Отговори
# 165
  • София
Загледах се и аз в таблицата с изследванията та да питам ще правите ли тази фетална ехокардиография, аз не съм се замисляла и при ФМ в 20 сед нали също ще гледат сърцето или явно ФЕ е по-подробно изследване на сърце (нали е за сърцето Simple Smile )

# 166
Различното при феталната ехокардиография е, че се прави от детски кардиолог. Аз мисля да я направя.

# 167
При нормалната ФМ се гледа сърцето, дотолкова, доколкото познанията на ехографиста стигат да види кръвопотока, предсърдията  и т.н. най-общо. При съмнения се прави допълнително фетална ехокардиография. С предната бременност правих, поради съмнение, че едното предсърдие е по-голямо.

# 168
Аз ти препоръчвам горещо д-р Христов в НиаМед. След прегледа ме прерати за морфология при д-р Салджийска (кабинета й е до НТС-то).
  Aз моя лекар си го харесвам - ходя при Стоян Стоянов и никакви проблеми нямам с него, само за морфологията се чудех куъде да отида. Предния път ме прати при Тодоров. Нямам оплаквания по принцип . Но трябва да събера мнения, че да знам кой да избера. Просто не ми се ходи до София за фетална морфолгия

Тогава ти препоръчвам д-р Салджийска, женичката е много внимателна и спокойна. Не ме претупа набързо, а отдели доста време да прегледа бебко Simple Smile

Колко си плати за прегледа и колко време предварително записа час?

# 169
  • София
Това е от сайта на Фемина, аз там ще правя ФМ, и така като чета няма сега да се записвам за ехокардиография, ако кажат на прегледа тогава  Peace

• Скринингова фетална ехокардиография - извършва се на всички бременни като част от специализираните изследвания - Ехографски скрининг І триместър и Фетална морфология ІІ-триместър.
• По време на прегледа на феталната морфология ІІ триместър се прави базисна оценка на феталното сърце, включваща основните му структури, клапите и големите съдове. Задължително се изследват определен брой проекции на сърцето, с което се изключват значими малформации.
При констатирани отклонения, а също и при бременни с повишен риск от ВСМ на плода, се препоръчва разширена фетална ехокардиография. Тя е ултразвуково изследване на сърцето на плода, което се извършва от тясно профилиран специалист по детска кардиология с помощта на специални опции и режими на работа на апаратурата.

# 170
Да се отчета и аз преди дни бях на ранен скрининг, огледахме бебчо много подробно без пола естествено така се беше завъртяло, че не се виждаше. Всичко е наред, оценка на риска е малка  Simple Smile

Все още усилено търся и проучвам колички, сега попаднах на една сравнително нова марка за България
Mutsy холандски са, видях ги на живо модела и много ме впечатли като използван материал и конструкция на шасито, не са евтини, но не са в най-скъпият клас, предимството е, че може да се купува на части. Отделно се купува шаси, бебешки кош, летен и тн. което е удобно според мен, защото не купуваш всичко на куп. Друго което съм набелязала е Peg Perego Skate и ABC Design Mamba и някои други модели на ABC Design. За тази на Jane Muum непрекъснато чувам добри, но и не чак толкова добри отзиви. Преди 4г моя съседка си я взе и беше доволна освен от гумите, точно както вече писаха някои от вас.

Съжалявам, че пиша рядко, но пък ви чета непрекъснато  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Имам проблем с присъединяването към FB групата, kleo казва, че съм поканена вече, но аз не я виждам тази покана.

# 171
Аз ти препоръчвам горещо д-р Христов в НиаМед. След прегледа ме прерати за морфология при д-р Салджийска (кабинета й е до НТС-то).
  Aз моя лекар си го харесвам - ходя при Стоян Стоянов и никакви проблеми нямам с него, само за морфологията се чудех куъде да отида. Предния път ме прати при Тодоров. Нямам оплаквания по принцип . Но трябва да събера мнения, че да знам кой да избера. Просто не ми се ходи до София за фетална морфолгия

Тогава ти препоръчвам д-р Салджийска, женичката е много внимателна и спокойна. Не ме претупа набързо, а отдели доста време да прегледа бебко Simple Smile

Колко си плати за прегледа и колко време предварително записа час?

При мен се получиха много на бързо нещата тъй като се бях прибрала в БГ само за един ден и то именно, за да ме види д-р Христов. Часът ми при него беше 4:30 и след като му казах, че летя след няколко часа той се обади на д-р Салджийска и тя ме прие веднага. На прегледа с нея тя ми каза, че работи в кабинета само след 3 следобяд. Цената беше 90 лева, а резултата излезе след седмица (съобщи ми го по телефона).

# 172
bulgarskomomiche, браво за добрите резултати от ранния скрининг.
Mutsy е от доста време и на бг пазара. Напоследък даже е доста често срещана по улиците, особено Evo модела. Позната я има и е доволна. На мен не ми харесва, че багажника отдолу е нисък и по нашите разбити улици се протърква.

# 173
Така ли, аз до преди месеци не съм се заглеждала по колички  Laughing и не съм я забелязала, а като я срещнах в Хиполенд онзи ден ме заинтригува за мен си бе абсолютно непозната марка  Simple Smile

# 174
Може би защото досега не си се заглеждала. Аз предния път докато избирах количка и бях станала като радар- оглеждах всяка количка, стараех се да видя марката, че тепърва ги научавах. Много се радвам, че сега ще мога да ползвам старата количка и няма да си причинявам пак стреса с обикалянето и избирането Simple Smile

# 175
  • Пловдив
bulgarskomomiche писах ти на ЛС. И при теб и при pink_g се получи така. Незнам защо!!! Изпратих и на двете ви личния си ФБ профил, ако решите ме добавете за приятел и ще опитам така да ви добавя в групата. За друг начин не се сещам защото групата е скрита и на сърч и с линк няма да я видите дори.

# 176
Kleo страхотна си, благодаря!

Freude и аз се улавям, че се превръщам в същото, някакси при първата ми бременност не ме вълнуваше толкова, не си давах сметка колко е важна тази вещ за мен и детето, но сега, сега  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 177
  • София

За изследванията цитонамазка и микробиология не са ми правени.За микробиологията ще карам докторката другия път да ми пусне една,че нали пих антибиотик,уж нямам симптоми за гъби,ама знам ли дали не се е скрило нещо.А за цитонамазките,дори и да излезне някоя кофти група (понеже все пак знам че при бременност пада имунитета и може да се вдигне групата,или да се влоши положение със съществуваща раничка например) какво се прави?Май няма как да се лекува.

bulgarskomomiche и аз много си бях харесала Peg Perego Skate,ама се оказа че вече не ги произвеждат.
 На ABC design и аз съм им хвърлила око,по-специално на Мамбата и 3 tec е интересна,ама не знам доколко ще е удобна.
 Иска ми се да видя на живо моделите на Mutsy и Phil& Teds също.

# 178
На мен до сега (14та седмица + 6 дни) не са ми правили кръвни изследвания. Казаха ми следващия път, което ще е 19-20 седмица. Единствено микробиология и цитонамазка в началото. И където си изследвам кръвта и ТСХ-то, защото знаех, че не са ми ок още преди да забременея.

# 179
  • Варна
На мен до сега (14та седмица + 6 дни) не са ми правили кръвни изследвания. Казаха ми следващия път, което ще е 19-20 седмица. Единствено микробиология и цитонамазка в началото. И където си изследвам кръвта и ТСХ-то, защото знаех, че не са ми ок още преди да забременея.

ТСХ-то в която и да е лаборатория за около 15 лв., аз го следя всеки месец, че беше високо, не че сега е много ниско.

Общи условия

Активация на акаунт