Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 575
  • 3 478
  •   1
Отговори
# 3 465
Здравейте. Вчера бях на преглед и за МА ми изписаха схема 3 хапчета Мифегин, след което на 24-ти час Топогин една таблетка и след 12 часа още една Топогин. Навсякъде чета, че второто лекарство се приема от 36 до 48 часа. Има ли и някой друг да е бил с такава схема? В 5г.с. съм.

# 3 466
Обаждате се на лекаря и го питате защо го е дал така. И не забравяте да му кажете, че сте чела навсякъде.

# 3 467
Различни схеми има. Аз лично имах пълно доверие на моя гинеколог.

# 3 468
Здравейте, след медикаментозен аборт, първи цикъл вече ми върви 16 дена, намаля кръвотечението, но все още е чиста кръв. Нормално ли е това или не?

# 3 469
  • София
Не, не е нормално. Възможно е да имаш т.нар. задържан аборт. Иди спешно на преглед, защото е възможно изведнъж да направиш кръвоизлив. Виж си и желязото как е, защото след толкова дни кървене сигурно е паднало значително.

# 3 470
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак..
Колко време след МА успяхте да забременеете отново?

# 3 471
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак..
Колко време след МА успяхте да забременеете отново?
Ноември 2024 - аборт по медицински причини :/

Април-първи опит след МА. Ии. Забременях от раз. От единствен опит Simple Smile))))

Чакаме бебето ни през декември:))))

Пп:желая на всички :
1во :леко да мине МА
И
2ро:скоро след това, всичко да се нареди и да се появи дългочаканата рожбичка Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:06 от Be_Special

# 3 472
Аз направих МА по медицински причини юли 2024. Подновихме опитите през октомври, а през декември забременях. На 27.08.2025 родих здраво момиченце.

# 3 473
Здравейте, трябва да направя медикаментозен аборт защото имам кухо яйце. В седма седмица съм, но сактчето е спряло да се развива в 5та седмица. Утре на 7 октомври трябва да изпия хапчетата. Искам да ви попитам, кога се очаква да ми дойде в случай, че мине всичко наред и кога мога да започна опити за ново зачеване, тъй като много искаме бебче. Също така смятате ли, че е необходимо от допълнително изследвания (освен прегледите след процедурата), за да може да се предотврати възможността от втори такъв случай.

# 3 474
Здравейте, момичета

През септември направих медикаментозен аборт – на 11.09 приех първите две таблетки, а след 36 часа и Топогин. При мен кървенето от аборта се припокри с менструацията, и вече повече от месец имам кървене.

От 4 дни съм в цикъл, но е изключително обилен – такъв не съм имала никога. Малко преди да ми дойде, ходих на гинеколог. Каза, че съм се изчистила, но все още има малко остатъчна лигавица, което вероятно обяснява продължителното оскъдно кървене. Откри и киста, което ме притесни, защото досега никога не съм имала.

От момента на медикаментозния аборт имам и силен косопад. Преди косата ми не беше много гъста, но сега положението е сериозно. Някоя от вас имала ли е подобен проблем? Пихте ли нещо, което помогна?

След като ми свърши цикълът, ще си направя изследвания – ПКК, желязо, витамин B12, а може би и още някои, ако е нужно.

# 3 475
Аз имах ужасен косопад, направо се чудех какво да правя. В крайна сметка се оправи от само себе си, мисля че продължи около месец. Този косопад е хормонален и не знам дали нещо би му повлияло, аз лично не съм ползвала никакви специални медикаменти или козметики. Просто като ми се нормализираха хормоните и косопадът изчезна. Не се притеснявайте, ще мине и косата Ви ще се възстанови.

# 3 476
Аз правих МА през септември миналата година. Винаги съм имала ужасно болезнена менструация и много обилно кръвотечение. Кожата ми винаги е била мазна, косата ми винаги се омазняваше за 1 ден. След МА не усещам абсолютно никакъв дискомфорт по време на менструация, а вече не е и толкова обилна като преди. Кожата ми вече е суха и ако не мажа  редовно с хидратиращ крем се лющи, както и скалпа ми Sad

# 3 477
  • Ст Загора
При мен още не е нормализирал мц след МА май месец.  И лф се измени

# 3 478
А колко време след МА се нормализира менструацията горе доло. Моят беше Юли. Пропусна ми август и чак септември дойде. Но някак си не беше моята менструация.

Общи условия

Активация на акаунт