Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 230
  • 3 507
  •   2
Отговори
# 3 180
350 беше миналата година в Надежда, сега не знам колко е.

# 3 181
Анонимен - важното е, че падат стойностите, бавно става, но щом са надолу, супер.

Yanmish - не вярвам в Германия да използват забранени медикаменти, но ако имаш право на избор, моят съвет е да избереш кюретаж.

Неизвестна16 - при всяка жена схемата и времето на действие са различни, при някои става бързо, при други нищо не става...Хубаво е да имаш връзка с лекаря си, за да напасвате нещата в движение.

# 3 182
  • Благоевград
В Надежда преди 3 седмици платих 500 и нещо, или 530, или 570. Не помня, не пазя и бележката. Това включваше лекарствата, 1 Мифегин и 1 Топогин, плюс наблюдение но етажа, където почиваш след пункция.

# 3 183
Аз в Надежда не бях с наблюдение, реално цената тогава ми включи прегледа, хапчетата и контролен преглед след това, предполагам, че без наблюдение си е пак 300-350.

# 3 184
Аз в Надежда не бях с наблюдение, реално цената тогава ми включи прегледа, хапчетата и контролен преглед след това, предполагам, че без наблюдение си е пак 300-350.

При мен беше същото - преглед, рецепта за хапчетата и после контролен преглед (аз даже имах два).

# 3 185
Здравейте, отново. Днес пуснах ЧХГ и излезна 482, като писах на гинеколожката, която ми препоръча моя приятелка и ми каза, да отида утре сутрин при нея, но имам съмнение, че е рано и няма да се види нищо, въпреки че тя твърди, че не е рано. Някоя да е ходила на преглед с толкова ниско ЧХГ и съответно да са и потвърдили бременност и дали хапчета?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 17:51 от Lukitooo13

# 3 186
Скептична съм аз да се види нещо, но щом е казала бих отишла поне да я питам каквото имам да питам. Ама хапчета бих пила само ако ми го посочи къде е и е убедена.

# 3 187
Здравейте и на мен се случи процедурата с МА във недешя изпих 1таб Мифегин в 13:30 на обед и след това 36часа Понеделник(реално вторник 01:00) една таб топогин.Събудих се и съвсев леко кафяво зацапване до там.Казаха ми взема още един топогин и него изпих в 08:30 започна зацапване,но не и кървене и така цял ден днес.Свързах се въпросната жена и ми каза да си купя и изпия два топогина през 2 часа.Пих един в 16:30 и един в 18:30 и все още нищо освен ярко червено зацапване.Някой имал ли е подобен случай?Какво се случи при вас? Имам час за АГ на 31октомври и ще побъркам до тогава.
Забравих да кажа 6гестационна седмица съм

# 3 188
Lukitooo13, доколкото аз знам под 1000 не се вижда на ехограф. Но при теб 1000 ще е 48 часа след вземането на кръв.
Но с БЧХГ 482 си бременна със сигурност.

daria21, опитай да се успокоиш и да дадеш възможност на организма си да приключи бремеността. Пий повече вода, хапни сладко, изкъпи се с не много гореща вода и си легни и хубаво затопли. Мисли си хубави неща, представи си как си здрава, спокойна, щастлива. Представи си в матката си огнено кълбо и после как като лава се излива. Хайде опитай да си спокойна за да не пречи нервната почва.
Няма страшно и да не стане така аборта и с кюртаж не е страшно. Ще се реши въпроса.

# 3 189
  • София
При ЧХГ 420 при мен нищо не се видя. През ден беше 860 и на следващия ден при друг АГ с друга апаратура се видя плоден сак.
При мен започна розово зацапване около 36ч СЛЕД Топогина, което продължи около ден. На другата сутрин си започна същинското кървене. Впрочем, бях се настроила да е доста обилно, но чак такава касапница не. Сравнявам го може би само след нормалното ми раждане, след секциото нямах толкова. Не ми изглежда притеснително на този етап, не е нещо, което не се понася, но ако продължи така още няколко дни, ще се консултирам с лекар.

# 3 190
Благодаря, ви! Минах преглед, видя се много малко сакче, като ми даде мифегин, който изпих и след 36 часа да изсмуча 2 таблетки Цитотек, като се очаква след това да започне кървене. И 3-4 дни след това каза да отида за да погледне дали сакчето е паднало и съм се изчистила.. Надявам се всичко да мине благополучно 😕

# 3 191
  • Благоевград
Момичета, днес ми е 19 ден след аборта. Още зацапвам, обаче ме понаболваше от вчера матката и днес отидох на преглед в моя град при докторка, която е близка с Калчев, познават се и си пращат пациенти.
Прегледа ме, каза, че вижда малък остатък и  ми предложи да изпия още един Топогин. Препоръча да пусна чхг за всеки случай. Резултатът беше 299. Една седмица преди аборта стигна до 5500, а най-вероятно е бил 7000-8000, когато съм пила Мифегина.
Обади ми се и ми каза да не започвам Дуфастон, че скоро цикъл ще дойде, когато чхг се занули. Ще изчакам още 2 седмици и ако не дойде, ще й се обадя пак да ме погледне и ако се наложи, ще отида при Калчев.
Като бях при Чапанова, тя ми изписа Регулон, но аз реших да не го пия, да оставя тялото само да се справи. Явно един Топогин ми е бил малко, въпреки че 6 дни си имах сериозни големи съсиреци. Чак ми е странно, че не се е изчистило.

# 3 192
Здравейте и на мен се случи процедурата с МА във недешя изпих 1таб Мифегин в 13:30 на обед и след това 36часа Понеделник(реално вторник 01:00) една таб топогин.Събудих се и съвсев леко кафяво зацапване до там.Казаха ми взема още един топогин и него изпих в 08:30 започна зацапване,но не и кървене и така цял ден днес.Свързах се въпросната жена и ми каза да си купя и изпия два топогина през 2 часа.Пих един в 16:30 и един в 18:30 и все още нищо освен ярко червено зацапване.Някой имал ли е подобен случай?Какво се случи при вас? Имам час за АГ на 31октомври и ще побъркам до тогава.
Забравих да кажа 6гестационна седмица съм

Как си, момиче?

Момичета, наясно съм, че не съм открила топлата вода, но в притеснението ако някоя е забравила да напомня, че в аптеките се продават превръзки за след операции и обилни кървенета. Номер 3-4 поема всичко и няма да сте стресирани поне превръзката дали ще устиска.

# 3 193
Какви изследвания ви назначиха след МА ?

# 3 194
Дами, преди 29 часа изпих 1 Мифегин, като ми казаха, че може да имам леко зацапване но преди малко протече направо като МЦ, а остават 7 часа до предписаните ми Цитотек. Дали има място за тревожност или е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт