Отговори
# 480
Да, през комисия трябваше да мина. И аз си мислех това с личния, но не бях сигурна дали може пък с АГ-то не можах да се свържа и да го питам.

# 481
  • София
Хепи, и аз така знам за ВИП стаите. Ама никъде не ти ги гарантират и в държавна болница в обща стая ще е пряко сили за мен. Някой ще ходи ли скоро в Токуда да разкаже? На мен така не ми се обикаля по болници и като гледам ще си стоя при моето АГ в Софиямед.....дано не съжаля.

# 482
  • София

Божана отпада....Ж,Ц- не могат да произнесат,да не говорим за спелуване, но Яна се нарежда сред фаворитите . Сърдечно благодаря!

Радвам се, че ти харесва! За Божана и на мен това ми беше притеснението, но просто много ми харесва, беше ми сред топ 3 за женски имена, но се оказа, че ще имаме момче, та сега са ми други фаворитите.  Simple Smile

Happy days, благодаря за споделеното! bouquet Аз ще раждам там, защото докторката ми е там. Даже не мисля да гледам други места, за да не се обърквам излишно.  Crazy Чудех се дали може да се отиде на отворени врати без да си се записал предварително. Ще ми се да ида някой път, за да знам горе-долу какво ме очаква, но сега ми е трудно, защото още ходя на работа и не винаги знам предварително колко ще е натоварен денят. А ми се ходи и на училище за бременни, но и те са все през деня. Засега отлагам всичко за декември и стискам палци мъникът да не избърза и аз да съм във форма до края.  Praynig

# 483
  • София
Някой ще ходи ли скоро в Токуда да разкаже?
Аз бях в Токуда - имат 2 ВИП стаи където леглата стават на магарета за раждане директно, не било нужно да се местиш в родилна стая, ако ще раждаш нормално, нали  Mr. Green и 5 стаи с по 4 легла (или обратното, не запомних, само запомних 20 легла в отделението + 2те ВИП, общо 22) ВИПа се заплаща, разбира се и не може да се резервира.
Нещо специално да те интересува, че има доста инфо  Simple Smile

# 484

Мнго "компетентната" сестра, с която се сдърпахме още на първата ми консултация Mr. Green ме посъветва да си пусна платен отпуск 10-ина дни и след това да ми изкарат  нов болничен като се върне доктора. Ако пусна отпуск и прекъсна потока от болнични майчинството ми спада, нали? И понеже не ми хареса офертата за отпуск, ходих да нахалствам при един друг лекар, който е от комисията да го питам как стоят нещата. И човека каза, че единственото, което може да направи е да ме приеме утре по спешност в болницата за няколко дни и така. Та за отпуска - влияе ли на майчинството ако си пусна сега 10 дни платен или най-добре да си полежа 3-4 дни в болницата и да ми е мирна главата?

Их ядосах се значи..

Не, не ти влияе на майчинството. Има тема, питай там, но ако си осигурена на една и съща сума последните 18 месеца, нито болничен, нито отпуска могат да се отразят.

И да ти повлияе, ще е с някакви стотинки. Не си причинявай болница заради стотинки, не си струва. Peace

# 485
Да, през комисия трябваше да мина. И аз си мислех това с личния, но не бях сигурна дали може пък с АГ-то не можах да се свържа и да го питам.
Може,аз така направих. Наистина,ако можеш спести си болницата Hug

# 486
Bordeaux, и аз така отлагам всичко за декември. Болницата / болниците ще ги огледаме информативно с мъж ми, защото може да се каже че сме избрали доктор, който си изражда в една болница. Така че каквито и да са условията, ще трябва да се съобразя с тях, въпреки че не намирам за сега недостатъци от това което съм видяла. Нито размера на стаите ми прави впечатление, отделно пък болницата е нова и условията са съвсем прилични. Живот и здраве всичко да е наред, надявам се някак да сме сами с бебето в стая, защото знам че не е като другите болници с ужасяваща бройка раждания на месец.  newsm78 Ще видим като му дойде времето.
Още дори не съм се запознала с нещата които ще трябват за мен за болницата. Иначе по списъка за бебето вече всичко съм избрала, даже една голяма част съм ги поръчала - чаршафи, хавлийки, пелени и т.н., другата седмица и дрешките трябва да поръчам. За края на ноември - декември да останат количката и кошарата.  newsm78 Спрях се на матраче от Икеа, не знам дали ще е достатъчно твърдо, но като се замислих, че ще купуваме от сгъваемите текстилни кошари и че ще се ползва най-много две години, реших че няма смисъл да купувам по-специално. Пък и уж тези от Икеа са хубави.  newsm78

