Отговори
# 465
Почвате да ме стресирате с тези резултати - антитела, хепатит, гъбички  newsm78 Аз за хепатит изследване съм си правила само в началото на бременността и беше отрицателно, антителата последния месец ми бяха идеални - нямаше, микробиология съм си правила също само в началото на бременността - беше идеална и тя. От тогава на моменти ми се е засилвало течението, но без каквито и да било други симптоми и оплаквания, четох че е нормално, отделно сега примерно си ми е нормално пак, не съм си пускала друга микробиология. По принцип нали на края на бременността пак пускат, колко време преди термин?  newsm78
Е ти пък сега! Защо се шашкаш? Аз само споделям... Като нямаш оплаквания, най-вероятно си чиста откъм гъби и др. Аз си имах обичайните симптоми и затова ми пуснаха микробиология. Иначе в 9тия пак пускат стандартно, на последната ЖК. За антителата като си първа бременност е нормално всичко да е наред. При мен (след аборт по желание преди години при това, когато хабер нямах за резус фактори и т.н., т.е. нямам профилактика) и с двете бременности нямаше проблем. Всъщност с втората един път ме изкараха положителна, после пак отрицателна, т.е. беше грешка. Сега може пак да е грешка.
За хепатит мен май не са ме изследвали, както и за СПИН. Не знам защо... newsm78

Ами, Кате, защото съм шматка  Hug  Joy
Аз се шашкам, защото не съм си пускала повече изследвания. Даже за течението и не съм казвала на АГ-то, защото в началото като ми правиха микробиологията си ми беше засилено, тогава тя ми каза че е нормално да е по-силно през бременността, изследването излезе чисто и после не съм повдигала темата. Та се притесних да не би да съм сбъркала и да е трябвало да искам пак изследване. Иначе заради завишени левкоцити в урината ми пускаха стерилна, но и тя си излезе абсолютно чиста, пак нямах никакви оплаквания.
Относно ХИВ / СПИН, Хепатит, Сифилис и т.н. - ние с мъж ми си пуснахме изследвания още преди да почнем да правим бебе, така бяхме решили, съответно когато ми ги пуснаха и задължителните в началото на бременността си знаех че всичко е ок. Единствено ме притеснява, че изследването за сифилис е задължително уж за прием в болница, а е с давност 6 месеца, което означава, че давността на моето е логично да е изтекла до раждането, стига всичко да върви нормално разбира се. Най-много да ме накарат да го подновя. Кате, може на теб да не са ти ги пуснали в началото, а да ти ги пуснат сега, за да са ти в давност за раждането и да не се налага да ги повтаряш  newsm78

# 466
  • Русе
Katia_N, bouquet ще ги надвиша със сигурност. Харесах и за баткото разни неща. Добре че и на мен ми преведоха болничните. Mr. Green

# 467
При мен беше интересно, че в началото на годината си правих васерман, хепатит и спин и всичко беше Ок, шест месеца по- късно ме изкарват с положителни антитела за хепатит. Мисля, че има грешка. Няма да е лошо преди раждането да си направя нови изследвания.

# 468
Оф, това с изследванията е отвратително. На едно и също място ли ги правиш? Имало огромно значение какъв е метода, по който ги правят изследванията и реактивите които ползват. Аз съм си пускала изследвания само в РЗИ - първия път имаше кампания за превенция и бяха безплатни, втория път пак там, защото направлението по ЖК си важи за там само. Оказа се, че примерно за хламидии ако тестват за антитела много често излизали фалшиви положителни резултати, трябвало да се пуска ДНК тест, който примерно в Бургас никъде не се прави. Та за хепатит нямам идея дали е същата ситуация, но за твое спокойствие си направи нови изследвания.  Peace В крайна сметка ако излезе пак положително ще ти правят секцио, нали?

