Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 176
  • 3 480
  •   4
Отговори
# 2 580
  • София
Здравейте. Моят ММ беше на 18.07 и си очаквам менструацията чинно,но от един месец ( изключвам емоциите от аборта ) съм като хормонална бомба. Знам,че е нормално докато се наредят хормоните,но до кога ще е така? По принцип съм много емоционална и без хормони и т.н ама вече 1 месец съм като буря от емоции ? Благодаря ви 💜

Бях по същия начин. При мен се пооправиха нещата след като ми дойде (около 35-6 ден). И аз като теб съм си емоционална и без това, но определено има положителна промяна след като цикълът дойде. Ще мине и това Heart

# 2 581
Здравейте момичета и на мен ми се наложи да направя медикаментозен аборт след топогина имам кървене но не и обилно нямам никакви болки нормално ли е.

# 2 582
При мен беше така и беше успешно. Явно сте от малкото късметлийки.
Здравейте момичета и на мен ми се наложи да направя медикаментозен аборт след топогина имам кървене но не и обилно нямам никакви болки нормално ли е.

# 2 583
Благодаря за отговора
В коя седмица правихте аборта

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 23:54 от Тонита0804

# 2 584
В 7г.с. открихме, че е спряло развитие, отговаряше на 6г.с.
Благодаря за отговора
В коя седмица правихте аборта

# 2 585
Здравейте, аз също нямам болки след Топогина, изпих го преди около 12 часа (имах само лека диария). Но кървенето си продължава, така че би трябвало да действа. Даже смея да твърдя, че след трите хапчета Мифегин положението беше много по-зле, имах силни болки в продължение на 2 часа, после силна отпадналост и световъртеж. Само да уточня, че бях в 7 г.с., но тялото ми беше започнало да се изчиства само 3 дни преди медикаментите. Тъй като матката беше далеч от изчистване, попитаха ме абразио или МА, избрах МА. Дано не съм сгрешила всичко да е наред на контролния преглед. Но четейки тук, мисля че при мен протича по-леко, защото тялото ми вече беше свършило част от работата Sad Кураж на всички!

# 2 586
Аз бях подготвена за някакво тексаско клане,болки и ужасии,но мина доста нормално. Е,имаше болки,но го преживях. При мен след това стана по-трудно докато ми се наредят хормоните и все още нямам цикъл и съм кълбо от емоции.

# 2 587
Здравейте на всички! Можете ли да препоръчате добра болница в София за аборт по желание,от която лично сте доволни. Също така кой според вас е най-безопасен - медикаментозен или с вакуум. Може ли след самата процедура да се прибера вкъщи без да оставам в болницата?

# 2 588
  • Sofia
След вакуум/кюртаж щом излезете от упойка, можете да се приберете. Ще имате болки и кървене като при слаб цикъл.

# 2 589
С пълна упойка ли се прави и ако избера медикаментозен задължително ли е да оставам в болницата докато се случи аборта

# 2 590
  • Sofia
Вакуум/кюртажът се прави с пълна упойка, но лека. Упойката е венозна, не те интубират, споко. И е само за около половин час.

А медикаментозният по принцип си сама у вас. Но продължава доста по-дълго от половин час.

Зависи ти какво искаш - да свърши по-бързо и да не участваш (кюртаж), или да е по-щадящо за матката (медикаментозен). Зависи и как се чувстваш психически. Аз за мен си знаех, че психически нямаше да издържа медикаментозния и предпочетох да ме приспят, АГ да свърши цялата работа вместо мен, и след като се събудя всичко да е приключило.

# 2 591
Медикаментозен може и под наблюдение в клиника. За няколко часа приключваш (дай Боже успешно изчистена) и си тръгваш.

# 2 592
Ако имах право на избор, не бих избрала медикаментозния. По стечение на обстоятелствата 2 медикаментозни зад гърба ми.

# 2 593
Някоя от вас правила би е вакуум с месна упойка и дали има такава възможност?

# 2 594
Моя приятелка с кухо яйце, каза че си е било много гадно/тя има и други аборти с упойки/ така че мисля, че лекарите го избягват.
Някоя от вас правила би е вакуум с месна упойка и дали има такава възможност?

Общи условия

Активация на акаунт