 20 пак ме извика,и парчето пак беше там,побутна малко и почнах пак да кървя,имах известно време болки .Каза да отида пак на 23.01.Предната вечер бях вдигнала една 11 литрова бутилка и усетих как ми потече и като отидох в тоалетната видях паднал съсирек и си помислих,че е паднал.На 23 отивам и се оказва,че парчето още е там,пак ме побутна,опита се да изкара с една четчица съсирека,но не се получи нищо.Сега на 1.02 пак ме вика,между другото предлага ми да изпия пак един Топогин,но аз отказах,защото не искам пак да изпитам тази ужасна болка,пък и каква е гаранцията ,че ще падне.Извинявам се за дългия пост,но има ли друга като мен която толкова време не може да се изчисти.Дайте ми съвет какво да направя,да си сменя лекарката ли,да изчакам ли,почнах да се притеснявам,защото това парче не пада и е от много време вече в мен.Питах я дали има риск от нещо като стои толкова време в мен,тя ме успокои че няма никакъв проблем

# 2 248
  • София
Здравей,

Моят МА беше по същата схема, но в 8 г.с. със сак отговарящ на 5 г.с.

На 13.01 изпих Мифегина, а на 15.01 три половинки Топогин през три часа. Болката беше ужасна чак след третата половинка, но мина сравнително бързо (не съм пила болкоуспокояващи, само лежах). Все още ми тече слабо. Ще отида на преглед, когато спре напълно. На твое място бих послушала лекарката и бих взела още един Топогин. Попитай дали е удачно да го вземеш на малки дози по половин таблетка, ако така ще са по-леки контракциите.

Здравейте момичета,направих МА по медицински случай в 9 седмица.Ембриона нямаше сърдечна дейност и отговаряше на 6 седмица.Моята лекарка ми предложи МА,като каза,че ембриона отговаря на 6 седмица и няма да имам проблем  с този вид аборт.На 13.01 изпих Мифегин една таблетка и след 24 часа на 15.01 изпих втората таблетка Топогин.Още на 13 вечерта почна да ми зацапва.14 срещу 15 се събудих от болка,цяла нощ не можах да спя от болки,но бяха търпими.На 15 сутринта в 8.00 си изпих втората таблетка и след половин час почнаха адски нетърпими болки.Тялото ми беше в агония,такава болка не съм изпитвала досега,гърчех се и крещях от болка,ако знаех,че ще е толкова болезнено щях да направя кюретаж.До към 16.00 ч.се гърчих от болка,после болката стана търпима и съм заспала.Нямах силно кървене и съсиреци,падна едно малко парче съсирек и като отидох до тоалетна изпльока нещо и това беше.На 18.01 трябваше да отида на преглед за да видят дали съм се изчистила,до тогава,през цялото време на бях на болкоуспокояващи,имах болки,бяха търпими,но ги имах.Отидох на 18.01 ,в матка нямаше ембрион,но каза че в шийката имам голям съсирек който не е паднал.Кървенето почти ми беше спряло,само зацапваше.На 20 пак ме извика,и парчето пак беше там,побутна малко и почнах пак да кървя,имах известно време болки .Каза да отида пак на 23.01.Предната вечер бях вдигнала една 11 литрова бутилка и усетих как ми потече и като отидох в тоалетната видях паднал съсирек и си помислих,че е паднал.На 23 отивам и се оказва,че парчето още е там,пак ме побутна,опита се да изкара с една четчица съсирека,но не се получи нищо.Сега на 1.02 пак ме вика,между другото предлага ми да изпия пак един Топогин,но аз отказах,защото не искам пак да изпитам тази ужасна болка,пък и каква е гаранцията ,че ще падне.Извинявам се за дългия пост,но има ли друга като мен която толкова време не може да се изчисти.Дайте ми съвет какво да направя,да си сменя лекарката ли,да изчакам ли,почнах да се притеснявам,защото това парче не пада и е от много време вече в мен.Питах я дали има риск от нещо като стои толкова време в мен,тя ме успокои че няма никакъв проблем

# 2 249
Здравей,

Моят МА беше по същата схема, но в 8 г.с. със сак отговарящ на 5 г.с.

На 13.01 изпих Мифегина, а на 15.01 три половинки Топогин през три часа. Болката беше ужасна чак след третата половинка, но мина сравнително бързо (не съм пила болкоуспокояващи, само лежах). Все още ми тече слабо. Ще отида на преглед, когато спре напълно. На твое място бих послушала лекарката и бих взела още един Топогин. Попитай дали е удачно да го вземеш на малки дози по половин таблетка, ако така ще са по-леки контракциите.

[/quote
Страх ме е ,че ще преживея същия ужас и накрая пак нищо няма да се получи.Много исках още едно дете,но след преживения ужас,не смея да си помисля даже,страх ме е,че може да стане същото,страх ме е че мога да родя увредено дете(на 42 съм почти вече).Много исках детето ми да има сестриче или братче.

Общи условия

Активация на акаунт