Отговори
# 495
За тези на Куини също съм чувала добри отзиви. Но нямам никакъв опит. Ще се радвам ако някой изреди познати брандове на колички, за да ни насочи какво да вземем. Simple Smile

# 496
Здравейте,бремелинки:) Пускам ви един пост от МЦ"Марковс", ако някоя все още не е направила феталната морфология, може да се възползва от това предложение:) Желая ви лека бременност и сладки пухкави бебчета на термин:))

УВАЖАЕМИ БРЕМЕННИ,
МЦ “МАРКОВС” ви кани да участвате като “бременни модели” в Втория VISUS курс в
България, който ще се проведе на 21 и 22 Ноември 2015 г. в гр. София.
Вторият VISUS курс в България е предназначен за акушер-гинеколози, които използват
обемна ехография в ежедневната си акушеро-гинекологична практика  и искат да научат
повече  за основните техники на 3D/4D сканиране. 
В хода на курса са предвидени практически занимания под формата на ехографски
прегледи с бременни между 18 – 27 г.с. За целта е необходимо участието на около 45
бременни (към момента желание за участие са изявили около 30 жени).
Мястото на провеждане на курса е Софарма Бизнес Тауърс, Сграда А, ет. 3, зала Изток, ул.
“Лъчезар Станчев”  No.5, жк. Изгрев, гр. София.
Всяко участие е на доброволен принцип. За всички бременни са осигурени безалкохолни
напитки, сладки и малки подаръчета. При възможност и благоприятно положение на плода
ще бъдат предоставяни и снимки/клипчета на 3D/4D  на CD-ROM. Времетраенето на всеки
преглед ще бъде от порядъка на 20-30 мин.
Поради големия брой участници влизането на бременните в курса ще става по определен
ред, с предварително фиксирани дата и час. За допълнителна информация и желание за
участие в курса, моля, да се обадите нателефон: +359 (0) 2 946 07 95или мобилен: +359 (0)
899 130 550.
Благодарим ви предварително, вашата подкрепа е важна за нас

На 17 бях на ФМ при Марков и си записах за този курс по негова молба. Но до колкото разбрах е за лекции на студенти, едва ли би могло да замени ФМ.

# 497
  • София
• За целта може да се използва 2D-ехография или 2/3/4D-ехография с или без доплерово изследване. Видът на прегледа (2D или 2/3/4D) се уточнява при предварителното запазване на час и непосредствено преди самото изследване.
• Изследването задължително се документира, като след него получавате протокол „Фетална морфология ІІ триместър" с резултата и коментар на специалиста, а при изявено преди прегледа желание - и негов запис върху CD или DVD.

На мен никой не ми е казвал при запазването ,че трябва да се уточни вида на прегледа...Моя е на 30ти, ако разбера нещо повече ще ти кажа.
Аз по принцип не се следя дам, моя АГ ме насочи да отида там на ФМ при доц. Димитрова. На мен също никой не ми е казал че при записването трябва да уточня вида на прегледа просто им го пише в сайта, това което и ти си цитирала, а като се записах по телефона ми казаха на място в кабинета да си кажа че искам и 4D. И за диска си пише "при изявено желание", плаща се отделно 30лв.

# 498
За тези на Куини също съм чувала добри отзиви. Но нямам никакъв опит. Ще се радвам ако някой изреди познати брандове на колички, за да ни насочи какво да вземем. Simple Smile

Брандове колички има много, зависи какви са ти изискванията и каква сума си определила да дадеш.
Ще пробвам да изредя някои, като започна от по-ниския ценови клас- Лорели/Бертони, следват Чиполино, Cangaroo, Hauck, Tutek, Jane, Maxi Cosi, Graco, Peg Perego, X-Lander, Mutsy, Cybex.... има още мноооого

Има цяла тема за бебешките колички: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=867841.0;topicrefid=19

# 499

Брандове колички има много, зависи какви са ти изискванията и каква сума си определила да дадеш.
Ще пробвам да изредя някои, като започна от по-ниския ценови клас- Лорели/Бертони, следват Чиполино, Cangaroo, Hauck, Tutek, Jane, Maxi Cosi, Graco, Peg Perego, X-Lander, Mutsy, Cybex.... има още мноооого

Има цяла тема за бебешките колички: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=867841.0;topicrefid=19

Благодаря ти за информацията. Ще прегледам по-късно.

