Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 454 170
  • 3 464
  •   1
Отговори
# 2 670
При всеки е различно. Няма смисъл от паника, отделно, че не е нужно да има тексаско клане и болки, за да е ефективен аборта. 🍀
Преди час пих мифепристон. Кога започва кървенето или дискомфорта. Че така съм се паникьосала сега.

# 2 671
А нормално ли е да нямам желание за ядене, опитвам се да пия повече течности. Предстои ми и 1 топогин а нямам желание за ядене при някой случвало ли се е.

# 2 672
Да, възможно е, както гадене или диария. Аз след топогина имах диария, а не ми се ядеше още от преди хапчетата. Имайте си шоколад под ръка, ако има повече кръв, да не ви падне захарта.
А нормално ли е да нямам желание за ядене, опитвам се да пия повече течности. Предстои ми и 1 топогин а нямам желание за ядене при някой случвало ли се е.

# 2 673
Момичета, в началото на 6 гс съм според ЧХГ теста (16000), мисля че така се пада. Другата седмица имам час при гинеколог, нямаше по рано, а имам важно пътуване тези дни. Обмислям да направя МА, не знаех че съм бременна и през това време пих антибиотици, отделно слагах вагинални глобули, защото имах сърбеж, също така пия и антидепресанти, които не мога да спра така изведнъж и смятам, че е по-добре да направя МА, предвид всичко изпито и сложено. Отделно, че не е и планирано, супер неочаквано за мен. Та смятате ли, че следващата седмица ще е късно за прием на тези хапчета и какво да очаквам като цяло, ще си стоя вкъщи като ги приема, но не искам никой да разбира за това. Това се случва в съвсем началото на нова връзка, буквално от месец и смятам, че ни е прекалено рано за това.

# 2 674
Като човек с 2 загуби ще ви кажа да си го пазите, ако лекаря потвърди, че не е проблем. Не знаете колко е мъчително да се бориш за дете и поради някаква причина да го губиш.
Иначе до 8-9 седмица знам, че може да се прави медикаментозно, после препоръчват вакум/кюртаж. Успех и кураж 🍀
Момичета, в началото на 6 гс съм според ЧХГ теста (16000), мисля че така се пада. Другата седмица имам час при гинеколог, нямаше по рано, а имам важно пътуване тези дни. Обмислям да направя МА, не знаех че съм бременна и през това време пих антибиотици, отделно слагах вагинални глобули, защото имах сърбеж, също така пия и антидепресанти, които не мога да спра така изведнъж и смятам, че е по-добре да направя МА, предвид всичко изпито и сложено. Отделно, че не е и планирано, супер неочаквано за мен. Та смятате ли, че следващата седмица ще е късно за прием на тези хапчета и какво да очаквам като цяло, ще си стоя вкъщи като ги приема, но не искам никой да разбира за това. Това се случва в съвсем началото на нова връзка, буквално от месец и смятам, че ни е прекалено рано за това.

# 2 675

ЧХГ може да ви подведе. По-добре лекар да види и да прецени в коя седмица е, защото и моето беше високо колкото за две в 4-та седмица. И смятам, че ще е възможен. При мен беше като клане..но това май е индивидуално. Прави си прегледите след хапчетата, защото се случва задържане на кръв, а аз след това имах и киста, която премахнахме с дуфастон. Като цяло ако си го решила- по-добре не го мисли повече.

# 2 676
Разбирам ви, но и приятеля ми е на същото мнение, не съм го скрила от него, просто наистина е супер неочаквано и рано за нас. Как се изчисляват по принцип седмиците, ако е от момента на когато е имало полов контакт и е станало оплождането, тогава единия вариант е сега да съм в 4-та или 3-та седмица. Други варианти няма, защото само тогава сме имали полов контакт.

# 2 677
  • София
Седмиците се изчисляват по ПРМ.

# 2 678
Седмиците се броят от 1вия ден на цикъла, има калкулатори онлайн, проверете си.
Разбирам ви, но и приятеля ми е на същото мнение, не съм го скрила от него, просто наистина е супер неочаквано и рано за нас. Как се изчисляват по принцип седмиците, ако е от момента на когато е имало полов контакт и е станало оплождането, тогава единия вариант е сега да съм в 4-та или 3-та седмица. Други варианти няма, защото само тогава сме имали полов контакт.

