Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 328
  • 3 480
  •   3
Отговори
# 3 435
И при мен беше така. С първата доза Топогин (3 хапчета през 2 часа) изхвърлих сакчето (с много болки). После, на следващите прегледи ми изписваха още два пъти Топогин (този път по едно хапче) заради задържана кръв в матката. При приема на допълнителните дози нямах болки, а и кървенето беше слабо ( в смисъл без съсиреци и много по-малко отколкото при първата доза). В крайна сметка тази остатъчна кръв така и не успя да се изчисти напълно от хапчетата и изчакахме до следващия цикъл да видим дали организмът ще я изхвърли сам, което и стана.
Така че, Betsyy, все още нямаш място за паника, стискам палци всичко да е наред и да не се стига до кюртаж. Пък ако се стигне - не е задължително да имаш усложнения при него. За лекарите си е нещо рутинно и в повечето случаи минава без проблеми. За съжаление и при МА, и при кюртажа си има специфични рискове и няма как да знаем предварително какво ще стане, но в масата от случаи нещата протичат без проблемно, особено когато абортът се прави в най-ранните седмици.

# 3 436
Здравейте, момичета! Колко време след медикаментозен аборт трябва да се изчака преди да се влиза в море и басейни, да се води полов живот, да се тренира…?
Не уточнихме това с АГ и сега съм притеснена.

# 3 437
  • София
Здравейте, момичета! Колко време след медикаментозен аборт трябва да се изчака преди да се влиза в море и басейни, да се води полов живот, да се тренира…?
Не уточнихме това с АГ и сега съм притеснена.

До след първия цикъл, преди това не, шийката е отворена и сте податлива на инфекции

# 3 438
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте! Споделям и моя опит. Вчера изпих три хапчета наведнъж от М…Тази сутрин имам лек световъртеж, лека температура и получих алергична реакция- леко подути клепачи. Следящият лекар каза, че не е притеснително, да не вземам нищо допълнително. Между 36 и 48 час трябва да взема следващите таблетки т… Прием под език по две на ден за три дни. Ще пиша как минава.

# 3 439
Здравейте! Предстои ми медикаментозен аборт като са ми предписани 3 таблетки Мефигин и след 48 часа 1 таблетка Топогин.Какво да очаквам като кръвотечение,болки и т.н.. доста съм се притеснила.Благодаря предварително!

# 3 440
Здравейте,бях писала преди известно време ,че ми предстои МА и ,че кърмя .
Да започна с кърменето. Свързах се с консултанти и те ме увериха ,че няма никакъв проблем да кърмя при МА. Попитах и АГ ,тя единствено каза ,че просто физически няма да ми е до това ,а не ,че е вредно и т.н.
Та сега с другата част . Дадоха ми 1 таблетка мифегин и 2 таблетки топогин. На същия ден изпих мифегина и до следващия ден вечерта започнах да кървя леко. След около 40ч изпих и останалите две хапчета през интервал от два часа . Всъщност не ги изпих ,а ги оставих под езика . Имах болки ,но не бих казала ,че са кой знае колко болезнени . Боля ме повече ,когато трябваше да кърмя. Simple Smile След ден отидох на преглед , не се бях изчистила напълно и ми дадоха още един Топогин. След точно една седмица отидох отново на преглед ,за да видим до къде сме я докарали и Слава Богу вече се бях изчистила ❤️
Това е моят скромен опит ,успех на тези след мен Simple Smile

# 3 441
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Включвам се отново. Днес на 38 мия час след трите М… сложих под езика един Т… доста е гадно на вкус и като че ли леко ми изтръпна езика. След 20 мин започнаха болки в корема и леко кръвотечение. Болките са точно като контракции започват и спират, като усетя отивам в тоалетната и си изтича. Кървенето не е притеснително, като нормален цикъл първите дни.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 08:21 от valnuvashta

# 3 442
Здравейте! Аз имам въпрос към дамите, които вече са преминали през това нещо. След медикаментозния аборт, навреме ли ви дойде менструалния цикъл или имахте разбъркване? Кога ви се нормализира?

# 3 443
  • Ст Загора
Ами при нен дойде 35 дни след МА.
2 мц имах за един месец . И сега третият мц е горе долу на ичаквсните дни  27 дни.

# 3 444
Първия месец беше малко по дълъг от очакваното, след това се нормализира.

# 3 445
Включвам се и аз да кажа, че моят МА в 5 г.с. мина успешно и без болки. Наложи се да пия още един Топогин след една седмица, заради задържан съсирек. За жалост след това имахме гаф с презерватив, при който не пих Ескапел, защото не знаех кога ми е овулацията след аборта и се притесних да не си разместя твърде много хормоните. МЦ не е дошъл все още, а имах два позитивни теста, макар и с много бледи черти. Днес съм на преглед, за да се види дали има нова бременност (надявам се, че не и е просто остатъчен хормон от аборта).

# 3 446
След МА се забременява доста лесно, дано е каквото искаш. Мен даже ме беше страх да бъдем интимни преди първи цикъл, почнах и противозачатъчни после, оказа се че не са за мне (ставаше ми доста лошо, проблеми с кръвното) та сега много внимаваме.
Колко дни след МА си? Кога имаш 2та теста с плюс? Мисля че за 10 -15 дни след МА се чисти хормона, а и в 5гс той не е бил толкова висок.

# 3 447
След МА се забременява доста лесно, дано е каквото искаш. Мен даже ме беше страх да бъдем интимни преди първи цикъл, почнах и противозачатъчни после, оказа се че не са за мне (ставаше ми доста лошо, проблеми с кръвното) та сега много внимаваме.
Колко дни след МА си? Кога имаш 2та теста с плюс? Мисля че за 10 -15 дни след МА се чисти хормона, а и в 5гс той не е бил толкова висок.
9 седмици след МА съм. Ако съм бременна би трябвало да е в 6-7 г.с., но на снимките "точицата", която се вижда не отговаря(вече трябва да има ембрион, а и гестационен сак не се вижда ясно). Има съмнения за мисед или в по-лошия случай извънматочна. Доста се наплаших, сега трябва да си пусна кръвни. Sad

# 3 448
  • Ст Загора
Пусни кръвни.

# 3 449
9 седмици след МА съм. Ако съм бременна би трябвало да е в 6-7 г.с., но на снимките "точицата", която се вижда не отговаря(вече трябва да има ембрион, а и гестационен сак не се вижда ясно). Има съмнения за мисед или в по-лошия случай извънматочна. Доста се наплаших, сега трябва да си пусна кръвни. Sad

Всичко да е наред, след МА не се знае кога е била ову, да може и 4-5 да е, на мен със седмица ми "закасня" спрямо очакванията.
Пускаи ЧХГ и след 2 дни пак

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 08:43 от MS2402

Общи условия

Активация на акаунт