# 500
Все пак, ще раждаме априлчета. Според мен е по-добре мамите да търсят летен вариант, който да е комбиниран.
Не знаех, че има летни колички, които могат да се ползват и зимата с подходящо чувалче Crazy Това е добре. И аз съм в чуденка дали да взема лятна или зимна Thinking

# 501
Според мен трябва да е лятна все пак април ,май вече става топло а докато стане есен бебчо вече ще има нужда да се изправя повече. Аз не мога да си избера предпочитам някоя от вас с опит да сподели Simple Smile

# 502
  • Пловдив
Аз мисля да ползвам старата ни. Не я препоръчвам, защото ни е подарък и е прекалено скъпа според мен. Но смятам да ползвам зимния (коша за новородено) кош докато не почне да седи. То и през лятото става за ползване, но си е закрит и при примерно дъжд и вятър е по-удобен според мен за мъниче до 6 месеца. Иначе е хубава, защото гръбчето ѝ се повдига и вече като иска да гледка ще може. Иначе количката ми е три в едно Нео Нато.

# 503
Според мен трябва да е лятна все пак април ,май вече става топло а докато стане есен бебчо вече ще има нужда да се изправя повече. Аз не мога да си избера предпочитам някоя от вас с опит да сподели Simple Smile

Лятна количка представлява например това: http://www.hippoland.net/maclaren-ljatna-kolichka-triumph-fushia-wdn03022

Летните колички не са подходящи за новородено. Количката за малко бебе трябва да има пълно легнало положение, да е с мека подложка (доста от летните не са с такива), за да не ръби на бебето. Ако не желаеш да купуваш кош за новородено, може да си вземеш количка с нормален седящ кош, която има пълно легнало положение.

Аз и преди съм казвала, ще ползвам количката от дъщеря ми, Peg Perego GT3 (http://kasida.bg/product/35014/peg-perego-bebeshka-kolichka-gt3- … to-geo-khaki.html). За мен и начина ми на живот е много добра количка. Към нея имам и кош за новородено и кошница за кола, която се закача директно.
На марката Пег Перего имам и шезлонг и стол за хранене и от всичко съм много доволна.

Според мен не разчитай на менията на други, преди да си си изяснила критериите. Важни критерии- дали живееш в къща или жилище с/без асансьор, дали се налага всеки ден да пътуваш с кола и да товариш количката вътре, инфраструктурата на основния квартал за разходки (когато бутах дъщеря ми като малка, основния ми маршрут, беше ужасен, но моята количка не се запъваше никъде по разбитите тротоари и препятствия, докато приятелките ми, с които бутахме заедно, се налагаше постоянно да слизат по улицата, което с дете и количка не бих правила), ще пазаруваш ли ежедневно с бебето (ако да- то по-голям багажник ще ти е от полза), височината ти (има много ниски колички, майките се прегърбат и мъчат) и не на последно място- бюджета.

# 504
  • Нейде из лудите гори...
Аз мислех да купя количка без кош за новородено (зимен, както го наричат). Харесах си такава, която има напълно легнало положение и седалката се обръща и към родителя - това за мен е задължително за новородени. Обаче като отидох да видя количката в магазина, тя хубаво седалката е легнала и към мен, ама тези колани къде ги слагам? Стори ми се много неудобно за новородено човече и я взех с кош 0+  Peace Някои летни модели предлагат поставяне на порт бебе, но наистина трябва да си изясниш първо критериите и после да търсиш. Момичетата в темата за количките са доста полезни  Peace

# 505
  • Пловдив
Наистина, най-добре да си помислиш какво ще е ежедневието ви с бебчо и просто да отидеш някъде с много колички. В повечето магазини са много учтиви и можеш да си караш количката насам ната, даже някои дават и навън да си я покараш, по стълби да си я поносиш (е това по-добре мъжът ти да го прави сега Simple Smile). Ние ходихме в един магазин на околовръстното и там всичко пробвахме и така решихме какво точно искаме.