# 469
  • София
   Аз знам, че за прием в болницата трябват СПИН, васерман и хепатит с давност 6 месеца, секрет около месец преди термина и кръвна група. На мен първите три ми ги правиха към 5 месец, сега на 26 съм за секрет, а кръвната група си я имам от първото раждане. Също така  кръвна картина, но си спомням, че като ме приеха ми взимаха кръв и я изследваха тогава. Това вече си зависи от болницата.
  На мен вчера също ми излязоха левкоцити и бактерии в урината и днес носих стерилна. Ще видим какво ще излезе. Иначе хемоглобин, кръвна захар, кръвно ми е наред.
  Тъй като ще раждам секцио започнахме да си говорим за дати - някъде началото на януари - 4,5, защото не искам да е Йорданов ден, Иванов ден. Терминът ми е 10.01. Ще си насроча и един вагинален преглед преди нова година да няма изненади.

# 470
СПИН не е задължителен. Peace

Аз отивам на ден на отворени врати на Тина Киркова, после ще споделя ако на някой му е интересно.

# 471
Даже май само Васерман е задължителен  newsm78 отделно кръвна група, микробиология и ПКК де...

# 472
Оф, това с изследванията е отвратително. На едно и също място ли ги правиш? Имало огромно значение какъв е метода, по който ги правят изследванията и реактивите които ползват. Аз съм си пускала изследвания само в РЗИ - първия път имаше кампания за превенция и бяха безплатни, втория път пак там, защото направлението по ЖК си важи за там само. Оказа се, че примерно за хламидии ако тестват за антитела много често излизали фалшиви положителни резултати, трябвало да се пуска ДНК тест, който примерно в Бургас никъде не се прави. Та за хепатит нямам идея дали е същата ситуация, но за твое спокойствие си направи нови изследвания.  Peace В крайна сметка ако излезе пак положително ще ти правят секцио, нали?
И двете са правени в Рамус, но последното ми го забавиха с около две седмици и си мисля,че нещо объркаха. Иначе никой нищо не ми обяснява. Когато ми казаха, че съм позитивна на антитела, пребледнях, защото си помислих, че съм болна и чак когато ги попитах какво ще правим сега с този хепатит ми обясниха, че това не означава,че съм болна, а някога съм се разболявала (без да знам), имунната ми система сама се е преборила и съм развила антитела. Не съм болна, но един вид съм заразна и не мога да давам кръв. Това пък със секциото въобще не го бях помислила....ужас, не искам секцио.. ooooh!

# 473
Ааааа, чакай, не знам дали е така. Питам само, нямам никаква идея каква е процедурата! Не се шашкай!  Hug

# 474
  • София
   Е на мен първото ми раждане беше секцио /така се случи/ и сега няма как. Избирам си дата и отивам, но определено този път много ме е страх, като знам какво е. На мен ми искаха всички изследвания. Спомням си, че ги носих в една папка разпечатани и там акушерките ги взеха при тях като ме приемаха. Дали е задължително, дали не не съм съвсем сигурна. Само кръвна картина ми направиха нова и нов запис на тоновете.

Малко остана вече. От 25 съм в болничен, въпреки че ще си работя може би до Коледа, а от декември се започва всяка седмица тонове и те така.

# 475
След като си мислех,че и моя бебо не хълца,съм сигурна,че го усетих тази сутрин. Не мога да го обесня,но няма как да се сбърка. Днес съм на док,заради кръвното,ще пуска изследвания,стискайте палци Praynig bouquet

# 476
А, аз не съм сигурна хълцане ли е, какво е, ама редосно си имам някакво "пърхане" из корема. Доста бързо трепти, за да е хълцане, ама знам ли? Другата седмица ще го видим човечето на третата ФМ Simple Smile Иначе с моите кармични изчисления вече и дата съм избрала за секцио, ако се наложи (не дай си Боже! Много страшно ми звучи)! Simple Smile
На мен докторът забрави да ми пусне изследванията за СПИН, Васерман и хепатит Б в определения месец, та останаха за следващия и така ще са ми валидни за родилното (той така ме увери). Каза да ги нося винаги с мен, заедно с кръвната група, която не знам защо пак ми пусна въпреки, че си имах талонче... Simple Smile

# 477
Ох момичета, днес изобщо не ми е ден. Тая злобна лелка в лабораторията ме прокълна явно #Cussing out

Вчера звънях на доки да го питам кога да отида на ЖК и за болничен (днес ми изтича) разбрахме се за днес към 13h...отивам и какво се оказва... Моя доктор излезнал спешно в отпуск до края на другата седмица.

