Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 450 429
  • 3 464
  •   1
Отговори
# 3 390
Следващата неделя ни предстои море за 10 дни и се чудя дали е опасно да стоя и да чакам. Там не знам дали ще съм спокойна и дали може да ми стане нещо. Морето е заради децата, които го чакат цяла година. Иначе си запазих час утре при лекарката, която раждах. По принцип и имам пълно доверие, а трите прегледа направих в частна болница -уж за по-хубаво, но не съм особено доволна.
На мен също ми изписваха на два пъти допълнителни дози топогин, за да се изчисти задържана кръв в матката. Еми, не се изчисти. Обилно кървене имах малко дни още при първоначалната доза (с която излезе сакчето), после при допълнителните дози имах само зацапване, което продължи и се сля с цикъла ми (той дойде някъде около 30-32-рия ден след изхвърлянето на сака). И дума не е ставало за кюртаж, лекарката ми беше категорична да изчакаме да видим дали организмът ще изчисти задържаната кръв при първия цикъл, което и стана.
Задължително потърси второ мнение! Много лекари клонят към кюртаж, за да си вземат парите от манипулацията. Когато аз правих аборта, от петима лекари, трима искаха да ме пращат на кюртаж (с избор на екип и съответно едни 700-900лв в джобчето им).

# 3 391
  • Ст Загора
Аз успях с един топогин но вагинално

# 3 392
Аз бях само с 3 хапчета топогин през 1 час и въпреки това като смених лекаря, той ми каза, че това е било много хард. Кървих обилно 3 дни, след това беше като нормален МЦ, накрая дълго време имах само зацапване, 5 хапчета според мен са доста, лично аз бих отишла на второ мнение, защото е нормално да има кръв и да се чисти организмът известно време… изобщо не се съгласявайте на кюретаж просто така.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 21:55 от miaa7

# 3 393
Минах преглед при лекарката, която изражда двете ми деца. Каза, че абсолютно всичко ми е наред и нямам задържана кръв в матката, а останала малко лигавица. Чак ме е яд,че не отидох изцяло при нея. Просто тя не ми вдигна и аз отидох в частна болница. Явно наистина всичко е за пари. Тя е дългогодишен специалист и съм спокойна с нея. Каза,че наистина 5 т*погина са страшно много при положение, че два пъти съм раждала нормално и се очаква да се изчистя по-бързо. Поне тя каза, че това има значение, както и че съм била в 5 г.с. Важното е, че вече съм спокойна и всичко мина.

# 3 394
Момичета, колко време след МА, ЧХГ-то се изчиства от кръвта и урината?

Честно казано не съм правила проследяване на хормона след аборта, който беше на 22.06. Утре стават 30 дни.  Последната измерена стойност няколко дни преди аборта беше 3000.

# 3 395
Идването на първия цикъл е знак, че ЧХГ се е изчистило от организма. Ако МА е минал успешно, първия цикъл би трябвало да дойде до към 45тия ден от изхвърлянето на сакчето. При мен дойде някъде около 30тия ден, почти по график като нормалния ми цикъл.

# 3 396
Момичета а вие на какви контролни прегледи ходите след МА? И изобщо имаше ли такива?
И да попитам друго след това ползвали ли сте противазатъчни и със тях някаква почивка прави ли сте? Горе доло какво следва след МА? Защото аз приемам такива, но опаковката е на превършване и се чудя какво да правя? Трябва ли да се продължават, не трябва ли? Вие как бяхте?

# 3 397
raito14, предполагам, че след аборта е имало все пак преглед, за да се провери дали всичко се е изчистило? Аз ходих няколко пъти непосредствено след хапчетата, после ме извикаха още веднъж след първия цикъл.
Аз противозачатъчни не съм пила, ако са били предписани заради МА, най-добре лекарят да си каже.

# 3 398
theDoodLe да имаше. Ходих един път две седмици след него, но за след това забравих да питам.

# 3 399
  • Ст Загора
Аз ходих 10 дни след аборт и това беше.

# 3 400
Аз ходих на няколко прегледа след приема на хапчетата и после контролно след първия цикъл. Някои лекари май изписват противозачатъчни след аборт за регулиране на хормоните, но аз не съм приемала и не съм запозната как се процедира с тях. Най-добре лекарят да каже.

# 3 401
Здравейте. Предстои ми медикаментозен аборт, на 25г съм, вече с едно дете на почти 2 г. Моля някоя дама която е минала през това да ми даде малко повече информация, как се случва, какво да очаквам, колко дни ще се възстановявам, ще има ли някакви странични ефекти. Искаме второ дете но просто не е сега момента, ще има ли проблеми за напред проблеми със зачеването или с бебето такива неща...

# 3 402
Здравейте. Предстои ми медикаментозен аборт, на 25г съм, вече с едно дете на почти 2 г. Моля някоя дама която е минала през това да ми даде малко повече информация, как се случва, какво да очаквам, колко дни ще се възстановявам, ще има ли някакви странични ефекти. Искаме второ дете но просто не е сега момента, ще има ли проблеми за напред проблеми със зачеването или с бебето такива неща...

Здравей. Бях в същата ситуация преди няколко месеца.деъе почти На 2, искаме още едно но не в този момент. Та се принудих на МА. Бях адски много стресирана не бях на себе си от ужас, но всичко премина повече от добре нямах силно кървене, а гадните болки бяха около час след топогина, не е толкова страшно колкото очакваш, но се увери че поне първия и втория ден има кой да помага с детенцето. Успех!

# 3 403
Преминах през Ма с дете на 10м и бременност в 6гс, просто не бяхме готови.
Мина леко само в деня на Топогина имах нужда от помощ , но реално се справих и сама с малката (таткото беше на работа), контракциите бяха неприятни, но аз лично съм имала по - болезнен цикъл и бях подготвена. Кураж и всичко да мине леко и бързо. Кървих около 9-10 дни първите 3 малко по обилно останлите много слабо, на 24ч отидох на преглед, за да съм спокойна че всичко се е изчистило.

# 3 404
Здравейте ,някой правил ли е МА ,докато кърми ? Уж прегледах страниците доста назад ,но не видях някой да е писал . Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт