Отговори
# 480
  • Пловдив
Като стана дума за 4D - според вас има ли смисъл да се иска запис на CD/DVD?

О, да, задължително. Страхотен спомен е, все още си гледам чат пат записите, които имам с Иси. Тя така хубаво ни се усмихваше през 4Д-то. Heart

# 481
  • София
Ми и аз се чудех дали да си запишем диск, ама във Фемина за тази услуга ми искат още 30лв.  Mr. Green не че ще ме съборят както се казва, ама не съм решила  Grinning

# 482
И аз съм "за" клипчетата от ФМ. Скоро пак си пусках тези на сина ми, показах му ги и на него и беше удивен как е изглеждал.
ФМ, поне при мен при двама различни лекари, се прави на 2Д, но превключват на 4Д, за се види хубаво бебето, както казвате за кеф на родителите.
На мен доц. Томова, като бях бременна със баткото, ме гледа в 20 г.с. и по едно време отсече- прилича на таткото (и той беше на прегледа) и аз  Naughty, да бе да, момчетата приличат на майките. Откакто се е родил, та до ден днешен, синът ми е копие на баща си! Утре съм при Томова на ФМ и а дано този път на мен да е младежът! Ми така де, аз да не съм само инкубатор, искам и моите уникални гени да се унаследят!  bowuu
Това в кръга на шегата, само се моля да ми е здраво детенцето!

И последно напомняне (вече трябва процент да ми дават)- в петък, 20.11. Намаление -25% на всички стоки във всички магазини на Хиполенд, също и интернет магазина.
Препоръчвам, ако можете, да отидете по-рано, че привечер е голяма лудница. Аз ходя предиобяд и е супер спокойно. Айде, който разбрал- разбрал!  Laughing

# 483
да се похваля връщам се от преглед всичко ни е наред ,19г.с+4 ,301гр и предположение за момиче,на 04.12 записах и час за 4D и ФМ  Flutter

# 484
Здравейте и от мен  - радвам се че темата се размърда малко и започнаха да пишат повече момичета. Аз лично смятам , че темите в мамата са много полезни и има много бъдещи майки/ бъдещи бащи и изобщо хора, които търсят отговор на някакъв въпрос и го намират имаенно тук. Или поне се успокояват, че това тяхното , не е толкова извънсемно и на други хора се е случвало. (Това го казвам , като човек, който в продължение на година е следил теми за забременяване, добавки, хормони - без много , много да коментира.. защото не обичам да задавам въпроси, които са питане 100 пъти .. просто си чета стари/нови теми и така.). Та мисля - че тук коментарите и това, което имаме да споделим ще бъде далеч по -полезно на някой. Скритата ФБ група има по-друга цел -  тя е за по лични неща , снимки , създаване на нови приятелства  . Стига толкова лирическо отклонения.
Аз да си кажа днес за прегледа - бебка е добре , правеше ( по-скоро се опитваше да направи) салта, 260гр( върви назад една седмица Simple Smile). Изписаха ми магнезий за контракциите и евентуално да наддаде повечко. Плацентата се е качила, шийката е ок . ММ радостен , като мъ разправям и вика: , Значи вече може сееекс ?  ... да ,ама не:   "С тези контракции какъв секс , бе оууу " ..  и ми се сърди моля ти се - все едно съм виновна . Ами да беше взел да се грижи малко за детето и да ме отменя,  а не сега да мрънка. Та така днес прасковка ( която вече била голяма ,колкото банан , но Бананка някак си не ми върви hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy )  има малък РД ( 140 ден от Б - остават още 140 Simple Smile .  newsm51

# 485
Бягащата с вълци не се следя при Петинка.Не искам да настройвам никой ,но изобщо не я харесвам с основателна причина ,която не искам да коментирам, но не бих отишла за каквото и да е там най-малкото сие голяма скъпчийка и си и личи.

# 486
  • Пловдив
да се похваля връщам се от преглед всичко ни е наред ,19г.с+4 ,301гр и предположение за момиче,на 04.12 записах и час за 4D и ФМ  Flutter

Браво! Малко момиченца да нашарят малко Simple Smile

Скрит текст:
Изгонените и напусналите момичета както и хората, които искат алтернатива на групата във фейсбук могат да ми пишат на лични. Направих алтернативна тема. Моля пишете си мейлите и линкове към профилите ви във фейсбук. Благодаря на вече отзовалите се нови членове Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 18:22 от UNynaeve

# 487
Аз правих в петък във Фемина ФМ и когато попитах в началото за 4D ми беше обяснено, че това което е важно да се види се гледа на 2D. Доцентката превключи на 4D единствено за да можем с мъжат ми да видим муцунките на девойките.

# 488
  • Нейде из лудите гори...
Бягащата с вълци не се следя при Петинка.Не искам да настройвам никой ,но изобщо не я харесвам с основателна причина ,която не искам да коментирам, но не бих отишла за каквото и да е там най-малкото сие голяма скъпчийка и си и личи.

