Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 454 627
  • 3 467
  •   2
Отговори
# 2 625
Както е казал АГ-то при всеки е различно. Изчела съм повече от коментарите на различни момичета тук в темата и явно е така. При мен болка имаше след второто хапче (топогин), то предизвиква контракции, болката беше интензивна за около 30 мин и после почти нямах болка, много кървях, но с огромни превръзки на евърбел се справих. При мен подейства 15мин след приема. Ако не се лъжа добре е да се приеме на гладно, понеже може да ви се догади. На мен ми обясниха, че ако повърна 30 мин след приема няма проблем , но ако е по-малко времето да се обадя за втора таблетка.

# 2 626
Както е казал АГ-то при всеки е различно. Изчела съм повече от коментарите на различни момичета тук в темата и явно е така. При мен болка имаше след второто хапче (топогин), то предизвиква контракции, болката беше интензивна за около 30 мин и после почти нямах болка, много кървях, но с огромни превръзки на евърбел се справих. При мен подейства 15мин след приема. Ако не се лъжа добре е да се приеме на гладно, понеже може да ви се догади. На мен ми обясниха, че ако повърна 30 мин след приема няма проблем , но ако е по-малко времето да се обадя за втора таблетка.

Колко време продължи при вас? На мен ми каза, че по принцип е около 2 седмици и след 2 седмици да отида да ме види

# 2 627
Две седмици със сигурност имаше, но колкото да се ползва ежедневна превръзка втората седмица. Голямото кървене беше няколко часа и следващите дни като при цикъл. Аз след няколко дни бях на преглед, нищо че още кървях. Въпреки обилното кървене не се бях изчистила напълно, пих втора таблетка топогин и ми бяха казали че ако не се изчистя ще трябва да ме кюретират. Съветвам ви да не чакате 2 седмици.

# 2 628
Paris23,аз минах през това тази седмица.
Понеделник 3те хапчета,кървенето започна 24 часа след тях.
Топогин-а го изпих сряда 08:00 сутринта,подейства имам чувството моментално,до обяд не бях изобщо в кондиция,много силно течение и тъй като аз нямам болезнен цикъл ми се стори болезнено.
Не бях сама с детето,но дори и да бях мисля,че не е нещо чак толкова страшно.
Както са написали,първия ден е тегаво,след това е като втори ден на МЦ и за момента при мен е зацапване.
В сряда трябва да отида на преглед да видим дали е окей.

# 2 629
Paris23,аз минах през това тази седмица.
Понеделник 3те хапчета,кървенето започна 24 часа след тях.
Топогин-а го изпих сряда 08:00 сутринта,подейства имам чувството моментално,до обяд не бях изобщо в кондиция,много силно течение и тъй като аз нямам болезнен цикъл ми се стори болезнено.
Не бях сама с детето,но дори и да бях мисля,че не е нещо чак толкова страшно.
Както са написали,първия ден е тегаво,след това е като втори ден на МЦ и за момента при мен е зацапване.
В сряда трябва да отида на преглед да видим дали е окей.

Много благодаря, а на вас ли ви казаха след една седмица да отидете? По принцип съм избрала уж хубава болница Вита, а АГ-то ми каза след 2 седмици да отида

# 2 630
10 дни,изпих първите хапчета в понеделник и АГ иска да отида сега в сряда.
Първоначално ми се видя много време,но сега ми се струва добре.

