Отговори
# 150
Мами за фетална морфология къде се записахте и сами ли решавахте или лекаря ви изпрати ? Предния път моя ме прати ,но този път забравих да питам, а не знам дали няма да закъснея с часовете. Нали са все с месеци напред записванията

Ако ми препоръчате някой в Стара Загора ще съм благодарна.

Аз ти препоръчвам горещо д-р Христов в НиаМед. След прегледа ме прерати за морфология при д-р Салджийска (кабинета й е до НТС-то).

# 151
Аз ти препоръчвам горещо д-р Христов в НиаМед. След прегледа ме прерати за морфология при д-р Салджийска (кабинета й е до НТС-то).
  Aз моя лекар си го харесвам - ходя при Стоян Стоянов и никакви проблеми нямам с него, само за морфологията се чудех куъде да отида. Предния път ме прати при Тодоров. Нямам оплаквания по принцип . Но трябва да събера мнения, че да знам кой да избера. Просто не ми се ходи до София за фетална морфолгия

# 152
  Aз моя лекар си го харесвам - ходя при Стоян Стоянов и никакви проблеми нямам с него, само за морфологията се чудех куъде да отида. Предния път ме прати при Тодоров. Нямам оплаквания по принцип . Но трябва да събера мнения, че да знам кой да избера. Просто не ми се ходи до София за фетална морфолгия

Тогава ти препоръчвам д-р Салджийска, женичката е много внимателна и спокойна. Не ме претупа набързо, а отдели доста време да прегледа бебко Simple Smile

# 153
Тази бременност ми се отразява и на косата-изправя се и няма никакъв обем Crossing Arms

# 154
  • София
Аз нали още спя , та забравих по-рано да питам .... питане конкретно към мами с по-големи дечица, които ходят на градина?
В нашата градина има вече заболели деца от скарлатина. Те са в по-горната група , но все пак имат контакт - сутрин като ги оставяме, докато ги разпределят по групите; на тържества, театри и т.н.
Единствената ми възможност да го спра е да си пусна болничен ... но пък не мога да съм цял месец - два в болничен ...то като вземат да се влачат може и повече да е карантината. Някакви идеи какво мога да направя - освен да се моля и да пия витамини ??? Или да не се филмирам толкова ?За щастие поне варицелата сме я карали и двамата с малкия  smile3503

Не се притеснявай, скарлатината не е опасна за бременни. Нека си ходи детето.

# 155
PauliM, и мен ме тресат същите притеснения, но с варицелата. Дъщеря ми не се зарази, когато имаше в нейната група, проблема е, че и аз и таткото не сме я карали.
Посъветвах се и с личната лекарка и с гинеколога и двамата казаха, че нищо не мога да направя. Дори и да я спра веднага щом се разбере, че в нейната група има, тя вече ще е била в контакти и пак може да се е заразила. Предупредила съм в яслата, ако разберат да ми кажат.

# 156
GIBANA -  Мерси . Позачетох се малко и си права - вирусът не може да премине през плацентата и се лекува с АБ Simple Smile Опасна е повече в начална Б и то заради високата температура. Тъй че малчо няма да се отърве така лесно Simple Smile  Joy Joy Joy
Freude - Варицелата е по -опасна и да инкубационния период е 10-21 дни - в нашата ясла се раболяваха на всеки 14 дни , по 2-3 деца и така се влачиха поне 2 месеца. Ако не си много сигурна, че не си я карала - можеш да си пуснеш антитела и да видиш на 100% дали имаш имунитет- има много деца, които са я прекарали толкова леко и без обриви ( или с 1-2 ) и не знаят , че са я карали дори майките им. Особено, когато го има  : Уф брат ти ли я кара , ти  ли беше ???( както при мен  newsm78 newsm78 newsm78). Пише по нет-а , че след 22гс ( след 20-21 седмица ) е доста по-малко опасно - та ако можеш поне до тогава да не я пускаш или най-малкото да я тъпчеш с имуностимуланти и витамини ако някое дете се окаже болно newsm12 Дано всичко да е наред  bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 11:33 от paulieM

# 157
Здравейте,момичета да ви питам колко пъти са ви правили до сега кръвна картина и изслд.на урината ,всеки различно ми казва- всеки месец,всеки триместър ...... newsm78 аз съм 16г.с и до сега само 1 път в около 9-та г.с са ми правили изследвания.

# 158
Аз съм в 17-та и на мен само веднъж са ми правили изследвания.

# 159
  • Варна
Здравейте,момичета да ви питам колко пъти са ви правили до сега кръвна картина и изслд.на урината ,всеки различно ми казва- всеки месец,всеки триместър ...... newsm78 аз съм 16г.с и до сега само 1 път в около 9-та г.с са ми правили изследвания.

Здравей, аз съм в 15 г.с. + 5 и досега веднъж са ми правили, при следващият преглед ми казаха че ще правим пак, тогава ще съм в 19 г.с. + 6.

# 160
  • Нейде из лудите гори...
Болна тема сте подкарали. Аз шарки не съм карала, нито пък сестра ми, или майка ми не е разбрала. Замислям се да пусна изследване за антитела , да видим какво ще излезе. Винаги майка ми ме е бутала при шаркави, никога не ме е държала у дома, заради карантина в училище/ градина. В гимназията моята най-близка приятелка, с която бяхме постоянно заедно кара шарка, аз не. Преди 4 години съквартиранта на сестра ми боледува, тя пак не лепна, та... не знам какво да мисля. При варицела има по-високи шансове за увреждания до 22г.с. Но пак не е 100%, че ако я караш преди 22 седмицца, детето ще има проблеми. След 22 седмица шансовете са още по-малки, но все пак не искам да я карам и никому не го пожелавам, не и докато бременеем  Hug

Пусках излседвания като се записах на ЖК - 12 гс, питах кога ще са следващите - 20 г.с. Не се бутам да ме дупчат Simple Smile когато - тогава.

# 161
Здравейте,

Относно изледванията аз съм в 18 г.с и  два пъти са ми правили.

# 162
Бягащата с вълци Има си хора с добър имунитет  newsm51
charlie И на мен веднъж , в 14-15 така се падна. Тук има една картинка - кога са , но голяма част от тези тестове не са ми правени при предишната Б :

Например - кръвните ми бяха точно 2 пъти , тонове - чак в 9-ия месец, сифилис и ХИВ- само в началото еднократно. 

# 163
  • Нейде из лудите гори...
То това не ме успокоява особено, каква е гаранцията, че и в момента ми е добър? Гледам да не мисля за тези неща.
Иначе по таблицата всичко ми е правено миналия път, както и за сега , като изключим Пренатеста  Peace

# 164
С предната бременност пак се притеснявах за тази варицела, защото тогава  имах досег с близки по-малки дечица. Пуснах излседване за антитела, уви не съм я карала. Да не пускам мееци наред малката на ясла, когато дори нямат в момента шарка не ми е вариант, все още работя, а и все ми се гади, повръщам още и ми е трудно цял ден с нея, тя е още малка и иска много енегия. Дано този период с гаденето вече отминава, че ми писна, не мога да се зарадвам на нищо.

Общи условия

Активация на акаунт