Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 235
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 165
Здравейте,ще се опитам накратко да разкажа моята история.
Последен цикъл на 17.09.,незащитен полов контакт на 28.09 . На 29 .09 взех хапче за
хапче за спешна контрацепция.
По принцип съм със изключително редовен цикъл на 25 дни,така че на 16.10 направих кръвен тест  -резултат 217,mUl/ml. ,понеже на ехограф не се виждаше все още нищо.
На 17.10 в 14и 30 взех първото хапче,след което нямах никакви оплаквания .
На 18.10 в 19 и 30 второто хапче , след около 6 часа започнаха болки и кървене като при МЦ. Кървенето продължи около 24часа , после продължи леко зацапване.
На 22 и 23.10 отново имаше кървене ,доста обилно с огромни съсиреци ,след това продължи като слаб мц.
Днес  (1 седмица след  първото хапче)по препоръка на лекар направих втори кръвен тест резултата е 81.7mUl/ml.
И тук идва моят проблем ,при първият преглед гинеколога ми каза че седмица след 1 вот хапче резултата от чхг теста трябва да е по малко от 20%от първоначалната му стойност,  в моя случай около 40-45mUl/ml.
След днешният  резултат  се свързах с лекарката и ми каза че е добре да повторя теста след 48 часа и ако резултата е спаднал ,значи всичко е наред.
Само че мен ме човърка че в началото каза едно ,а днес друго. Някой минал през нещо подобно? Благодаря

# 3 166
Теоретично е редно първо да се локализира бременността дали е в матката, после да се дават хапчетата.
В случая е нужно контролно изследване на първото ЧХГ след аборта, за да се направи съпоставка. Понякога отнема време, докато хормонът спадне.

# 3 167
Отнема около месец да се изчисти чхг от организма. Важното е да спада, дори и бавно.

# 3 168
  • Благоевград
Момичета, на 11.10.2024 г. беше моят. 6 дни доста се чистих и после мина само на зацапване, което продължава. Бях в 7 г.с. и няколко дни. При вас колко продължи зацапването?

# 3 169
Моят МА беше на 27.09. Имам зацапване, но АГ каза че е нормално да го имам поне месец.

# 3 170
При мен цялото нещо - кървенето и после зацапването беше около 15 дни, но АГ изрично ме предупреди, че може и един месец да си откара и не е тревожно.

# 3 171
  • София
При мен беше две седмици, а кървенето преди това - една седмица, но брутално силно. Чак се наложи да пия желязо сега…

# 3 172
Здравейте! Имам закъснение от 4 дни на МЦ. Направих тест вчера вечерта, както и тази сутрин с първа урина и двата теста имат почти невидима втора бледа чертичка. Корема ме боли всякаш ще ми дойде цикъла, но тестовете колкото и да съм очудена са факт. Може ли да ми кажете след колко време най- рано мога да отида на преглед за да се установи бременноста и съответно да ми изпишат хапчета за прекъсването ѝ? Благодаря на всички.

# 3 173
  • София
Здравейте! Имам закъснение от 4 дни на МЦ. Направих тест вчера вечерта, както и тази сутрин с първа урина и двата теста имат почти невидима втора бледа чертичка. Корема ме боли всякаш ще ми дойде цикъла, но тестовете колкото и да съм очудена са факт. Може ли да ми кажете след колко време най- рано мога да отида на преглед за да се установи бременноста и съответно да ми изпишат хапчета за прекъсването ѝ? Благодаря на всички.
И сега може да се види дали сакчето е в матката. Аз също бях с по-малко от седмица закъснение и се установи, че бременността е в матката на прегледа.

# 3 174
На 4 дни закъснение.. по-скоро е късмет да се види. Обичайното изчакване е поне 10.

# 3 175
Здравейте,ще се опитам накратко да разкажа моята история.
Последен цикъл на 17.09.,незащитен полов контакт на 28.09 . На 29 .09 взех хапче за
хапче за спешна контрацепция.
По принцип съм със изключително редовен цикъл на 25 дни,така че на 16.10 направих кръвен тест  -резултат 217,mUl/ml. ,понеже на ехограф не се виждаше все още нищо.
На 17.10 в 14и 30 взех първото хапче,след което нямах никакви оплаквания .
На 18.10 в 19 и 30 второто хапче , след около 6 часа започнаха болки и кървене като при МЦ. Кървенето продължи около 24часа , после продължи леко зацапване.
На 22 и 23.10 отново имаше кървене ,доста обилно с огромни съсиреци ,след това продължи като слаб мц.
Днес  (1 седмица след  първото хапче)по препоръка на лекар направих втори кръвен тест резултата е 81.7mUl/ml.
И тук идва моят проблем ,при първият преглед гинеколога ми каза че седмица след 1 вот хапче резултата от чхг теста трябва да е по малко от 20%от първоначалната му стойност,  в моя случай около 40-45mUl/ml.
След днешният  резултат  се свързах с лекарката и ми каза че е добре да повторя теста след 48 часа и ако резултата е спаднал ,значи всичко е наред.
Само че мен ме човърка че в началото каза едно ,а днес друго. Някой минал през нещо подобно? Благодаря

Здравейте отново,днес повторих теста и резултата в 66mUI/Ml. Тоест е спаднало  с около15 за 48 часа.  Това означава ли ,че  е минало успешно? Лекарката е на работа чак в понеделник, а до тогава ще се побъркам. Благодаря

# 3 176
Ходи се на преглед след поне 7 дни закъснение, най-сигурно е да са поне 10, за да се види нещо в матката.

# 3 177
  • София
Пак съм аз. Не издържах на напрежението и в петък ходих в частна клиника на преглед. Видя се плоден сак в матката. Казаха ми да изпия лекарствата по схемата, която ми изписа първата АГ. Изпих Мифегина в петък 11ч, а Топогина снощи в 23ч. Обаче нямам абсолютно никакво кървене, чат пат ме присвие корема, но може би е от напрежение. Повечето момичета пишат, че до няколко часа всичко започва, а при мен стават 12ч.

# 3 178
Здравейте. За съжаление и аз ще трябва да се запиша в темата. Предстои ми медикоментозен аборт във вторник когато ще съм в 7г.с. Всичко изчетох по темата, имам и преживян един спонтанен аборт, горе-долу съм подготвена за това, което предстои, тогава имаше болки, кръв...но това което ме притесни най-много е лекарството с което се прави, аз съм в Германия и се използва Cytotec. Доста страшни неща прочетох за това лекарство, едно от които, че дори е забранено. Аз съм и с две секцио по принцип и малко ме е страх, ако някой се включи с подобна история на моята ще съм благодарна. Много съм изплашена и се чудя дали да не поискам кюретаж, но по принцип в тази ранна седмица ми препоръчаха медикаментозния, незнам, много се изплаших...

# 3 179
Благодаря ви, момичета! А може ли да ми кажете, тези които са правили наскоро МА в гр. София, какви ориентировъчно са цените? Моят генеколог работи във Вита, но няма никакви часове до декември… Звънях в шейново и ми казаха, че е 403 лв, но не разбрах дали със направление или без.

Общи условия

Активация на акаунт