Не знам защо реших, че може да си при нея. Аз също не се следя при нея, но просто някакво дежа вю Simple Smile

# 489
И аз бях на ФМ миналата седмица и всичко е наред, само снимката не е много добра, защото малчо не спря да мърда. Изглежда че през април все повече момченца ще има Simple Smile

# 490
Да се включа и аз за ФМ и 4D. Аз ще правя ФМ във Фемина когато съм 20+4, часовете ги записват на половин час и ако искам и на 4D да ме гледат трябва да си кажа на самия преглед, обаче няма как да ми отделят повече време и се чудя дали ще трябва да платя и двете услуги  newsm78 или да си правя отделно 4D , то и без това е ей така за наш кеф

Здравей pepi_mdi,

и аз се следя във Фемина при Икономова. Ти при кой доктор си? Моята фетална ще е 19+5 дни. На мен тя не ми е казвала нищо повече от това, че ще ми напражи ФМ.Даже сега като видях, че си писаала се зачетох в сайта им:

- да се извърши ехографски скрининг за хромозомни аномалии. С ултразвуковото изследване хромозомните аномалии не могат да бъдат диагностицирани, но могат да бъдат заподозряни!
В допълние към това се оценяват: размерите и растежа на плода; плацентата, пъпната връв и околоплодните води; матката, маточната шийка и аднексите. При показания се извършва доплерово изследване – измерване на кръвотока в различните съдове на плода, пъпната връв и маточните  артерии с цел преценка състоянието на плода и прогнозиране на различни късни усложнения на бременността.
Използва се целият арсенал от ултразвукови технологии: 2D-ехография, 3D-ехография, 4D-ехография, доплерова велосиметрия.
----
• За целта може да се използва 2D-ехография или 2/3/4D-ехография с или без доплерово изследване. Видът на прегледа (2D или 2/3/4D) се уточнява при предварителното запазване на час и непосредствено преди самото изследване.
• Изследването задължително се документира, като след него получавате протокол „Фетална морфология ІІ триместър" с резултата и коментар на специалиста, а при изявено преди прегледа желание - и негов запис върху CD или DVD.

На мен никой не ми е казвал при запазването ,че трябва да се уточни вида на прегледа...Моя е на 30ти, ако разбера нещо повече ще ти кажа.

# 491
 Здравейте,бремелинки:) Пускам ви един пост от МЦ"Марковс", ако някоя все още не е направила феталната морфология, може да се възползва от това предложение:) Желая ви лека бременност и сладки пухкави бебчета на термин:))

УВАЖАЕМИ БРЕМЕННИ,
МЦ “МАРКОВС” ви кани да участвате като “бременни модели” в Втория VISUS курс в
България, който ще се проведе на 21 и 22 Ноември 2015 г. в гр. София.
Вторият VISUS курс в България е предназначен за акушер-гинеколози, които използват
обемна ехография в ежедневната си акушеро-гинекологична практика  и искат да научат
повече  за основните техники на 3D/4D сканиране. 
В хода на курса са предвидени практически занимания под формата на ехографски
прегледи с бременни между 18 – 27 г.с. За целта е необходимо участието на около 45
бременни (към момента желание за участие са изявили около 30 жени).
Мястото на провеждане на курса е Софарма Бизнес Тауърс, Сграда А, ет. 3, зала Изток, ул.
“Лъчезар Станчев”  No.5, жк. Изгрев, гр. София.
Всяко участие е на доброволен принцип. За всички бременни са осигурени безалкохолни
напитки, сладки и малки подаръчета. При възможност и благоприятно положение на плода
ще бъдат предоставяни и снимки/клипчета на 3D/4D  на CD-ROM. Времетраенето на всеки
преглед ще бъде от порядъка на 20-30 мин.
Поради големия брой участници влизането на бременните в курса ще става по определен
ред, с предварително фиксирани дата и час. За допълнителна информация и желание за
участие в курса, моля, да се обадите нателефон: +359 (0) 2 946 07 95или мобилен: +359 (0)
899 130 550.
Благодарим ви предварително, вашата подкрепа е важна за нас

# 492
karina31 мога да споделя аз коя съм си избрала, но съм много доволна и от чиполино перфекта.

Ето тази Jane си харесах, снимката е линк

Като майка на 3 деца ще ти кажа, че тази не е особено подходяща. Не виждам като порастне къде ще си сложи крачетата - просто ще му висят.
Все пак, ще раждаме априлчета. Според мен е по-добре мамите да търсят летен вариант, който да е комбиниран. Да става на легнало положение и с покривало става като за новородено, а  после с чувалче става и за зимата и за по-голямо.

# 493
Ох и аз много я искам тази, но и на мен ми се струува непрактична. Споделете някои марки колички- пак така леки и удобни, като че ли на това ми се иска да заложа.

# 494
Аз ще ползвам количката от племеничката си (голям късмет, че цветът е неутрален, защото ще си имаме момче). Ще ви покажа единствената снимка на количката, че в Интернет не успях да намеря точно същата и майките с опит ще ми е интересно да чуя мненията им. Сестра ми каза, че и е била удобна, не много тежка, лесно разглобяема и управляема. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт