Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 587
  • 3 478
  •   2
Отговори
# 2 595
Здравейте, моят проблем е следния, предписаха ми медикаментозен аборт с 2 топогин и след 48 часа 1 таблетка мифегин. Дали е някаква нова схема или лекарката е объркала...

# 2 596
Когато ходих на 3 различни АГ за моя МА, всеки имаше негово виждане за дозировката и начина на приложение. Ако изпитвате съмнения, отидете на още едно мнение.
Здравейте, моят проблем е следния, предписаха ми медикаментозен аборт с 2 топогин и след 48 часа 1 таблетка мифегин. Дали е някаква нова схема или лекарката е объркала...

# 2 597
Здравейте, това няма нишо общо с дозировката, а с начина на прием. Винаги първо се приема мифегина, след това топогина. Пише го дори и в рецептите. Пийте първо мифегин таблетката, а след 48 часа топогина през час.

# 2 598
Здравейте, първо се пие Мифегин, след 48 часа Топогин.Може би е грешка на лекаря.Свържете се с него,за да уточните това.Успех!

# 2 599
Здравейте, на 12.09 след преглед разбрах,че съм бременна в 6г.с.+1. По ред причини (в които няма да навлизам в подробности) немога да го задържа. Лекарят ми предложи 2 варианта: медикаментозен и с кюртаж. Избрах медикаментозният. На същия ден в 18ч. изпих едното хапче мифегин. След 25ч. започнах да кървя. След 36ч. изпих 1 хапче топогин. Започнаха поносими болки около половин час. След още 6ч. изпих още един топогин. Вече трети ден кървя, но не е кой знае колко оскъдно, както четох предните публикации, че е имало много кървене и съсиреци, и как са усетили, че сакчето им се изхвърля. След като ми спре ще ида на преглед,  но малко се притеснявам дали всичко е било успешно.

# 2 600
Здравейте, включвам се отново, да и моето виждане е, че е объркала реда на вземане на таблетките. След като и го споделих, тя назначи мифегин и 6 часа след него топогин. Изпих ги както уточни тя. Само да вмъкна, че 48 часа преди мифегин бях изпита 2 топогина и кървях слабо на парцали за кратко. След втората доза, правилна надявам се, изкървях отново, този път с осезаеми болки за за около 6-7 часа, отново спря кървенето. Дали изобщо е имало ефект? При вас така ли протече? Аз очаквах обилно течение и то постоянното. Не знам какво да мисля, уплашена и ядосана съм, защото имам чувството, че никой не ме разбра, а и никой не ми обяснява....

# 2 601
Здравейте. Моята доза беше 1 таблетка Мифегин и 1 таблетка Топогин. Аз си имах отлепване 50% и слабо кафеникаво кървене още от преди да изпия хапчетата. В сряда вечерта в 20:00 изпих Мифегин, след него нямах никакви неразположения. Вчера взех Топогин в 08:00 и след 10 минути вече започнаха болките. Първоначално бяха като менструалните. Час и половина по-късно те вече бяха непоносими. Избиваше ми студена пот, треперех и не знаех къде се намирах. Буквално мислех, че ще умра. Опитах да изпия обезболяващо, обаче веднага след него повърнах няколко пъти. Тогава усетих нужда да отида до тоалетната и започнах да отделям много съсиреци и обилно количество ярко червена кръв. Непоносимите болки приключиха за около 2-3 часа. Днес все още имам болки, обаче са поносими и непостоянни, няма толкова много съсиреци, обаче кървенето си е обилно като първи-втори ден на МЦ. Не знам дали плодния сак е изхвърлен, иначе вчера усещах как излизат доста съсиреци като седна в тоалетната. Гърдите ми все още са подути и болезнени. Дали симптомите ми са признак на успешен МА.

# 2 602
Писала съм преди в темата, че при мен почти нямаше кървене и болки и бяхме убедена, че е неуспешен МА, оказа се, че съм се изчистила и просто при някои не е тексаско клане. Важното да отидете да ви погледнат, при мен имаше малко лигавица и ми дадоха още 1 хапче да се доизчисти.
Здравейте, включвам се отново, да и моето виждане е, че е объркала реда на вземане на таблетките. След като и го споделих, тя назначи мифегин и 6 часа след него топогин. Изпих ги както уточни тя. Само да вмъкна, че 48 часа преди мифегин бях изпита 2 топогина и кървях слабо на парцали за кратко. След втората доза, правилна надявам се, изкървях отново, този път с осезаеми болки за за около 6-7 часа, отново спря кървенето. Дали изобщо е имало ефект? При вас така ли протече? Аз очаквах обилно течение и то постоянното. Не знам какво да мисля, уплашена и ядосана съм, защото имам чувството, че никой не ме разбра, а и никой не ми обяснява....

# 2 603
Писала съм преди в темата, че при мен почти нямаше кървене и болки и бяхме убедена, че е неуспешен МА, оказа се, че съм се изчистила и просто при някои не е тексаско клане. Важното да отидете да ви погледнат, при мен имаше малко лигавица и ми дадоха още 1 хапче да се доизчисти.

Благодаря ви за отговора, имам час за преглед, при мен кървенето отново започна, нищо непоносимо не е. Виждам разлика в кървенето,  леко по-тъмно от това което беше в началото. Според лекаря нещата се движат добре. Имам назначен час за преглед, но преди него трябва да пусна отново чхг. Искам да добавя, че аз съм в около 4-та седмица, надявам се това да е подпомогнало по-лесното изчистване. Вие в коя седмица бяхте?

