Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 223
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 3 420
Моят медикаментозен аборт беше в 10та седмица, мисля, че до 12г.с. може да се приложи. На ваше място бих задържала детето и бих започнала консултации с психолог. Хората правят деца и се разделят месеци след раждането им, няма нищо сигурно в живота, нормални са съмненията Ви. 😇

# 3 421
И аз мисля, че споделянето с психолог ще ви помогне. Не е мъжът, не е бебето, не сте вие - ситуацията е казусът и трябва да се разнищи защо е тази асоциация към нея.

# 3 422
Благодаря за коментарите! Истината е, че още не съм взела решение. Не мога да звънна на лекарката за час за медикаментозен, а в същото време като си помисля да запазя бебчето получавам някакви вълни на паника, сякаш иглички минават през тялото ми. Срам ме какво ще кажат хората, срам ме е да кажа на родителите и приятелите си, че съм бременна, мисля  как ще се почувства бившия ми дългогодишен приятел че съм продължила напред (въпреки, че не сме заедно от 2 години вече и имахме тежка връзка със скандали).
Винаги съм искала да имам деца, но когато имам реалната възможност да се случи ме обвзема паника дали ще съм с човека за цял живот, дали той ще може да ми осигури стандарта, който искам и дали това е моя човек. Започвам да изпитвам неприазън към мъжа, тъга и нещастие. Сякаш все си мисля, че има нещо по-добро и взимам грешен избор. От това ме е най-много страх - да не направя грешен избор и после детето ми да страда...
И все пак човек адо мен, дори знае за страховете ми и ме изчкава търпеливо и ми казва, че ще се справим. Той не е в най-доброро финансово състояние сега, (което също ме притеснява), но твърди, че ще почне нова работа и няма да остави нещата така...
И така момичета - вече става все по-ясно че съм за психолог, но наистина ме притеснява, че при мисълта за бебето и живота с този човек ме обвзема панически пристъп и вълни по тялото.. Все пак тялото не показва ли интиуицията ни? Иначе на разум - да, сега е момента и няма какво да отплагам и да се страхувам!

И моля ви, без обиди - тук е група за споделяне, а не за почицание Sad

# 3 423
  • Ст Загора
User001,  гпвори с психолог.
Бременността не е грях , кой какво ще каже. Винаги ще има някой който ще каже нещо което не ни харесва. Бившият ти е бивш. Въобще няма значение какво ще помисли.
Никога няма да има подходящ момент за бебе , финансово,  нова работа  ...
Ето при нас има ремонт,  бях навила мм за опити.  В крайна сметка не се разви ембриона.  На мм му откриха здравословен приблем, който вероятно ще се отрази върху спермата...

# 3 424
  • София
Пиши на психоложката дето ти пратих, кажи и че е спешно, само 1 час разговор да направиш ще ти помогне. Ще се справиш с всичко, не се притеснявай, не ти е лесно никак, но недей да звъниш на АГто докато не поговориш с психолог

# 3 425
Финансовото състояние на човек се мени, днес е едно, утре - друго. По- важният въпрос е готова ли си да бъдеш с този човек в добро и лошо, харесваш ли го като човек и евентуален баща на децата ти.
Едно дете много променя приоритетите на хората и отношенията.

# 3 426
Здравейте! Наложи ми се МА поради кухо яйце! Изпих три хапчета мифегин наведнъж и тази сутрин едно хапче топогин. Още от вчера започна кръвотечение със съсиреци. Днес след топогина не повече от 5-6 минути след приема му, ужасно силни болки и съсиреци отново. Половин час след това обаче повърнах. Дали е успяло да се усвои хапчето?

# 3 427
Здравейте! Да, успяло е за 30 минути. Мисля, че дори и някъде в листовката пише, че се усвоява първите 10/15 минути.

# 3 428
Здравейте! Бях бременна в 5 г.с. и реших да направя МА и ми бяха изписани Мифегин и Топогин. Изпих трите хапчета Мифегин и започна леко кафеникаво течение, след 47 часа изпих и едното хапче Топогин като болките не се забавиха, но това, което ме притеснява е че кървя по-малко отколкото когато съм в менструация, има малки съсиреци, но дори след 8-9 часа вече кървенето се превърна в кафеникаво течение. Много се притеснявам дали съм се изчистила и на какво се дължи моето леко кървене, при условие, че всички казват, че кървенето е обилно с големи съсиреци. Моля, ако някоя от вас е минала през това да сподели защото много се притеснявам.