# 2 631
Здравейте,
Предстои ми МА, сега съм в 5г.с +1, ходих на лекар в 4г.с +6 и ми каза, че не виждал жълто мехурче и все още е рано за МА, да изчакам още една седмица. Притеснявам се да не стане късно. Освен това съм с отрицателен  резус фактор  и според аг  няма нужда от инжекция с Анти  Д гама глобулин. Притеснявам се дали всичко ще е наред, моля препоръчайте  ми добър лекар в тази област в Сф

# 2 632
До 9-10 г.с. може да се прави МА, така че няма да е късно, по-добре наистина да изчакате и да видите, още е много рано. Колко е чхг?
Добрите лекари нямат часове за месеци напред, така че не знам как ще се доредите, най-добре влизате в супердок и си филтрирате по най-висока оценка и най-скорошен час.
Здравейте,
Предстои ми МА, сега съм в 5г.с +1, ходих на лекар в 4г.с +6 и ми каза, че не виждал жълто мехурче и все още е рано за МА, да изчакам още една седмица. Притеснявам се да не стане късно. Освен това съм с отрицателен  резус фактор  и според аг  няма нужда от инжекция с Анти  Д гама глобулин. Притеснявам се дали всичко ще е наред, моля препоръчайте  ми добър лекар в тази област в Сф

# 2 633
Дали някой може да ми каже, вчера в 12:49ч пих 3те таблетки мифепристон в болницата, и 30ч по-късно нямам никакво течение, болеше ме кръст, гадене, отпадналост, но няма и капка кръв. Доктора ми каза в сряда в 6:00 да изпия топогина, за да мине всичко в светлата част на деня..... Днес не успях да се свържа с него, за да го питам дали да пия утре топогина

# 2 634
До колкото съм чела тук,абсолютно не е задължително да има кървене след първите хапчета.

# 2 635
Не е задължително да има кървене след мифепристона. Той само блокира действието на прогестерона. Топогина е отговорен за изхвърляне на ембриона и плодните обвивки. Спокойно си изпийте топогин, за да се приключва и да се изчистите.

# 2 636
При мен сагата приключва.
Минах на преглед сега,доктора каза,че бременност няма и лигавицата е почнала да се възстановява.Още малко имало да се доизчиства.
Изписа ми превантивно по негови думи антибиотик и ми даде 3 таблетки цитотек мисля,за да се доизчисти.
В обобщение след като прочетох цялата тема и се стресирах жестоко,т.к.при всеки минава различни,за мен беше като болезнен цикъл.
След топогина определено имаше болка,но не беше нещо невероятно.
Това ми се налага за първи път,недай Боже да се повтори,пак бих избрала МА.

# 2 637
Ох пак аз. Понеже моят АГ ми каза ако имам болки да пия каквото пия по принцип и си пих след топогина два пъти по един спазмалгон, и сега четох, че не е трябвало....... Дали развалих нещата, изхвърлих съсиреци само 3ч след топогина, през деня имах кървене, но не е чак обилно......

# 2 638
Ох пак аз. Понеже моят АГ ми каза ако имам болки да пия каквото пия по принцип и си пих след топогина два пъти по един спазмалгон, и сега четох, че не е трябвало....... Дали развалих нещата, изхвърлих съсиреци само 3ч след топогина, през деня имах кървене, но не е чак обилно......
Зависи в коя седмица си била. Ранните седмици се изчистват сравнително бързо, но все пак ако получиш болки, температура, кръвотечението се засили, появи се миризма…или пък генерално си притеснена, знаеш - на лекар. Ако видят нещо задържано на контролния, ще ти кажат какво следва, обикновено е още топогин за доизчистване.
Кървенето след МА варира, така че може един ден да е малко, след ден може да е повече, с или без съсиреци.

# 2 639
Зависи в коя седмица си била. Ранните седмици се изчистват сравнително бързо, но все пак ако получиш болки, температура, кръвотечението се засили, появи се миризма…или пък генерално си притеснена, знаеш - на лекар. Ако видят нещо задържано на контролния, ще ти кажат какво следва, обикновено е още топогин за доизчистване.
Кървенето след МА варира, така че може един ден да е малко, след ден може да е повече, с или без съсиреци.

Бях 6+4 на прегледа и след два дни ми каза да отида за хапчетата, каза ми, че до 7ма се прави МА защото е по-успешно. Не знам дали и от спазмалгина намали течението и дали направих грешка, че го пих

Общи условия

Активация на акаунт