# 2 679
Според калкулатора съм в 5-та седмица, има ли значение за МА в коя седмица съм ? Смисъл дали е рано или късно, както казах другата седмица във вторник съм на гинеколог, което означава, че ще съм в 6-та седмица.

# 2 680
Най-добре като отидеш при АГ той ще ти каже в коя седмица си със сигурност иначе колкото по-рано е по-добре така ми каза моята АГ но за МА до 8 седмица можеш да го направиш. В момента съм в тоя процес и бях в 3-4 гс.
Ще ти назначи една точно определена програма по която ще пиеш 2 вида хапчета и гледай да не си сама през тия 3_4 дена, в който ще трае процеса , защото може да изпитваш дискомфорт, и за да ти е по спокойно и не го мислиш толкова.

# 2 681
При всеки гинеколог ли може да се изпишат тези лекарства или трябва да е такъв, който си занимава с това нещо.
При вас как протича в началото, страх ме е да не ми стане лошо, че имам и други здравословни проблеми. Надявам се и болката да е търпима или поне да може да се вземе нещо, което да я успокои и разбира се най-вече всичко да е наред. Това е най-важното…. Дойде ми като гръм от ясно небе, приятелят ми не е свършвал в мен, както и да е, факт е вече.

# 2 682
Според мен всеки АГ, при който си била на преглед и те е видал би могъл да ти изпише хапчетата. Аз лично моята АГ си я знам отдавна. Първи МА ми е не съм наясно много много, но доста четох .
Та би трябвало Мифегин и Топогин да ти изпишат, при някой след мифегина има дискомфорт и кървене при някой след Топогина. Като цяло съм доста паникьосън човек и от първия мифегин много се изплаших... Ти не го прави няма за какво. Като бях при АГ каза МА е за по- стабилно психически просто защото ще има кървене къде по обилно къде по слабо, ще има и болки къде по- силни къде по- слаби. Просто през тези 3-4 дена на процеса на пиене на хапчетата бъде с близък човек разпускайте си в къщи и гледай да не го мислиш, ще се чувстваш по добре и по лесно ще минеш през процеса(от личен опит ти го казвам) При първото пиене бях сама за няколко часа и паниката ме завладя 😃 Обаче после дойдоха детето и ММ и всичко забравих. Нямах нито болка нито кървене от Мифегина.След Топогина запачна дискомфорта и кървенето. Болка все едно ти идва цикъла това беше при мен и кървенето е същото първите дни ще е по обилно просто следи дали сменяш 2 превръзки на час че не е хубаво пък и мн да кървиш. после ще намалее. Успех и без паника няма за какво. Бъди с любимите си хора🙂
При всеки гинеколог ли може да се изпишат тези лекарства или трябва да е такъв, който си занимава с това нещо.
При вас как протича в началото, страх ме е да не ми стане лошо, че имам и други здравословни проблеми. Надявам се и болката да е търпима или поне да може да се вземе нещо, което да я успокои и разбира се най-вече всичко да е наред. Това е най-важното…. Дойде ми като гръм от ясно небе, приятелят ми не е свършвал в мен, както и да е, факт е вече.

# 2 683
Няма да съм сама, а и работя от вкъщи, така че ще има и какво да правя. Майка ми ще е с мен, но не искам да й казвам за МА, защото ще се притесни повече и от мен.
Ох, дано не е много късно другата седмица…

# 2 684
Добър АГ и хубаво обсъдете нещата. Както казахме по-горе, до към 8-9 седмица, колкото по-рано, толкова по-добре. При всеки минава различно, но не е толкова страшно. Хормоните ще се разбутат, няма как, особено като се прекъсва здрава бременност. Единствено след това се пазете по-старателно, защото се забременява лесно след аборт.

Общи условия

Активация на акаунт