# 487
Pupletka, от кои сайтове поръчваш?

# 488
Ами всичките "домашни текстили" - чаршафите, хавлиите за къпане, малките хавлийки, пелените, лигавниците, матрачето, разни кутийки за организиране на дрешки и простотийки, постелка за повивалник и т.н. - съм ги поръчала да ми ги донесат от Икеа. По принцип ако не си от София или Варна, Икеа предлагат и доставка, но тъй като освен бебешките неща ще поръчвам и други работи, доставката ми става ужасно скъпа, затова разчитам на близки да ми ги докарат живот и здраве другата седмица. Дрешки ще поръчвам от Next, и от H&M че имам да използвам ваучери за отстъпка, и от още един сайт български, който сега не се сещам как се казваше случайно го намерих записала съм си линка в списъка с нещата  newsm78
Количката ще е или от Галикс или от представителя им за Бургас - само те продават Адбор, кошарата или от Хиполенд на черния петък, или директно от сайта на Чиполино. Една приятелка ми каза, че музикалните въртележки за кошарите са много полезни и бебетата се заглеждали много по тях, сега трябва да избера и някаква такава въртележка. Бебефон изобщо не съм гледала, като гледам изобщо няма да стигна до него. Шезлонг също - ще купуваме след като се роди бебко сигурно.
Бях си записала някъде и линка на официалния вносител на Нук за България, за биберони, залъгалки и т.н., но не ми се рови сега.
Абе много неща са... поне благодарение на момичетата тук, които ми казаха за Next ми отпадна поръчването от английски сайтове, че доставката е голяма сложнотия.

# 489
Аз тези дни попаднах на този сайт www.chochkobochko.com и си харесах много неща, а и са на прилични цени.

# 490
  • Варна
purpletka, това трябва да е официалния сайт на Нук.
Аз се видях с доктора. Изписа ми АБ и глобули за бактериите и гъбите, фолиева киселина за хемоглобина и въобще не се трогна от антителата. Тези, които дали положителен резултат не били страшни. Каза, че мога да пия до 6 Магнерота на ден за стяганията на корема. Shocked Успокоих се, дето се казва. Wink

# 491
Ами в София имаме избор на много болници, и то човек започва да се чуди. Най-вероятно ще съм или в МД, или в Тина Киркова, ако избера екип (моят АГ изражда там), но май не държа на избор на екип...по-скоро ще бутна 100-тина лева на една позната акушерка да ни наглежда.  Whistling

Разколебах се за секцио (и дано не ми се налага), искам си нормално раждане. 3 дни за сметка на 5 престой.....айде няна нужда. Но това кардиоложката ще го каже.

# 492
purpletka, това трябва да е официалния сайт на Нук.
Аз се видях с доктора. Изписа ми АБ и глобули за бактериите и гъбите, фолиева киселина за хемоглобина и въобще не се трогна от антителата. Тези, които дали положителен резултат не били страшни. Каза, че мога да пия до 6 Магнерота на ден за стяганията на корема. Shocked Успокоих се, дето се казва. Wink
А, точно това беше сайта! За магнерота - мислех, че максимума е 3, но може би зависи от случая. Гадно, че ще пиеш АБ - много ги мразя, ама като се налага, какво да правиш.  Hug
На мен, да ви се оплача, почна да ми дращи гърлото! Отивам да си правя чай! По това време на годината обичайно се наливам всяка вечер с мащерка, лайка и жълт кантарион и сега тази "забрана" на чайчетата не ми се отразява добре Sad

# 493
3x2 е макса на Магнерота.

Утре ще скокна до магазин Штъркел да си купя каквото ще ми трябва за болницата, да отмятам и това вече, че мира не ми дава.

Спален чувал поръчах, космонавт, чудя се за порт-бебе, ама майка ми ми каза, че имам една плетена пелена, та надали ще набивам пари и в порт-бебе.

# 494
и мен гърлото ме дращи от сутринта...пия чай,лукчета и Аг ми предписа някакви смучещи,ама са ужасни

Общи условия

Активация на акаунт