Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 252
  • 3 507
  •   2
Отговори
# 3 330
  • Благоевград
Трябвало е да изпишат Мифегин, той блокира прогестерона и помага за отлепянето на сака.

# 3 331
Здравейте! Моят МА беше на 10-ти февруари, но цикъл все още нямам, много съм се ошашкала. На контролния преглед всичко беше наред, не съм пила противозачатъчни за регулиране на цикъла... В четвъртък съм на преглед, за да видим какво се случва. При вас как се развиха нещата?

# 3 332
Пих топогин на 09.01, първи редовен цикъл на 05.03. Бях на преглед на 15.03 и всичко е наред. АГ каза, че щом цикъла си е нормален, а не "някакви кафеникави истории" всичко е наред.
Здравейте! Моят МА беше на 10-ти февруари, но цикъл все още нямам, много съм се ошашкала. На контролния преглед всичко беше наред, не съм пила противозачатъчни за регулиране на цикъла... В четвъртък съм на преглед, за да видим какво се случва. При вас как се развиха нещата?

# 3 333
Здравейте,
На 46 години съм,бременна в 6г.с.Днес бях на преглед и докторът ми изписа мифегин,от който да изпия едно хапче сега,след 12 часа още едно и ако няма резултат да му звънна,за да ми каже кога да изпия третото.Според него няма да се наложи да пия друго.Иска да ми спести болките с приема на другото лекарство и предвид на това,че имам няколко прекъснати бременности и две раждания смята,че ще успея само с това.Четох доста назад по темата и се чудя дали ще има резултат наистина.Разбира се всеки случай е индивидуален и се доверявам на лекаря и  ако мога да си спестя мъки и приема на повече лекарства ще съм много доволна.

# 3 334
Здравейте,
На 46 години съм,бременна в 6г.с.Днес бях на преглед и докторът ми изписа мифегин,от който да изпия едно хапче сега,след 12 часа още едно и ако няма резултат да му звънна,за да ми каже кога да изпия третото.Според него няма да се наложи да пия друго.Иска да ми спести болките с приема на другото лекарство и предвид на това,че имам няколко прекъснати бременности и две раждания смята,че ще успея само с това.Четох доста назад по темата и се чудя дали ще има резултат наистина.Разбира се всеки случай е индивидуален и се доверявам на лекаря и  ако мога да си спестя мъки и приема на повече лекарства ще съм много доволна.
Незнам какво се очаква от мъки след Топогина, но при мен по-силните контракции бяха след първото/вите хапчета. Не се настройвате,  следвайте инструкциите на лекари и всичко ще е наред! Hug

# 3 335
Никой не знае как ще протече. Случва се дори след прием на топогин да се стигне до кюретаж, та какво остава без него. Дано се случи, както си го представя лекаря, но ако не се - нещата ще се протакат двойно.

# 3 336
  • Sofia
Не виждам каква е връзката с няколкото прекъснати бременности и двете раждания. МА не е като при раждането - след първото/второто "да се очаква" следващите да приключат за нула време без болка и с едно напъване.

Мифегинът ще блокира прогестерона, което ще доведе до спиране на развитието на бременността.
Топогинът се очаква да предизвика контракции, с които да се изхвърли ембриончето. Ако не се получат контракции, е много вероятно да се стигне до кюртаж.

Ако АГ е искал наистина да ти спести мъки, защо направо не ти е предложил кюртаж? Едва ли ще искаш следваща бременност, че да щадите матка и шийка.

# 3 337
Не виждам каква е връзката с няколкото прекъснати бременности и двете раждания. МА не е като при раждането - след първото/второто "да се очаква" следващите да приключат за нула време без болка и с едно напъване.

Мифегинът ще блокира прогестерона, което ще доведе до спиране на развитието на бременността.
Топогинът се очаква да предизвика контракции, с които да се изхвърли ембриончето. Ако не се получат контракции, е много вероятно да се стигне до кюртаж.

