Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 188
  • 3 507
  •   5
Отговори
# 3 225
Здравейте на всички!
Бременна съм, не желана бременност.
На 38г съм,  имам 2 деца на 17 и 14г.
Не знам как се случи, тази бременност, но е факт!
Днес бях на аборт по желание, с вакум, но лекарката не успя да проникне в матката,  т.к била твърда като камък. Докторката е голям специалист и каза не мога. Варианта е МА.
Отидох при друга лекарка, която прави МА , в понеделник ще ходя да вземам лекарствата.
Изчетох много постове( не успях всички. За сега ) виждам,че при всички действа различно. Но... просто искам да се успокоя дали като ги приема ще се махне ембриона.
Благодаря, на всички изч3ли ме.
В 6г.с съм
Мисля, че няма да има никакъв проблем. Това е така да го наречем "най безболезнения" метод. Писала съм преди 2-3 години някъде. Уж се отписвам от темата, но все си ми излизат постовете. За първи път от тогава въобще се зачитам в нечии пост, камо ли да коментирам!
Аз минах през това тогава и няма и година по-късно пак забременях. С мъжа ми сега сме безкрайно щастливи родители на 3 юнака - 12г, 9г и 7м Heart
На 38г сме и ние Simple Smile
Казват, че жената усеща кога е правилно и кога не. Ако жената чувства, че не и е момента трябва да се вслуша във вътрешния си глас.
Успех!

# 3 226
  • София
Здравейте на всички!
Бременна съм, не желана бременност.
На 38г съм,  имам 2 деца на 17 и 14г.
Не знам как се случи, тази бременност, но е факт!
Днес бях на аборт по желание, с вакум, но лекарката не успя да проникне в матката,  т.к била твърда като камък. Докторката е голям специалист и каза не мога. Варианта е МА.
Отидох при друга лекарка, която прави МА , в понеделник ще ходя да вземам лекарствата.
Изчетох много постове( не успях всички. За сега ) виждам,че при всички действа различно. Но... просто искам да се успокоя дали като ги приема ще се махне ембриона.
Благодаря, на всички изч3ли ме.
В 6г.с съм
След приема на първите три хапчета ембрионът при всички случаи спира развитие и шийката на матката омеква, за да се подготви за изхвърлянето му.
След Топогина вече какво ще се случи обаче вече е Божа работа... Кървене ще настъпи, да, но дали ще се изчисти всичко от първия път, не е на 100% сигурно. Но статистиката говори, че при повечето жени се получава успешно.
Аз ви съветвам половин час след приема на Топогин и да си измерите кръвното, особено ако усетите гадене, замайване, сърцебиене.

# 3 227
Момичета, здравейте...прочетох последните няколко страници и искрено съжалявам за всичко, през което сте преминали.
Аз съм  в седма седмица, но след кафяво зацапване и преглед се установи значително изоставане на ембриона , който съответства на 5+6 по размери. Установиха се пулсации и за това утре ми предстои преглед, на който да проследим нещата в развитие. Моята лекарка предложи м.а. Единственото, което ме караше да се чудя за кюретаж беше, че при м.а. аз няма да мога да събера материал за изследване, психически знам, че няма да се справя. Тогава докторката предложи медикаментозен аборт, но под наблюдение в Селена. И те там щели да помогнат и да обяснят за материала. Някое момиче правила ли е нещо подобно, има ли опит с такъв подход. Аз не познавам лекар от Селена, кой ще ме наблюдава не знам. Трябва ли да запазя час, да говоря с доктор от болницата...малко ми е неясно, а може да се наложи утре да взема решение. Ще бъда много благодарна за каквито и да било отговори.

# 3 228
Кой лекар те изпрати в Селена?
Какво налага събиране на "материал" - след инвитро ли си?

# 3 229
Кафе, д-р Гогова от МЦ Минев, преди е работила в Неовитро в София ако не се лъжа. Не съм след инвитро , но бях за инвитро според нея с микроскопичен шанс за естествено зачеване и бяхме подали документи и одобрени по фонд с тубарен фактор. Стана естествено докато чакахме документите. Събиране нищо не налага, тя каза, че е хубаво да се направи, не е задължително, но можело да даде ценна информация. Аз не оспорих нищо, просто приех, че ако мога с м.а. да събера ще е хубаво. Не съм ходила и другаде към момента.... Не ми се иска да е кюретаж също.
Само да допълня , ако не се открие пулс, тогава ще се наложи да реша, дали ще чакам да тръгне само след спиране на прогестерона или м.а. директно, както тя предлага.

# 3 230
Щом те е насочила към Селена, е добре да избереш лекар от там, а не да ходиш на случаен принцип. Предвид ситуацията ти, нека те преценят как да се извърши аборта, както и дали е нужно събиране на материала. Да, дава ценна информация.
Лекари, които ти препоръчвам: д-р Чалова (кабинет на ул.Знаме, чака се за часове, но се обади и ще те вмъкнат в графика по спешност); д-р Костадин Георгиев (преглежда и работи в Селена, часове и за него през Супердок). Пробвай първо при Чалова.
Ако мога да помогна с нещо, пиши ми.
Няма да се страхуваш от нищо, особено от кюретаж (който аз горещо ти препоръчвам, като човек, минал и през двата вида аборт, и то там в Селена).

