Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 301
  • 3 480
  •   1
Отговори
# 2 565
  • София
Момичета, колко време след МА ви дойде МЦ?

# 2 566
Здравейте! Май месец правих МА. Първи цикъл- 45 дни след цялото изживяване. Сега чакам втори- 34-ти ден.. притеснява ме, че не идва, а имам уговорка с лекаря след като приключи да отида. На вас кога ви дойде? Нещо съм се притеснила доста😩

# 2 567
Galflower, в такава ранна г.с. едва ли ще е нещо болезнено и страшно, не се шашкай. Успех.

# 2 568
Здравейте вярва ми се или не и на мен ми се налага да правя МА ,нямах закъснение ,направих тест 1ден преди да ми дойде и разбрах,че съм бременна .Обадих се на Аг за преглед нищо не се видя ,пусна ми чхг -резултата 61.99 (3г.с).По думите на Аг-то тъкмо се имплантира.Изписа ми 1табл.мифегин да изпия на 3.08  и след 24ч топогин(която днес реално трябва да изпия вечерта) (нямам кървене от мифегина имам бледо кафяво петънце на превръзката,знам ,че след топогин ще има) Някакви съвети? .Ще има ли голяма болка в толкова ранна седмица като е хванато?
Изписаните ми таблетки достатъчни ли са,понеже виждан назад ,че се изписват поне по 3таб мифегин и 2табл топогин?

Благодаря на отзовалите се.Heart
Прикачвам и снимка от изследването

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 12:35 от wikyystZz

# 2 569
Аз вече съм писала по този повод, но според мен е ужасно вечер да се пие топогина, не де знае кога ще започне да действа и да ставате през нощите и да ходите до тоалетна, да се притеснявате, аз лично не бих си го причинила. Според мен е по-добре да се изпие сутрин.

Може би няма да боли толкова в ранните седмици, но все пак е по-вероятно да има някаква лека болка. То при вас е още много рано, изобщо не се знае дали е станала имплантацията или е възможно да е биохимична и сама да се изчистите, но щом сте решили отсега да пиете хапчетата, поне ще се изчистите по-бързо( според мен) защото още ще е съвсем малко.

# 2 570
Аз вече съм писала по този повод, но според мен е ужасно вечер да се пие топогина, не де знае кога ще започне да действа и да ставате през нощите и да ходите до тоалетна, да се притеснявате, аз лично не бих си го причинила. Според мен е по-добре да се изпие сутрин.

Може би няма да боли толкова в ранните седмици, но все пак е по-вероятно да има някаква лека болка. То при вас е още много рано, изобщо не се знае дали е станала имплантацията или е възможно да е биохимична и сама да се изчистите, но щом сте решили отсега да пиете хапчетата, поне ще се изчистите по-бързо( според мен) защото още ще е съвсем малко.
Аз нищо не съм решила всичко е обсъдено и е по препоръга на аг ,имам бебе на 7м и няма кой да я гледа през деня ,затова опцията ми е вечерта.
Благодаря ви за включването!

# 2 571
Разбирам Ви, ако има кой да Ви помогне през деня с детенцето, според мен е най-добре тогава да изпиете топогина, ще мине за няколко часа и после можете да си действате спокойно. Но в крайна сметка преценете, както ще Ви е най-удобно.

Според мен е още много рано, то и на преглед се вижда нещо чак когато чхг стане 1000 и нагоре.
Аз наскоро хванах биохимична бременност, имах чхг над 120 и си се изчистих след 5 дни, след като чхг спадна. Просто не се беше имплантирало. Затова Ви писах, че може би още е много рано.
 А относно хапчетата, всеки лекар май различно предписва, в листовката по принцип се води 2 таблетки мифегин + 1 топогин, че е схемата, но аз бях в доста по-късна седмица и бях с 1 мифегин и 3 топогин. Та, май всеки различно процедира.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 19:08 от miaa7

# 2 572
Здравейте, на 20 август чухме сърчицето и ни казаха, че се развива много добре, перфектен размер.. дадоха ни снимката, прибрахме си се щастливи. Бях в 9та гестационна. На 27ми отидох до спешното, защото имах сърбеж и дискомфорт с идеята да ми изпишат нещо (гъбична инфекция, и преди съм имала и си познавам симптомите, а и изследванията го доказаха в последствие). Понеже казах, че съм бременна, ме прегледаха и се оказа, че пулс вече няма и е спряло да се развива. Това беше вече 10та гестационна. Плода беше се смалил от 14 мм на 12мм и казаха, че отговаря на 9та гестационна и 4 дни.

Беше голям шок, предложиха ми процедура там или медикаментозен аборт с таблетки у дома. На следващия ден отидох при гинеколог (моят беше в отпуск, но при човек от екипа ѝ). И там се потвърди. Сложих таблетките (казах ми да ги поставя вагинално), нямаше големи болки, само леки с много леко кървене. Отидох на преглед след 3 дни, както ми бяха казали и се оказа, че още си е там. Отново ми предложиха опция за процедурата там или да опитам втори път с таблетките, като вторият път се очаква 90% успеваемост. Пак избрах тази опция.

Този път ми препоръчаха да ги поставя, когато си легна, за да сме сигурни, че ще стоят повече време този път. Първият път излязоха на третия час. Действието започва 30 минути след поставянето, но се смята, че колкото повече стоят вътре, толкова по-добре. Този път беше доста болезнено и трудно. Първо ме обляха студени вълни пот, стана ми студено и на 31 градуса, аз бях завита и треперех. Нямах температура. След около час, два започна болка, която се засили сравнително бързо и беше на всеки 5 секунди. Продължи 3 часа и половина. Повърнах, пребледнях, беше наистина много болезнено, по моите стандарти за болка. Но кървенето пак не беше много и определено не усетих нещо да излиза.