# 2 604
Чхг може да седи повишено и до месец след аборта. Иначе аз бях в 7гс, а беше спряло развитието в 6та. При мен се беше отлепило леко и това спомогна да се изчистят бързо.

Благодаря ви за отговора, имам час за преглед, при мен кървенето отново започна, нищо непоносимо не е. Виждам разлика в кървенето,  леко по-тъмно от това което беше в началото. Според лекаря нещата се движат добре. Имам назначен час за преглед, но преди него трябва да пусна отново чхг. Искам да добавя, че аз съм в около 4-та седмица, надявам се това да е подпомогнало по-лесното изчистване. Вие в коя седмица бяхте?

# 2 605
Здравейте, на 12.09 след преглед разбрах,че съм бременна в 6г.с.+1. По ред причини (в които няма да навлизам в подробности) немога да го задържа. Лекарят ми предложи 2 варианта: медикаментозен и с кюртаж. Избрах медикаментозният. На същия ден в 18ч. изпих едното хапче мифегин. След 25ч. започнах да кървя. След 36ч. изпих 1 хапче топогин. Започнаха поносими болки около половин час. След още 6ч. изпих още един топогин. Вече трети ден кървя, но не е кой знае колко оскъдно, както четох предните публикации, че е имало много кървене и съсиреци, и как са усетили, че сакчето им се изхвърля. След като ми спре ще ида на преглед,  но малко се притеснявам дали всичко е било успешно.
Здравейте,при мен прегледа беше 24 часа след приема на хапчето и всичко беше паднало.Според думите на лекарката ми трябва да се проследи на време дали всичко се е изчистило.Недейте да чакате да спрете да кървите,прегледа е с нормален ехограф,а не вагинален.

# 2 606
Привет! Днес на контролен преглед след МА се видя, че има малко задържана кръв и по препоръка на лекаря се налага да изпия 2 таблетки цитотек, за да се доизчисти - едното под езика, другото да го изпия. Проблемът е, че нещо не разбрах какъв е интервалът между едното и другото. Ще се опитам да се свържа с болницата, но ако някой случайно е бил по тази схема или подобна - би било полезно да сподели.

# 2 607
Здравейте, наложи ми се да правя МА. Док. ми изписа 3 таблетки Мифегин+ 1 Топогин след 36 часа. Изпих Топогина и след около 25 мин повърнах, опитах се да се свържа с док , но не успях. След малко започнаха болки и то доста силни и помислих, че всичко е наред и е подействало. И така от 8 сутринта до 17 часа си имах болки, но кървене нямаше. През целия ден се опитвах да се свържа с док , но неуспешно. Вече се бях притеснила, защото преди 3 години имам 2 МА и изхвърлянето започна 2-3 часа след хапчето, а сега нищо. Най-накрая док в 18:30 ми се обади и каза веднага да взема още една табл. Топогин. Взех от аптеката и я изпих и след нея започнаха силни болки, казва силни защото предните пъти не съм имала такива и ми се сториха сравнително силни. Вече са минали 7-8 часа от хапчето и имам само съвсем леко зацапване. Това нормално ли е? След втори Топогин все е още да няма  кървене? Много съм притеснена. Освен това имам гадене и много силен световъртеж, едвам ставам до тоалетната.

# 2 608
Здравейте, наложи ми се да правя МА. Док. ми изписа 3 таблетки Мифегин+ 1 Топогин след 36 часа. Изпих Топогина и след около 25 мин повърнах, опитах се да се свържа с док , но не успях. След малко започнаха болки и то доста силни и помислих, че всичко е наред и е подействало. И така от 8 сутринта до 17 часа си имах болки, но кървене нямаше. През целия ден се опитвах да се свържа с док , но неуспешно. Вече се бях притеснила, защото преди 3 години имам 2 МА и изхвърлянето започна 2-3 часа след хапчето, а сега нищо. Най-накрая док в 18:30 ми се обади и каза веднага да взема още една табл. Топогин. Взех от аптеката и я изпих и след нея започнаха силни болки, казва силни защото предните пъти не съм имала такива и ми се сториха сравнително силни. Вече са минали 7-8 часа от хапчето и имам само съвсем леко зацапване. Това нормално ли е? След втори Топогин все е още да няма  кървене? Много съм притеснена. Освен това имам гадене и много силен световъртеж, едвам ставам до тоалетната.
Аз бих опитала да се свържа с доктора отново. При мен планът беше да се смуче под езика 1 таблетка топогин на всеки 3 часа, докато изкървя. В крайна сметка сложиха 2 таблетки вагинално и бременността приключи след 2 часа, но аз бях в болница и в 20та седмица.
Настоявайте за връзка с доктора, може да се наложи по-висока доза топогин.

# 2 609
Здравейте,
извинявам се за включването, което не е съвсем по темата, но вероятно имате опит с "топожин". Предписан ми не за МА, а заради кървене от киста да го приемам 3д х 1 хапче. Дават ли лекарството без рецепта, защото, че чух с доктора по телефона (преглед седмица преди това) и предвид развитието на нещата от тогава ми каза да започна прием на топожин.

Общи условия

Активация на акаунт