Отговори
# 195
  • Пловдив
mammy bear изпрати ми мейла си на ЛС, за да те поканя чрез ФБ

# 196
  • София
Здравейте,

понеже коментирате количките, да споделя и аз моите впечатления.
С баткото си взехме Peg Perego Skate. Когато я харесах имаше няколко основни неща, с които ме привлече.
Има само един кош, който се трансформира от "зимен" в "летен" (беше важно с оглед на съхраненнието), като има няколко междинни полу-полегнали положения. Това ми беше много удобно, когато на 4 месеца детето не искаше вече категорично да лежи, а нямаше как да седи.
Отделно се върти към майката и напред. При седналото положение много лесно ляга назад и дечко си поспиваше чудесно в нея. Много е маневрена и с цяла дръжка, има страхотни амортисьори за нашите дупки. Изключително удобно и лесно се разглабя шасито - сгъва се като книга, 4-те колела се вадят и заема много малко място в багажника на колата. В комбинация със столчето за кола сме пътували супер удобно с тази количка.

Като минуси в резултат на ползването, мога да споделя следното: предните гуми са сравнително тесни и при качване/слизане на тротоари се случваше по нашите разбити тротоари да се вклини в някой процеп и е по-трудно да се извади, особено ако е натоварена.
Ние сме с асансьор и теглото реално не ми е било проблем, но ако трябва да се разнася и да се качва по стълби, ще е тежка.
Моят син на 6 месеца тежеше 9.600, като сложим количката +15, като се добавят чанта с багажи и няокя играчка за по-голямо дете, теглото си става сериозно. По тази причина я смених на година и половина с Cybex Callisto. Версията която имам е с по-широки от текущия модел гуми, които не ми се вклиняваха в разбитите тротоари и ми беше много удобно, Издържа доста по-голямо тегло на детето и неговите багажи от посочените спецификациите. Сгъването е средно компактно, ное лесно с една ръка и дръжката е пак цяла, което е супер, ако буташ с едната ръка количка и придържаш дете с другата.
Иначе на мен ми се налагаше доста да поносвам баткото, затова винаги имахме слинг/кенгуру в количката, за моментите в които отказваше да се вози и трябваше хем да се носим, хем да си бутаме количката към къщи.

За майките, на които това ще им бъде първо бебе имам няколко препоръки - не си взимайте тежка количка, ако ще я носите на ръка по стълби. Много бързо ще ви натежи - количка, бебе, багажи... Тъмните цветове колички се напичат доста през лятото, може да е проблем за някои модели. Ако ползвате асансьор, задължително проверете дали количката се събира в него без проблем.
За размера на сенниците, последните години поръчвах за подарък няколко пъти от тези допълнителни сенници, чудесни са и за количка и за столче: https://www.facebook.com/SennikZaKolicka/?fref=ts
Живот и здраве ще си поръчам и за мен пролетта, много са практични.
В общи линии ние си оставаме с тези две колички за началото, предвид, че им знам позитивите и негативите, мисля че ще ми свършат работа и сега. Само ще си поръчам сенник и няколко хубави памучни подложки за количка, за да не се поти бебето на изкуствената материя на самата количка.

Бягащата с вълци, да ви е жива и здрава рожденичката!

# 197
А някоя мама има ли впечатления от количките Bebetto допадат ми някои техни модели и много се колебая. Ще се радвам ако някоя от вас е ползвала да сподели опит Simple Smile

# 198
А някой да е ползвал колички Grander? Много ми харесват.

# 199
Здравейте, бъдещи априлски мами. Аз едва вчера Ви открих и бързам да се запиша в темата и да Ви следя. Бременна съм за първи път с близнаци и много се вълнувам, но и притесненията не са малко. С болки съм от самото начало, като имах доста зацапвания и еднократно кървене. В болничен съм от 10 седмица и така ще е докрая. Относно феталната ехокардиография мен задължително ме пращат заради двуплодната бременност. Много благодаря за инфото за магазин Косара, може ли само мамата която е ходила да сподели къде точно се намира магазина. Ще се пробвам да се включа и във фейсбук групата. Аз толкова внимавам за стрии и се мажа с крема на Матернеа от трети месец и досега корема ми е ок, но забелязах от няколко дена червени линии по гърдите. За тях друг крем ли ползвате? Леко бременеене и успешен финал!  Heart Eyes

