Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 034
  • 3 480
  •   3
Отговори
# 2 310
Момичета, как се чувствахте психически по време на МА и след това?
Беше ужасно за приемане, първите 3 дни яко рев, чудене защо на мен, после вече може би заради хормоните се поуспокоиха и реших да гледам философски на случката. Още ми липсва усещането да съм бременна, вълнението всяка седмица какво следва.

# 2 311
В този случай , да съгласих се. но това е по -скоро изключение.
По-скоро изобщо не е изключение. Явно идея си нямате каква е честотата на спонтанните аборти при желана бременност. За съжаление все повече се увеличават репродуктивните проблеми. Дори и в тази тема съм убедена, че абортите по медицински причини са повече от тези "обмислените".

# 2 312
  • София
В този случай , да съгласих се. но това е по -скоро изключение.

Явно има някакво недоразумение. МА се прави и при желана и нежелана бременност. При мен също беше желана, но това ми е четвърта загуба, така че едно съм изтръпнала, второ посещавам репродуктивен психолог който ми помага с преодоляването на загубите.

За момичетата на които се налага прекъсване на желана бременност, ако търсите как да продължите напред, подкрепа, лекари и изследвания темата е тази (може би заглавието подвежда че е само за след кюретаж)

https://www.bg-mamma.com/?topic=1523646.msg45998154#msg45998154

# 2 313
Здравейте отново. Аз вече много досаждам в тази тема, обаче ми предстои този така притеснителен за мен МА.
Кога ходихте на прегледи?
На мен ми предстои в петък, обаче доктора ми изтърси, че в неделя заминавал и щял да се върне в сряда. Та се зачудих, ако стане някакъв проблем и него го няма…
Не трябва ли по време на самия аборт да отида поне на 1 преглед?

# 2 314
На преглед ходих в деня на приемане на мифегин (22.12.22). Идваха много почивни дни. Докторката ми каза, че ако нещо ме притеснява мога да ѝ се обадя. За щастие не се наложи.
Следващите прегледи бяха на 09.01 и на 25.01 .23 за цитонамазка. Но тогава забравих да поискам и микробиология и на 13.02 отново ходих и сега на 17.02 трябва да отида за резултата.

# 2 315
На преглед ходих в деня на приемане на мифегин (22.12.22). Идваха много почивни дни. Докторката ми каза, че ако нещо ме притеснява мога да ѝ се обадя. За щастие не се наложи.
Следващите прегледи бяха на 09.01 и на 25.01 .23 за цитонамазка. Но тогава забравих да поискам и микробиология и на 13.02 отново ходих и сега на 17.02 трябва да отида за резултата.

Какво включваше прегледа? Ултразвук/видеозон ли?

# 2 316
Искам да спооделя набързо за моя медикаментозен аборт Simple Smile Мина много леко, въобще нямах болки, бяха много леки.. Единствения дискомфорт който имах е, че получих диария.. Нямах обилно кървене и т.н. Ако можех да се върна назад и ми се налага да избирам, пак бих избрала този метод. Няма нищо страшно, бях писала за подкрепа преди да го направя Simple Smile Само една дама ми беше писала, благодаря на нея и на тези който не дават подкрепа в темата на момичета на който предстой такъв труден момент.. Ее, благодаря и на тях.

В коя седмица беше Вашият МА?

6та г.с беше моят аборт

# 2 317

Какво включваше прегледа? Ултразвук/видеозон ли?
За проследяване на МА прегледа беше с видеозон. Вече при цитонамазката беше с видеозон и мануален.

# 2 318
ekaterina II, децата ни са общо 5 към днешна дата. Най-голямата е на 24, най-малкият е на 6 месеца.
Само аз остарях междувременно. Simple Smile
евала , да са ви живи и здрави и много да се грижат за своята майка героиня

# 2 319
Здравейте. На 08.02 направих МА. Наложи се да пия 2 топогина. Получих обилно кървене, всичко мина по план. Обаче сега имам някакво странно чувство в корема, като тежест, дискомфорт. Утре сутрин съм на преглед, а до тогава ще се побъркам.

# 2 320
Здравейте. На 08.02 направих МА. Наложи се да пия 2 топогина. Получих обилно кървене, всичко мина по план. Обаче сега имам някакво странно чувство в корема, като тежест, дискомфорт. Утре сутрин съм на преглед, а до тогава ще се побъркам.

До скоро го имах това чувство, а правих Ма на 16.12.
Всичко ще е наред. Аз също пих 2 топогина и 1 мефегин

# 2 321
И при мен беше така известно време. Пих 2 топогин и 4 мифегин.

# 2 322
Благодаря за бързите отговори. Прегледа мина, всичко е наред. 🙂

# 2 323
Здравейте, момичета. Наложи се да направя  МА на 09.01 след констатирано кухо яйце. Вече отмина и първата менструация след МА. Любопитно ми е кога започнахте да правите опити за бебче отново? Според АГ можем да действаме вече, на други места чета, че трябва да минат поне 3 МЦ. Къде е правилното? Помощ… 🥺

# 2 324
По спомен на листовката на едното лекарство пишеше 2 цикъла. По принцип бих изчакала поне толкова. АГ каза 3 на нас, забременях от първия месец опити.

Общи условия

Активация на акаунт