Ако АГ е искал наистина да ти спести мъки, защо направо не ти е предложил кюртаж? Едва ли ще искаш следваща бременност, че да щадите матка и шийка.

Именно,защото прочетох действието на двете лекарства се усъмних,че ще се получат нещата само с едното.Той ми го представи,че предвид предишните интервенции шийката се е разширила и би трябвало много лесно да изхвърля ембриона.Доста се колебаех дали да ми приложат този метод,но когато отидох на преглед и лекарят ми каза да очаквам само по-обилен цикъл след приема на хапчетата реших да пробвам.Така или иначе започнах,да видим какво ще стане и ако се наложи ще пия и топогин.През нощта се събудих от болки и сега предстои да пия втората таблетка мифегин.

# 3 338
За пореден път се убеждавам,че не трябва да се четат коментари и мнения,защото е ясно,че всеки случай и организъм е индивидуален и вместо човек да получи  помощ и информираност става точно обратното - обърква се ,изпитва съмнение и излишно притеснение.Моят съвет е да се проучи внимателно лекарят и да се следват точно предписанията му.Както съм написала по-горе имам 2 раждания и няколко нежелани бременности и предвид възрастта ми нямам особени притеснения как ще протече прекъсването на бременността и въпреки това след изчетеното изпаднах в паника.Представям си колко е тежко за жени,които освен,че го правят по принуда имат и допълнителни тревоги за бъдеща бременност.Пожелавам на всички Ви да сте здрави и дори и да имате временни трудности по пътя на майчинството скоро  да гушкате сладки бебчета:hearts:
  Относно как протече при мен:беше ми предписан единствено мифегин по следната схема:1 таблетка,след 12 часа втора и ако няма резултат след 48 часа третата.Около 5 часа след третата таблетка започна обилно кървене и позиви за ходене по малка нужда през 10 минути.При всяко ходене изкарвах доста съсиреци и ярко червена кръв/това продължи около час/.Нямах абсолютно никаква болка.Понеже през цялото време се съмнявах и очаквах,че нищо няма да се получи писах на лекаря ми многократно.Той ми каза:"Успокой се моля!Гарантирам!!!Не искам да те тъпча с излишно количество лекарства и топогин,от който ще се чувстваш зле и ще те боли излишно.Имай търпение,изчакай и ще видиш,че ще се получи".В момента имам слабо кървене,не знам дали съм успяла да изхвърля всичко,но във вторник имам контролен преглед.Искам да кажа,че докторът ми взе пари само за прегледа,за да установи бременност,а лекарството си ги купих от аптеката и го посетих за първи път по препоръка на моя приятелка.Важно е да имате връзка с него и да разсейва притесненията ви/при мен отговаряше и вчера и днес/.Вече съм напълно уверена,че е супер професионалист и знае какво прави и най-вече не кара по стандартен протокол,а има индивидуален подход с цел безболезнено постигане на целта.

# 3 339
На 28 февруари изпих първите хапчета, на 1 март ми дойде, а първа редовна менструация на 6 април, като засега се очертава да е доста обилна.

# 3 340
  • София
Здравейте, на 10.03 ми беше МА в Токуда, всичко мина нормално, като ми казаха дя отида ня преглед отново след първи МЦ. Обаче такъв няма и до днес… знам, че трябва да дойде до 30 дни след МА, има ли други на които им е закъсняло?

# 3 341
  • София
До 45 дни може да закъснее.

# 3 342
Дами, от Надежда ми дадоха само две топогин без нищо друго, това нормално ли е? Изхвърлих ембриона и съсиреци след 2 часа, но сега почти не кървя... 6 седмица и 5 дни бременност

# 3 343
Нормално е, ако ембрионът е вече загинал. Топогинът спомага процеса по изхвърляне.
Най-вероятно по-голямата част от съдържанието на матката е вече вън от нея, затова няма и толкова кървене. На контролния преглед ще потвърдят, че всичко е наред.

# 3 344
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт