Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 568
  • 3 478
  •   1
Отговори
# 2 610
Здравейте!
Лично аз никога не съм чувала да се предписва с тази цел - каква е кистата?

# 2 611
Здравейте!
Лично аз никога не съм чувала да се предписва с тази цел - каква е кистата?
Фоликулярна киста е. По-точно се изписва с цел да спре кървенето по-бързо,защото и много силно и от много дълго време. Но не е налично в града ми в аптеките и най-рано вторник ще мога да го закупя, та ще се надявам до тогава тялото все пак да успее да се справи.

# 2 612
Съветвам Ви да потърсите второ мнение...

# 2 613
Здравейте, имам въпрос към вече миналите, защото това в уравнението вече съвсем ме смачква.
Наложи ми се да направя аборт в 5г.с и 2 дни, избрах МА. Когато разбрах че съм бременна забелязах и че бях качила около 1кг - 1кг и малко, въпреки че нямаше промяна в диета и движение. Сега седмица по-късно продължавам да качвам стабилно, отново - не е да ям повече или по-вредно и да се движа по-малко. Деня ми е доста динамичен и подвижен. Гърдите ми не само не са спаднали, ами и растат още. Някой има ли опит с подобно нещо, защото освен това колко безумно емоционална съм и факта, че се наложи нещо толкова неприятно и тежко - това наистина прелива чашата...благодаря

# 2 614
  • София
Явно имаш хормонален дисбаланс. Посъветвай се с лекар какво и кога да изследваш.

# 2 615
Здравейте, имам въпрос към вече миналите, защото това в уравнението вече съвсем ме смачква.
Наложи ми се да направя аборт в 5г.с и 2 дни, избрах МА. Когато разбрах че съм бременна забелязах и че бях качила около 1кг - 1кг и малко, въпреки че нямаше промяна в диета и движение. Сега седмица по-късно продължавам да качвам стабилно, отново - не е да ям повече или по-вредно и да се движа по-малко. Деня ми е доста динамичен и подвижен. Гърдите ми не само не са спаднали, ами и растат още. Някой има ли опит с подобно нещо, защото освен това колко безумно емоционална съм и факта, че се наложи нещо толкова неприятно и тежко - това наистина прелива чашата...благодаря
Колко време е мина от аборта? Теоретично отнема 4-6 седмици, за да се върнат нещата към нормалното им състояние. На тялото му трябва време, за да осъзнае ситуацията физиологично. Отделно стресът от преживяното подхранва хормоналния дисбаланс.
Консултация с лекар бих направила аз и бих си дала време.

# 2 616
Седмица, днес беше прегледа за да се потвърди, че всичко е минало успешно. Самата аз съм фармацевт и уж си ги знам всичките тези неща, ама като се психяса човек за нещо и сто квалификации да има - все тази. Говорих си с гинеколожката ми, потвърди, че е напълно нормално за момента, но ще си го следим.

# 2 617
Прочетох втората част от темата,но не открих отговор на въпроса си,а именно на гладно ли се случват нещата с първото хапче?
Утре следобед трябва да отида в кабинета и да го изпия пред него,но тъй като се шашнах от развоя на събитията не попитах днес?

# 2 618
Ако говорим за мифепристон, нямаше значение за храната. Аз го изпих някъде ранен следобед, в болница, така че със сигурност обядвах преди това, после вечерях. Единственото, което ми казаха е да не пия/ям грейпфрут. Ако имаш контакт на лекаря - най-добре да му се обадиш.

# 2 619
Благодаря за полезния отговор. Flowers Four Leaf Clover
И да искам не ми е до ядене,ако пък е наложително това е най-лесното.
Само да се свършва ми е в главата.

# 2 620
Благодаря за полезния отговор. Flowers Four Leaf Clover
И да искам не ми е до ядене,ако пък е наложително това е най-лесното.
Само да се свършва ми е в главата.
Разбирам те напълно. Стискам палци.

# 2 621
Не е като да не прочетох вече цялата тема,но пак останаха някои въпроси.
Изпих Топогин-а сутринта заболя ме корем,по скалата от 1-10 беше “искам да отида на лекар” ,за няколко часа на епизоди.Кървенето започна още вчера преди него,24 часа след първите 3 хапчета,та въпросите ми са следните,извинете ме,ако са глупави.
1.Прочетох няколко мнения,че първите хапчета нулират прогестерона и размекват сака,действително ли е така?
2.Предполагам лигавица са въпросните съсиреци,имаше един екземпляр днес с размер на тенис топка към който сякаш имаше и нещо друго,прозрачно отвътре,дали това е сака?
И най-несъщественото на обяд пих един Дексофен,защото АГ ми каза,че това е подходящо и от тогава си се чувствам съвсем себе си,не би ли трябвало да има още мега течения и дискомфорт,минаха 4 часа от обезболяващото?
Извинявам се отново и за описателното съдържание,просто ми се ще да зная,че основното е минало,а всичко,което съм,чела в темата сякаш,че сака е твърд и боли много като излезе,а аз не усетих нищо кой нае какво.

# 2 622
Всичко е супер индивидуално спрямо седмицата, дали плода е тръгнал да пада и тн. Като цяло е добре след ден-два да отидете да ви види лекаря и да каже как е положението.
Аз нямах почти никакви болки, кървене или разни топки, грейпфрути и въпреки това аборта беше напълно успешен.
Не е като да не прочетох вече цялата тема,но пак останаха някои въпроси.
Изпих Топогин-а сутринта заболя ме корем,по скалата от 1-10 беше “искам да отида на лекар” ,за няколко часа на епизоди.Кървенето започна още вчера преди него,24 часа след първите 3 хапчета,та въпросите ми са следните,извинете ме,ако са глупави.
1.Прочетох няколко мнения,че първите хапчета нулират прогестерона и размекват сака,действително ли е така?
2.Предполагам лигавица са въпросните съсиреци,имаше един екземпляр днес с размер на тенис топка към който сякаш имаше и нещо друго,прозрачно отвътре,дали това е сака?
И най-несъщественото на обяд пих един Дексофен,защото АГ ми каза,че това е подходящо и от тогава си се чувствам съвсем себе си,не би ли трябвало да има още мега течения и дискомфорт,минаха 4 часа от обезболяващото?
Извинявам се отново и за описателното съдържание,просто ми се ще да зная,че основното е минало,а всичко,което съм,чела в темата сякаш,че сака е твърд и боли много като излезе,а аз не усетих нищо кой нае какво.

# 2 623
Благодаря за коментара,бях 7+4,кухо яйце.АГ иска да отида следващата сряда,пък на мен ми се струва далече.

# 2 624
Здравейте, не съм вярвала, че и на мен ще се случи, но утре ми предстои МА. Много ми е притеснено, Аг ми каза, че утре на обяд ще ми дадат 3 таблетки и след 36ч в 6ч сутринта да изпия още една вкъщи. Като цяло не ми каза какво мога да очаквам, защото каза, че при всеки различно минава.. Притеснява ме, че съм сама вкъщи с дете на година и 3м и синът ми още не ходи съвсем сам и се налага да го вдигам и нося. Дали ще имам толкова дискомфорт или дали мога да вдигам тежко? Не знам какво да очаквам,, а след прочетеното тук направо се плаша.... Нямам на кого да споделя, а и не искам да говорят за това мои близки

Общи условия

Активация на акаунт