# 3 231
Момичета, здравейте...прочетох последните няколко страници и искрено съжалявам за всичко, през което сте преминали.
Аз съм  в седма седмица, но след кафяво зацапване и преглед се установи значително изоставане на ембриона , който съответства на 5+6 по размери. Установиха се пулсации и за това утре ми предстои преглед, на който да проследим нещата в развитие. Моята лекарка предложи м.а. Единственото, което ме караше да се чудя за кюретаж беше, че при м.а. аз няма да мога да събера материал за изследване, психически знам, че няма да се справя. Тогава докторката предложи медикаментозен аборт, но под наблюдение в Селена. И те там щели да помогнат и да обяснят за материала. Някое момиче правила ли е нещо подобно, има ли опит с такъв подход. Аз не познавам лекар от Селена, кой ще ме наблюдава не знам. Трябва ли да запазя час, да говоря с доктор от болницата...малко ми е неясно, а може да се наложи утре да взема решение. Ще бъда много благодарна за каквито и да било отговори.
Не искам да оспорвам лекарско мнение или да всявам съмнения, но не е ли рано за аборт? При наличие на пулсации, това изоставане не е ли възможно да се дължи на късна овулация, неточно измерване, знам ли... Аз бих потърсила със сигурност и второ мнение.

# 3 232
Ами права сте, днес бях на прегледа, има пулс 125, но на уз нещата не изглеждат добре. Може би докторката прибърза с м.а., но се надяваме на чудо на природата в момента. Жълтъчното мехурче е твърде голямо и заедно с изоставането и всичко друго, говори на док. за сериозна хромозомна аномалия несъвместима с живота. Каза,че нищо не е сигурно, но чисто медицински нещата не са добре. И така, предстоят още прегледи и да видим какво ще се случи.
Да допълня, запазих за понеделник при горепрепоръчаните доктори за второ мнение, наистина има нужда.

# 3 233
Здравейте!
Не успях да изчета всичко, но май всички сте пили по 3 т. Мифегин и 1-2т. Топогин.
На мен ми дадоха 1 т. Мифегин, която изпих в четвъртък вечерта, а преди час изпих първата топогин. Все още няма кървене и болки и се притеснявам дали всичко е ок.
Та въпроса ми е дали някоя е била с 1 т. Мифегин + 2т. Топогин и как протече всичко?

# 3 234
Аз бях с 1т. Мифегин и 3т. Топогин. Не се притеснявай, нормално е от Мифегина да няма кървене, на него функцията му е друга - да отпусне шийката на матката, за да може плодното сакче да излезе по-лесно. Реално Топогинът е този, който предизвиква контракции за отделяне на сакчето. При някои жени това се случва още след Мифегина, но това по-скоро е рядкост. Отпусни се, спокойствието ще ти е нужно за да преминеш през този процес. Всичко ще бъде наред. 
Здравейте!
Не успях да изчета всичко, но май всички сте пили по 3 т. Мифегин и 1-2т. Топогин.
На мен ми дадоха 1 т. Мифегин, която изпих в четвъртък вечерта, а преди час изпих първата топогин. Все още няма кървене и болки и се притеснявам дали всичко е ок.
Та въпроса ми е дали някоя е била с 1 т. Мифегин + 2т. Топогин и как протече всичко?

# 3 235
Аз също бях на такава схема и всичко мина както трябва. Кървенето обичайно почва след топогина, след мифегин нищо не става и нищо не се усеща.

# 3 236
А колко време кървяхте? МА ми беше на 15.11 около 5 дни обилно кървене още седмица слабо и зацапване. На 3ти протекох реших, че ми е дошло, но изхвърлих още 3 големи съсирека и около 10 минути в тоалетната ми течеше по малко кръв. Днес почти след месец все още имам леко зацапване. Не мога в момента са отида до генекожката, защото съм с гнойна ангина и бебе 7 месеца..

# 3 237
  • София
А колко време кървяхте? МА ми беше на 15.11 около 5 дни обилно кървене още седмица слабо и зацапване. На 3ти протекох реших, че ми е дошло, но изхвърлих още 3 големи съсирека и около 10 минути в тоалетната ми течеше по малко кръв. Днес почти след месец все още имам леко зацапване. Не мога в момента са отида до генекожката, защото съм с гнойна ангина и бебе 7 месеца..
На мен лично ми отне към три седмици, ако не и малко повече, докато спре изцяло зацапването. Иначе първите дни беше някакъв ужас, по-гадна работа не ми се е случвала дори след истинското раждане. Супер силно кървене и какви ли гадости не излизаха... Fearful
Мисля, че в листовката пишеше, че до четири седмици е нормално.

Здравейте!

Кървенето още след Мифегин май се случва по-често при тия, които сме пили по три наведнъж – предписание обикновено за жени с все още жив зародиш и/или по-напреднала седмица на бременност. При мен кървенето се случи няколко часа преди да стане време да пия Топогина, но тръгна като нормален цикъл. Чак след Топогина стана тежко.

# 3 238
  • Благоевград
Аз също кървях почти месец, като последните дни беше тъмно зацапване. Минах цикъл, сега чакам втори да видя как ще е.

# 3 239
Здравейте може  ли някой да ми помогне  и да ми каже дали е нормално,в петак трябваше да стартирам медикаментозен аборт в 7 седмица, като тук случая беше “Кухо яйце” изпих хапчето после в неделя трябваше да поставя 2 таблетки  и започна  кървенето, разказвам го набързо защото въпросът ми е свързан със друго ..всичко мина и днес ми е 3 ти ден кръвотечение,да обаче днес е много слабо почти го няма притеснявам се защпто ми казаха че трябва около 12 дни да се изчистя, а днес кръв почти няма …искам да попитам нормално ли е.. звънях на АГ за сега не ми вдига но съм притеснена

Общи условия

Активация на акаунт