# 3 429
Здравейте! Аз също минах през същия. Във малка седмица някъде 5/6. Първо изпих едно хапче в 6 сутринта, а на следващата вечер в 6 още две. Само, че при мене не потръгна и на следващата вечер изпих още две от вторите. След няколко часа тръгна, но много слабо. Изпадна си сакчето както и малко съсиреци, но нищо особенно. Като цяло менструацията ми е по обилна от това което беше. След две седмици бях на преглед и противно на очакванията всичко беше наред. Сега си чакам менструацията която се опитва сякаш да закъснява, но и на нея ще и дойде ред.

Здравейте! Бях бременна в 5 г.с. и реших да направя МА и ми бяха изписани Мифегин и Топогин. Изпих трите хапчета Мифегин и започна леко кафеникаво течение, след 47 часа изпих и едното хапче Топогин като болките не се забавиха, но това, което ме притеснява е че кървя по-малко отколкото когато съм в менструация, има малки съсиреци, но дори след 8-9 часа вече кървенето се превърна в кафеникаво течение. Много се притеснявам дали съм се изчистила и на какво се дължи моето леко кървене, при условие, че всички казват, че кървенето е обилно с големи съсиреци. Моля, ако някоя от вас е минала през това да сподели защото много се притеснявам.

# 3 430
Здравейте! Няколко дни след МА с 3 таблетки мифегин и 48 часа по-късно топогин перорално отидох при друг АГ, за да прегледа как стоят нещата. За съжаление когато му казах схемата по която съм пила медикаментите, той каза че това е неправилна схема и ми предписа още 2 таблетки топогин защото не съм се изчистила обаче да ги приема букално (т.е. да ги държа между бузата и венеца). Каза да се приготвя за болки цяла нощ, но така и болка не изпитах. Предупреди ме, че ще ми изтръпне венеца, е и това не стана, но предполагам, че това е индивидуално. При първия ,,грешния” начин имаше доста болки и малко кървене със съсиреци, бързо се превърна в леко течение и след 2 дни се засили пак кръв. Сега обаче никакви болки и кървене като цикъл първи ден, пак със съсиреци. Та, много се чудя това че сега не ме боли, значи ли че не са подействали хапчетата? Много ме е страх да не се наложи хирургическа намеса защото искам да си имам дечица, но ако и този път не се получи, това ще трябва да направя.

# 3 431
  • Ст Загора
С кюретаж не е казано че нама да имаш дете .
Аз съм с няколко спонтанни аборти с кюретаж.  Никой не е казал че няма да имам дете.

# 3 432
  • София
то няма хирургическа намеса, прави се кюретаж, с обща упойка, цялата процедура е 15 мин, и после си на крака. Аз имам 3 кюретажа, единия след провален медикаментозен аборт и две здрави и доносени деца. Трябва пак да идеш, 4-5 дни след топогина, да се види дали се е изчистило всичко

# 3 433
Да, като цяло не ме притеснява самата интервенция, а това дали ще има някакви последици върху матката ми защото първата аг при която ходих каза, че не трябва да го правя защото е изключително опасно за в бъдеще и именно затова ми изписа медикаментите. Има ли някоя от вас, която е преминала през подобно нещо (втори опит за чистене с хапчета без болка) и всичко наред ли беше после, бяхте ли се изчистили?

# 3 434
Да при мене не стана с първата доза от първия път, и на следващия ден ме накараха да взема още две от второто. Но потръгна слабо. След 14 дена се оказа че съм се изчистила въпреки, че си вървеше доста слабичко и нямаше съсиреци.

Да, като цяло не ме притеснява самата интервенция, а това дали ще има някакви последици върху матката ми защото първата аг при която ходих каза, че не трябва да го правя защото е изключително опасно за в бъдеще и именно затова ми изписа медикаментите. Има ли някоя от вас, която е преминала през подобно нещо (втори опит за чистене с хапчета без болка) и всичко наред ли беше после, бяхте ли се изчистили?

Общи условия

Активация на акаунт