# 506
И аз не си представям как бих овързала новородено с коланите в седналия кош. А просто така сложено в този кош не бих го возила. Около нас е пълно с много високи тротоари, на които, за да се кача или сляза количката се накланя доста и рискувам да изсипя бебето. Стръмните подлези също. С коша за новородено, макар и през лятото ми беше много удобно. Нашия кош има отдолу отвори, през които диша, малко все пак спомагаха, когато станеше много горещо.

Ако сте с асансьор добра идея е да премериш на ширина и дължина, да си наясно като ходиш на гледаш колички. Също така може да помолиш в магазина да премерите дали количката се събира в багажника на колата ви.

Успех в избора!

# 507
За да си спестя място и пари за 3 коша съм си избрала тази количка на Чиполино. Трансформира се за новородено и относно коланите - махат се и бебето може да спи спокойно. Живот и здраве тогава се запролетява и не виждам смисъл от зимния кош. Коша за кола ще си го спестя като си взема стол за кола 0+, т.е. от тия, които се плъзгат и стават в полулегнало състояние. В България е много модерно да купуваш скъпа количка с всички аксесоари, но реално погледнато детето расте бързо и в един момент много от нещата се оказват използвани кратко време и могат да се спестят.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/chi … olichka-etro-lajm

# 508
И за мен коша за новородено си е нужен. Той затова така се казва- дава максимален комфорт и сигурност за малкото бебе. И аз не си представям как се връзва новородено с колани.

Мина нашата ФМ при доц. Томова. За пореден път я препоръчвам- страхотен специалист, прекрасно отношение.
Бебчо си е екстра, расте и хубавее. Като мен! Това е особено вярно в частта "расте"- вече съм +5кг.  Flutter
Мъничето ни тежи близо 400 грама и си отговаря точно на седмиците- и по последна менструация и по ехограф термин 2 април. Точната работа!  Wink
Та така, олекна ми, че всичко е наред и сега почвам лека-полека да подготвям списъка за пазаруване. Няма да бързам с нищо, но ако си харесам нещо, ще си го взимам. Гледах прогнозата за март- сняг и студ, а и с огромния тумбак, по-спокойно ще ми е да съм подготвена от по-рано.

# 509
Здравейте и от мен Simple Smile
Зеленоочка   Браво на госпожицата! Направо завиждам какви са ви големички бебенцата Simple Smile
Аз сега се връщам от лекар на големия - и втори лекар потвърди, че ще трябва да му оперираме  очите - за предпочитане в най-скоро време Simple Smile Аз се бях подготвила , но ММ не му се искаше да чуе точно това - а че нещата ще се оправят от самосебе си.
Иначе аз си харесах една евтинка количка ( която ще ми е резервен вариант, ако нямам достатъчно бюджет за по-хубава) Simple Smile Червенката обаче : http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/sis … hka-2v1-arrow-set
А имам и още по-евтин вариант ( коланчетата са отстрани и не мисля , че ще е проблем да си слагам чувалчето за количка в началото и отгоре да ги закопчавам, колкото да не изпада. А сенникът е направо мечта- пада почти до предния борд:

http://lorelli.eu/produkti/p-detska-kolichka-s300-s-pokrivalo-1002084.html
Бях решила от ОЛХ -а да разгледам да си купя , но една майка ми предложи нейната на катерушките миналата седмица( да ми я продаде след НГ , 3в1 Хаук) и ми стана едно гадно , защото беше мръсна ( което е естесвено с дете на 1,5 год.) и колелата и бяха малко захабени ..иначе , цветове -ок , визия - ок , лекота -ок, не беше нито скъсана някъде тапицерията , нито нищо ... но нещо ми се сви сърчицето. То е ясно, че 1200 лв няма да дам за количка (дори и да мога да я продам след това), но .... все ми се ще нещо разумно да си намеря , като цена /качество . А за употребявана - като знам хората как лъжат по тия сайтове и как ще ме правят на луда да ходя да гледам окъсани/ счупени колички ...  вземам да се замислям.

Общи условия

Активация на акаунт