# 200
Здравей Ivvyy- Честита ти първа бременност - да е лека и успешна Simple Smile  newsm51 newsm51 newsm51 Пропусна да споделиш какъв пол са бебетата - Ако знаеш де Simple Smile ??? Косарата се намира на Билата в Младост - като погледнеш към входа - от ляво магазинчетата ( м/у Хепи и Комсет-а - малко по-навътре  newsm78 newsm78) . На Матернеа имаше и крем за бюста - но аз си се мажа още с този обикновения( но ми е 2-ро бебе и съм си увиснала малко  Embarassed Embarassed Embarassed) . А чертите ( червените ) стават после стрии- тъй че мажи - по-често, или с нещо по-добро ..знам ли и аз newsm78 

# 201
Добре дошла Ivvyy и леко бременеене! Simple Smile

# 202
Благодаря за радушното посрещане. Относно пола засега предположенията са за девойки, но нищо сигурно, особено за задното бебе е трудно да се каже. Благодаря за разясненията paulieM, в събота мисля да поразгледам магазина.

# 203
Благодаря за радушното посрещане. Относно пола засега предположенията са за девойки, но нищо сигурно, особено за задното бебе е трудно да се каже. Благодаря за разясненията paulieM, в събота мисля да поразгледам магазина.
В събота беше лудница там , и ако искаш на спокоийствие да разгледаш по-добре през седмицата мини Simple Smile

# 204
  • София
 Добре дошли на всички нови момичета!
На мен нещо пак започна много да ми се спи,както в началото.Само гледам къде да си полегна.Снощи само където се събудих по никое време и час и половина се въртях.
  Ivvyy и аз бях така в началото,дано занапред нямаме повече притеснения.
 bulgarskomomiche ,къде ги намираш онлайн и дали някъде в някой магазин могат да се видят?

# 205
karina31 Не ги знаех тези Tutek Grander, но са много симпатични. Макар за сега да съм се спряла твърдо на Mutsy,  ще проследя и Tutek Grander, хареса ми! Пък ще видим до края има много време Joy Joy Joy

*Bubble* В доста сайтове я намирам (ето тук например и даже е на промоция  Simple Smile http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/17922) ), а на място в тези магазини пише, че я имат http://kasida.bg/peg-perego-bebeshka-kolichka-skate-system-geran … 012-20-10357.html

# 206
Аз много харесвам Cosatto, много леки, удобни и маневрени. Страхотни са, но не са от най-евтините.

http://www.cosatto.com/explore-our-range/products/travel-systems … -systems/giggle-2

има ги и в Хиполенд. Мислех си, че ми е рано да гледам колички, но то си е цяла наука да си избереш! Така че почвам да се оглеждам  Laughing

# 207
  • София
Аз пък какво съм гугълувала не знам, все разни изчерпани наличности ми излизаха.
 Друга която много ми харесва напоследък е тази на Jane,намерих я и в един друг сайт на по-изгодна цена,ама тук се вижда по-добре:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 39d5b2fdc22eb3b14

# 208
  • Нейде из лудите гори...
Добре дошла, Ivvyy  bouquet Нека да ти е безпроблемна бременността  Hug

bulgarskomomiche, щом си фен на Mutsy и Tutek ти вършат работа, в една категория са - широки , високи и тежки. Моя приятелка има Тутек, прави по няколко движения , за да я завърти, докато е седнала. Но пък цената им в сравнение с Mutsy е доста по-приемлива  Peace

Jane.happy, Cosatto Giggle купувах на съдружника миналата година, за 230 британски лири. С  кош за новородено, зимен чувал... лека седалка, много добра цена, трябва да следиш, пускат често  Peace

# 209
  • София
Бягащата,откъде си ги поръчвала?

Общи условия

Активация на акаунт