Отидох пак на преглед след 3 дни, както ми бяха казали, гладна и жадна, за да ми направят там процедурата, ако не е станало. Това беше вчера. Оказа се, че отново не е успешно. Гинеколожката, която беше на смяна, ми каза, че все още има шанс да излезе и ако искам да изчакам до неделя. Веднага се съгласих, защото определно се надявах да стане естествено и да ми се размине процедурата. Днес имах леки, но непрестанни болки и кървене (равномерно, като при цикъл) през целия ден. Към 17:30 болката изведнъж се засили, отидох до тоалетната и след известно време прекарано там, в много силни болки, просто усетих как излезе. Няма как да съм сигурна, но... така ми се стува. Имаше много кръв, но беше на дъното в тоалетната и не ми се видя да е просто съсирек. В неделя ще знам със сигурност.

Радвам се, че изчаках. Но искам да отбележа, че бях под наблюдение и ме увериха, че риск за мен няма. Никога не съм предполагала, че е толкова трудно след аборт в ранна, желана бременност и  определено не бях подготвена за това. В момента изпитвам една празнина... тъжно е и гадно. Кураж на всички, които преминават през това Heart

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 20:42 от Aglaonike

# 2 573
Разбирам Ви, ако има кой да Ви помогне през деня с детенцето, според мен е най-добре тогава да изпиете топогина, ще мине за няколко часа и после можете да си действате спокойно. Но в крайна сметка преценете, както ще Ви е най-удобно.

Според мен е още много рано, то и на преглед се вижда нещо чак когато чхг стане 1000 и нагоре.
Аз наскоро хванах биохимична бременност, имах чхг над 120 и си се изчистих след 5 дни, след като чхг спадна. Просто не се беше имплантирало. Затова Ви писах, че може би още е много рано.
 А относно хапчетата, всеки лекар май различно предписва, в листовката по принцип се води 2 таблетки мифегин + 1 топогин, че е схемата, но аз бях в доста по-късна седмица и бях с 1 мифегин и 3 топогин. Та, май всеки различно процедира.
Взех през ноща топогина нито кървене ,нито съсиреци,само лека болка се появи и сега сутринта се събуждамс гадене ,защо така се получава незнам

# 2 574
На мен за жалост също ми се наложи да направя медикаментозен аборт, след като ембриончето спря да се развива в 6+4 г.с.
На мен ми предписаха 1 мифегин и 1 топогин. Мифегинът умишлено изпих по-късно през деня, за да ми се падне да пия сутрин топогин. Организмът ми обаче в един момент явно осъзна, че нещо се случва, и около 30 часа след мифегина започнаха болки и доста обилно кървене, изчистих неща, за които изобщо не искам да се сещам. Естествено, това се случи в 3:30 сутринта, всичко продължи може би 4-5 часа. Аз чинно си изпих и топогина (специално бях питала доктора какво да правя, ако това се случи), но след него нямаше абсолютно нищо - нито някакви силни болки, нито драматично кървене.
Да не говорим, че след драматичната нощ, кървенето ми е съвсем никакво. Естествено, параноикът в мен си мисли, че не се чистя като хората, но след всичко през нощта ми се струва много невъзможно.
Като цяло ви препоръчвам да си пиете обезболяващите - аз очаквах, че след хапчето може да стане по-зле и си пазех аулинчето, та си изстрадах всичко.
Също така, понеже беше споменато по-рано - на мен ми пуснаха ПКК и коагулация, както и ми поискаха бележка за кръвна група, понеже при отрицателен Rh се поставя допълнителна инжекция между двете хапчета (може и да имаше значение от седмицата де).

# 2 575
Здравейте, аз пак се включвам в темата на 11.07 изпих първото хапче 2 седмици по късно кървенето продължаваше само като зацапване вече. Гинеколога каза че е нормално имам малко задържана кръв. До седмица спря. Сега обаче 27 дни след аборта започна кървене като при цикъл но доста по оскъдно. Чудя се дали ми е дошло или продължавам да се чистя? Притеснявам се да досаждам пак на лекарката. При вас как протече първата менструация?

# 2 576
По същия начин- оскъдно.

# 2 577
  • София
Здравейте, аз пак се включвам в темата на 11.07 изпих първото хапче 2 седмици по късно кървенето продължаваше само като зацапване вече. Гинеколога каза че е нормално имам малко задържана кръв. До седмица спря. Сега обаче 27 дни след аборта започна кървене като при цикъл но доста по оскъдно. Чудя се дали ми е дошло или продължавам да се чистя? Притеснявам се да досаждам пак на лекарката. При вас как протече първата менструация?

При мен започна леко, но на следващия ден си беше нормален ден от цикъла с обилно кървене. Продължителността също беше както обикновено. Предполагам, че при всеки ще е различно.

# 2 578
Аз днес бях на преглед и се оказа, че в 5-те часа, в които се случиха при мен нещата, всъщност съм успяла да се изчистя напълно. Все още имам леко кървене, по-скоро зацапване, което според доктора може да продължи още 7-10 дни.
Също така ми каза, че понеже се възстановявам доста бързо, след като спре зацапването, мога да правя каквото си искам - да ходя на море, даже може и секс, стига да е предпазен. На вас да са ви казвали подобно нещо?

# 2 579
Здравейте. Моят ММ беше на 18.07 и си очаквам менструацията чинно,но от един месец ( изключвам емоциите от аборта ) съм като хормонална бомба. Знам,че е нормално докато се наредят хормоните,но до кога ще е така? По принцип съм много емоционална и без хормони и т.н ама вече 1 месец съм като буря от емоции ? Благодаря ви 💜

Общи условия

Активация на акаунт