Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 263
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 120
Каза да чакаме, че щом е започнало щяло да стане. Но ми е много притеснено.

# 3 121
Знам как се чувстваш, дано мине леко. На мен ми предстои да го направя утре.

# 3 122
Аз препоръчвам да се прави това рано сутрин, За да може всичко да свърши през деня. Вечер е доста тегаво, защото не знаеш кога ще започне изхвърлянето, и да не спиш цяла нощ, а да висиш в тоалетната не е никакъв приятно, още повече, че си губиш кръв и то не малко първия ден. Плюс има и разни странични ефекти като гадене, разстройство, може да ви премалее, през деня може да се реагира доста по-адекватно в такива ситуации.

# 3 123
Със сигурност през деня е по-подходящо, но реших да спазя часовете, които доктора каза и не прецених кога да взема първото. Започнаха някакви периодични малко по-силни болки в стомаха от преди около 2 часа, но все още нищо съществено.
Извинете за тъпия въпрос - никога досега не си бях поставяла лекарство вагинално. Бутнах го навътре колкото можах с пръсти и след това легнах. Дали е достатъчно? Предвид как се развиват нещата, много се притеснявам дали не съм го сложила недостатъчно навътре и затова да не действа. Disappointed

# 3 124
Важното е да е сравнително дълбоко вътре и да има допир с лигавица,

# 3 125
Нищо не се случи, може би не е било правилно поставено. Имам оскъдно кървене и това е. Преди 4 часа изсмуках един топогин, но все още нищо…. Ще се побъркам. При вас след колко време подейства?

# 3 126
Enviemoi, видях, че по-рано си писала, че си 5+4, то реално говорим за няколко мм сакче, може би има логика да няма много сериозно кървене.
Наистина има различни схеми за хапчетата, но обикновено топогин се приема 36-48 часа след мифегина. Мисля, че мифегин трябва да подейства като анти-прогестерон и тялото да разбере, че бременността няма да я бъде. Но все пак доктор я е изписал тая схема, той трябва да знае по-добре от нас.
При всички положения, щом сега си приела втори топогин, би трябвало всичко да е наред сега.
Кога те вика на контролен преглед?

# 3 127
Аз си поставих 2 топогина ×400 тази сутрин в 8ч. В 10:30 вече имах лек дискомфорт в корема. От 11 до 11:30 болките бяха ужасно силни, не можех да си намеря място. Кръвотечението е като при менструация, но пък изхвърлям съсиреци. От 10:30 до сега често ме понаболява корема, но за кратко и спира.
Един от стотиците пъти, в които ходих до тоалетна днес изхвърлих малко, прозрачно кръгло нещо.. дори не знам как да го нарека.
Забравих да споделя пак, че при мен ембрионът е спрял развитие в 6та седмица.
Не знам до колко часа ще продължи, направо не издържам вече 🥲 без нерви останах.

# 3 128
Enviemoi, видях, че по-рано си писала, че си 5+4, то реално говорим за няколко мм сакче, може би има логика да няма много сериозно кървене.
Наистина има различни схеми за хапчетата, но обикновено топогин се приема 36-48 часа след мифегина. Мисля, че мифегин трябва да подейства като анти-прогестерон и тялото да разбере, че бременността няма да я бъде. Но все пак доктор я е изписал тая схема, той трябва да знае по-добре от нас.
При всички положения, щом сега си приела втори топогин, би трябвало всичко да е наред сега.
Кога те вика на контролен преглед?

Пълна каша ми е всичко. И аз допускам, че може да е малко. Тази сутрин като се избърсах видях нещо като малко царевично зрънце, не беше с цвят на съсирек. Но ме притеснява това, че кръвта е много малко. Не е дори като нормален цикъл, а като чета жените какво количество описват имах други очаквания.
Не ме вика. Ситуацията е особена, никой не знае, а доктора, който предписа схемата е в град на 350км. Каза да отида на преглед, ако ми тече повече от 12-14 дни.

# 3 129
А, добре, няма ли болница, дкц с гинеколог, мед. център, които да ти кажат какво се случва? Даже да не е където си, съседен, леснодостъпен град.. населено място.. знам ли…
Мен ми звучи като да е наобратно схемата, но все пак лекар я е назначил.. та само мога да спекулирам.

# 3 130
Всички лекари явно процедират по различен начин. На мен ми казаха да отида на преглед ако имам зацапване повече от 5 дни..

# 3 131
По принцип има задължителен контролен преглед, за да се види дали всичко е изчистено, защото ако поради някаква причина не е - може да се наложат допълнителни процедури. Обикновено викат след 7 до 21 дни, ако има някакви съмнения за неуспешен МА, може и веднага да викнат.
Enviemoi, аз лично съветвам да отидеш да те погледнат. Също така, много се надявам, че лекарят преди да даде хапчета за МА, все пак е видял, че има сакче в матката…

# 3 132
По принцип има задължителен контролен преглед, за да се види дали всичко е изчистено, защото ако поради някаква причина не е - може да се наложат допълнителни процедури. Обикновено викат след 7 до 21 дни, ако има някакви съмнения за неуспешен МА, може и веднага да викнат.
Enviemoi, аз лично съветвам да отидеш да те погледнат. Също така, много се надявам, че лекарят преди да даде хапчета за МА, все пак е видял, че има сакче в матката…

С вагинален ехограф се видя “жълтъчно тяло” или нещо от сорта. Ще отида със сигурност, но може би след 5 дни. Надявам се да не стане нещо страшно до тогава. Обмислям утре да изпия още един Топогин, за всеки случай.

# 3 133
Случвало ли ви се е да изхвърляте огромни съсиреци ?

# 3 134
Аз изхвърлях съсиреци, доста големи, мъжа ми ги сравняваше с капачка на голяма туба с вода. Нормално е, при мен направо си излизаха сами, както си стоях, някои пъти едва стигах до тоалетната. След като излезнаха по-големите продължавах да кървя и да изхвърлям някакви остатъчни неща. Бях на преглед онзи ден и видяхме, че всичко се е изхвърлило. По принцип по календарчето ми, с което си следя цикъла трябва да ми дойде началото на октомври, но лекаря каза да го чакам след около 20тина дни. След един цикъл, каза че можем да продължим с опитите. Всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт