Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 450 424
  • 3 464
  •   2
Отговори
# 3 450
2 месеца след аборт положителни тестове си е най-вероятно бременност.

# 3 451
Здравейте!
Днес ми предстои медикаментозен аборт. Имам две деца, като при първото се оказа, че има генетичен проблем – за него разбрах едва след раждането на второто. Това е и основната причина да не искам повече бременности. Надявам се всичко да мине добре, но имам въпрос към вас, ако някой е бил в подобна ситуация:

1.Имам тромбофилия, която открих при втората бременност. Тогава в началото за кратко си поставях Клексан.

2.Майка ми е оперирана от рак на гърдата, затова знам, че трябва да съм особено внимателна с хормоналните препарати.

По тези въпроси вече съм говорила с гинеколожката си, но бих искала да чуя и опит от други жени, ако някой е имал подобни проблеми. Благодаря предварително! 🌷

# 3 452
Mihaela.L, аз съм такъв случай. Имам лека тромбофилия (имам много мутации, но Factor V Leiden и Prothrombin са ми нормални гени). Майка ми е оперирана от РМЖ и също се водя висок риск заради фамилната обремененост. При мен МА мина нормално, без негативни последици от хапчетата. Няколко месеца след аборта успях да забременея успешно и преди две седмици родих здраво бебче. Желая ти успех и дано всичко мине безпроблемно при теб.

# 3 453
Много благодаря за отговора! Heart

# 3 454
Здравейте! Надявах се никога повече да не се налага да пиша в тази група.
Имам предишни два МА (успешни). Един преди 2 год. и половина,друг преди повече от три.
Започвам нова работа,в изпитателен срок. Днес разбрах,че отново съм бременна. Обичам човека до себе си,но се притеснявам как ще запазя работата си. От тук започват да се пораждат и мисли за трети МА.
Има ли жена с три МА и след това родила здраво детенце? Притеснявам се за последствията в дългосрочен план. Знам,че уж няма такива,но все пак.

# 3 455
Здравейте! Надявах се никога повече да не се налага да пиша в тази група.
Имам предишни два МА (успешни). Един преди 2 год. и половина,друг преди повече от три.
Започвам нова работа,в изпитателен срок. Днес разбрах,че отново съм бременна. Обичам човека до себе си,но се притеснявам как ще запазя работата си. От тук започват да се пораждат и мисли за трети МА.
Има ли жена с три МА и след това родила здраво детенце? Притеснявам се за последствията в дългосрочен план. Знам,че уж няма такива,но все пак.
Не мога да говоря от опит, но понеже ми предстои втори МА веднага след първи и аз имам това притеснение. Та, поразрових истории в редит и много жени споделят, че след три аборта са забременявали и са имали здрави дечица. (Някои с два МА и кюретаж, други с три кюретажа, трети с два МА и вакуумен и пр.) Уж има някакви изследвания, че леко се завишава риска от ниско тегло на бебето или преждевременно раждане, но това са единични случаи и обикновено има още фактори(стрес по време на бременност, генетика и т.н.). Надявам се някой да сподели опит тук, друго е да го прочетеш на майчиния си език.

# 3 456
Здравейте! От МА досега изминаха около 30-тина дни, а аз цикъл все още нямам. Случвало ли ви се е и кога ви дойде на вас?

# 3 457
  • София
Нормално да закъснее. До 45 ден изчакай.

# 3 458
Здравейте (отново). Налага ми се да направя втори МА, веднага след първи. Гинеколожката ми каза веднага след като взема Топогин да започна противозачатъчни поне за 3м., за да ми се нормализират хормоните. Предписа ми Линдинет 30. Имам притеснения относно пиенето на противозачатъчни, главно защото имам проблеми с кг , ако някоя ат Вас има опит може ли да каже дали са се отразили добре, какви странични ефекти сте имали и т.н.

# 3 459
  • Ст Загора
На есеки влияят различно.

# 3 460
На мен противозачатачни след МА ми се отразиха много зле. Пила съм преди за нормализиране на цикъл и заради поликистозни яйчници, нямах такива проблеми, но след МА просто беше кошмар.. спрях ги и се нормализираха нещата. От тогава се пазим само с презервативи, не мога да се тровя с хормони, зарати  някой, който не може да се контролира това е положението.

# 3 461
Тутси, не искам да предполагам, че сегашното забременяване е в следствие на “изпускане” и “бездаискане”… но ако е така - ако партньорът не може да опази положението - вариантът за теб са противозачатъчни, наред с всички последствия от тях.

# 3 462
Тутси, не искам да предполагам, че сегашното забременяване е в следствие на “изпускане” и “бездаискане”… но ако е така - ако партньорът не може да опази положението - вариантът за теб са противозачатъчни, наред с всички последствия от тях.
Не е, имахме инцидент със скъсан презерватив и после не пих ескапел, защото се притесних, че ще са твърде много хормони наведнъж. Притесняват ме противозачатъчните поради ред причини, главно тегло, акне и проблемите с настроенията, които могат за настъпят. Освен това в рода ми има хора, които са правили тромби в краката и не знам дали има възможност за някаква обремененост.

# 3 463
Не знам как ги късате тия презервативи, честно. Научете се първо как се ползват безопасно, та тогава. Съвсем сериозно това.

Направи си изследвания за наследствена тромбофилия, в някакъв момент може да ти потрябват така или иначе при вече желана бременност и преценете с гинеколога дали си в риск.
Килограмите и другите притеснения също могат да с коментар от ендокринолог.

Медикаментозният аборт не е средство за контрацепция, хора.

# 3 464
  • София
Не е, имахме инцидент със скъсан презерватив и после не пих ескапел, защото се притесних, че ще са твърде много хормони наведнъж. Притесняват ме противозачатъчните поради ред причини, главно тегло, акне и проблемите с настроенията, които могат за настъпят. Освен това в рода ми има хора, които са правили тромби в краката и не знам дали има възможност за някаква обремененост.

като човек който е бил на противозачатъчни, тези неща изчезват с тях, не да се появяват. Реално като ги няма хормоните за цикъл тези неща ги няма, настъпват със спирането. Но щом имате фамилна обремененост за тромбофилия 1, можете да си пуснете генетични изследвания и да видите дали имате такава, 2 може да сложите спирала...

Иначе  аз след медикаментозен месеци наред се възстановявах и интимните ми отношения бяха мираж... не знам защо се бърза с това... шийката е отворена, податливи сме на инфекции, няма да стане нищо ако малко си дадете почивка...

Общи условия

Активация на акаунт