Мнго "компетентната" сестра, с която се сдърпахме още на първата ми консултация Mr. Green ме посъветва да си пусна платен отпуск 10-ина дни и след това да ми изкарат  нов болничен като се върне доктора. Ако пусна отпуск и прекъсна потока от болнични майчинството ми спада, нали? И понеже не ми хареса офертата за отпуск, ходих да нахалствам при един друг лекар, който е от комисията да го питам как стоят нещата. И човека каза, че единственото, което може да направи е да ме приеме утре по спешност в болницата за няколко дни и така. Та за отпуска - влияе ли на майчинството ако си пусна сега 10 дни платен или най-добре да си полежа 3-4 дни в болницата и да ми е мирна главата?

Их ядосах се значи..

# 478
Да разкажа за Тина Киркова/Света София. Ами не е зле. Първо минахме през спешния кабинет, нормален, жената там ми се стори много мила. После предродилно--УЖАС, имаше една жена там, чакаше да роди. Това ако не сте във ВИП зала за раждане, ако е ВИП--тогава си лежите там и чакате. Има един ВИП с вана, и два-три без, само легло и магаре. Насърчават да се разхождате!!! После ни показаха операционна, брррррр, една мама излизаше тъкмо. Доктора беше много усмихнат. Видяхме обикновена стая--УЖАС, ВИП с две легла--бива, с едно легло--много тяснааааааааааа, и апартамент--ТРИСТАЕН, не знам за какво ти е. Но може да си спите с мъжовете там, в единичния ВИП няма място да се обърнеш даже. Само един единичен ВИП беше свободен, така че подозирам няма вреждане. Избор на екип не дава предимство, ако има места--има. Ако не--чакаш да се освободи. Бебетата са при теб ПОСТОЯННО щом ги поискаш, може да решиш,че искаш малко да отмориш. После ги взимат само за визитация сутрин, и тоалет. Никой не ти показва за кърменето, трябва да помолиш. Има помпа, може да носиш твоя. Ако си във ВИП„ може да идват по-дълго време да стоят при теб. Общо взето е това. Специално мина един доктор, който си поговори с нас, много приятен ми се стори.

# 479
Ох момичета, днес изобщо не ми е ден. Тая злобна лелка в лабораторията ме прокълна явно #Cussing out

Вчера звънях на доки да го питам кога да отида на ЖК и за болничен (днес ми изтича) разбрахме се за днес към 13h...отивам и какво се оказва... Моя доктор излезнал спешно в отпуск до края на другата седмица.

Мнго "компетентната" сестра, с която се сдърпахме още на първата ми консултация Mr. Green ме посъветва да си пусна платен отпуск 10-ина дни и след това да ми изкарат  нов болничен като се върне доктора. Ако пусна отпуск и прекъсна потока от болнични майчинството ми спада, нали? И понеже не ми хареса офертата за отпуск, ходих да нахалствам при един друг лекар, който е от комисията да го питам как стоят нещата. И човека каза, че единственото, което може да направи е да ме приеме утре по спешност в болницата за няколко дни и така. Та за отпуска - влияе ли на майчинството ако си пусна сега 10 дни платен или най-добре да си полежа 3-4 дни в болницата и да ми е мирна главата?

Их ядосах се значи..
Твоя док трябваше да те  прати на комисия ли? Когато моя беше в отпуск,ми каза да отида при личния и той ме прати на комисия.

Общи условия

Активация на акаунт