Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 217
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 315
Здравейте,предстои ми МА,хапчетата на гладно ли се пият?

# 3 316
На мен ми казаха, че е добре да хапна нещо, макар и съвсем малко...

# 3 317
  • Благоевград
Аз бях яла и пила вода 2 часа преди да изпия Топогина, а час преди да го взема, пих Нурофен 400 мг. Бях обаче под наблюдение в Надежда. Дадоха ми памперси и с тях ми беше много комфортно и не ме беше страх, че ще се разтече кръв, при всяко падане на съсирек, успявахме да разгледаме какво е, много беше удобно.

# 3 318
[/quote]
А пушач ли сте понеже аз съм и не знам това дали прече.

# 3 319
[/quote]
Не, не пуша. Бях се подготвила за вариант А и вариант Б, в случай, че ми кажат, че трябва кюртаж т.е от предната вечер нито вода, нито храна.

# 3 320
Не, не пуша. Бях се подготвила за вариант А и вариант Б, в случай, че ми кажат, че трябва кюртаж т.е от предната вечер нито вода, нито храна.
[/quote]
Кога се появява първото кървене след колко време? Днеска в 14 изпих трите хапчета, които са,но нищо отвреме навреме ми се вие само свят.

# 3 321
Кога се появява първото кървене след колко време? Днеска в 14 изпих трите хапчета, които са,но нищо отвреме навреме ми се вие само свят.
[/quote]
При мен се появи на 24ч., след приема на 3те хапчета. Имах виене на свят, пориви за повръщане....повечето екстри за бременност

# 3 322
Благодаря ви

# 3 323
Здравейте,на 17ти изпих първите три хапчета,но кървене никакво ,днеска ще пия второто хапче,кога да очаквам кръвотечение,много съм объркана вече. И тва нещо при жени с - кръвна група анти какво беше нз, кога се слага,понеже моята АГ ми каза,до 72 часа. На 17ти бях на преглед и ме беше попитала коя кр група съм и аз не бях сигурна и като се прибрах видях и й казах после,при което тя каза да отида за рецепта да ми го изпише. Изпрати ми я по Вайбър понеже съм с бебе и няма как да отида,взех го и ми го сложиха вчера.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 07:31 от Mimkass9685

# 3 324
  • Благоевград
Ако си пила Мифегин, той блокира прогестерона и отлепя сака. При някои жени започва кървене след неговия прием, при такива като мен не, но аз бях в 7 г.с. с кухо яйце. При мен кървене започна час след прием на Топогин. Паднаха 2-3 съсирека и сака излезе. След 3 часа ме прегредаха да потвърдят, че сакът го няма и ме пуснаха да си ходя. Тогава нямаше обилно кървене. При мен започна 2 дни по-късно като цикъл. Докторката ме предупреди, че ще стане така, защото цялата лигавица трябва да излезе. 4 дни ми беше по-силен и после намаля. Когато чхг падна на 0, отново дойде втори цикъл, но му трябваше към 20 дни, моето беше стигнало към 8000 някъде. Пуснах края на октомври да видим дали е паднало, показа 300, докторката каза, че до 2 дни ще ми падне и да чакам цикъл, така и стана.
Съветвам те да не лежиш, когато изпиеш Топогина, в този случай гравитацията помага. Ако имаш прекалено силно кървене, отиваш в спешното. За болката можеш да пиеш Чист Нурофен макс 400 мг. Той помага за болката, но не стопира контракциите. Очаквай болки в корема и кръста. Сложи си по-големи превръзки, щом си с бебе, ако са ти останали от родилното, ползвай ги.

# 3 325
Понеже вчера сложих резонатива,а е трябвало след аборта,но не съм разбрала правилно докторката. Какви са последствията сега,особенна е. Не е моята АГ понеже тя не извършва медикаментозни аборти,а ме прати при една друга и отношение никакво.

# 3 326
  • Благоевград
Хубаво е да се спази схемата, за да има резултат. В този случай се консултирай с лекаря си.

# 3 327
Здравейте! Предписаха ми топогин, а 36 часа по-късно цитотек. Четейки Вас.. Започвам да се притеснявам това ли е правилното "лечение". Има ли други с такава рецепта?

# 3 328
Цитотек и Топогин са едно и също лекарство - мизопростол.
Обикновено първо изписват Мифегин (различно лекарство с друго действие) и след 36 часа Топогин/Цитотек. Но има и схема само с мизопростол.

# 3 329
Приех лекарствата по тази схема... Събота сутрин топогин хапче и половина, снощи 2бр цитотек. И... Нищо. Не прокървих дори... Днес ходих на лекар, сакът е непокътнат. Лекарят ми даде още 2бр цитотек... Каза едното днес, друго утре... От притеснение да не би да не стане отново изпих и двете... Преди 3 часа. И нищо.... Отчаяна съм вече...

Общи условия

Активация на акаунт