Отговори
# 465
  • Нейде из лудите гори...
Jane, аз съм ходила при Яков, Балев и Давидков, само от последния мога да кажа, че си струваше ходенето, парите и всичко  Peace Бях миналата седмица 20 г.с.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 12:35 от bubanka

# 466
 Jane аз другата седмица ще ходя при Балев. Не мога да кажа как минава прегледа но при лекарката ,която ходя на консултации ми го препоръча Simple Smile
След прегледа мога да кажа повече.

# 467
Бих искала и аз да се включа в обсъждането на фейсбук групата. На последните обидни коментари не съм станала свидетел, за мое щастие, защото реших сама да напусна. Иначе от самото начало следя дебатите и бях готова да изпълня исканията, за да остана в групата, до момента в който не се разбра, че се предпочитат активни членове, които пишат всеки ден дори неща от рода " какво ще правите днес?" и се започва една подробна и нескончаема тема, която аз не виждам на кога би била необходима, отделно от това сред тези активни потребители има такива с имена "еди коя си" или " мими дългата" например, и профилна снимка някакъв плаж или пейзаж. А хора като мен които са застанали с двете си имена и снимка на мен и съпруга ми са нежелани, по простата причина, че се включват в теми за които имат какво да кажат или да споделят как е минал някой преглед. Върха на всичко беше, когато бяхме наречени "воайорки", тогава реших че доброволно няма да позволя на никой да ме обижда, заради това че съм решила да не кача своя снимка по бельо или нещо подобно.
Смятам, че добрият тон и от двете страни е преминат, а тези групи не са създадени, за да се нагрубяваме, а за да си бъдем в помощ.

# 468
Аз ходих в Добрич при д-р Стоилов и двата пъти, като последния беше в понеделник на 16.11.2015. За мен във Варна няма такъв специалист като него.

# 469
  • Пловдив
@UNynaeve - пишеш за среща на пловдивските мами. Би  ли споделила и тук. От Пловдив съм и бих се радвала да се включа.

С тези щуротии се е загубило,  но добре че така стана Simple Smile. Ами другата седмица  ще има среща, но тъй като сега няма как да видя, единствено си спомням, че е от 15 часа в средата на седмицата.

# 470
  • София
Аз също ще помоля да се спре обсъждане на фейсбук групата тук!!!Не съм чела какво продължава толкова да се чопли,няма и да прочета,но става досадно за всички!Който има с някой нещо да си изяснява има ЛС.
 Благодаря!

Сега по темата исках да попитам това 4D заедно с втората фетална ли се прави ,или си е тотално друго нещо?И кой го прави,който ни следи,или който прави феталните?
На мен ми се пада феталната в края на 19 г.с.

Freude,Магнерот и Магнерич едно и също ли е?

# 471
Здравейте, и аз отдавна не бях влизала във форума, поради факта, че следях нещата във фейсбук. Напуснах също доброволно групата, след като бях "номинирана" за неактивна мама. Хаха, всичко това дори вече започна да ми става смешно. Наистина в последните постове само се коментираше кой колко коментара е пишел на ден, дали се е отчел и т.н. Групата придоби много по-различен смисъл от това да споделяме полезна имформация относно бременността. Аз не намирам смисъл а и не искам да отделям време от и без това напрегнатото ми ежедневие, предвид че още работя и се грижа за образованието си.
Занапред не искам да участвам в никакви такива групи, предвид факта, че за мен "група" означава място, където можеш да прочетеш, споделиш(ако желаеш) и да се разтовариш след работа, а не да се натоварваш допълнително.
Спирам до тук с коментара, просто изках да изразя позицията си. Simple Smile
Продължавам да ви следя тук. Успешна бременност на всички мами.

Пс: петък сме на преглед, за да ни потвърдят, че ще си имаме момиченце. А още съм в процес на мислене на име. Simple Smile

# 472
Бягащата, благодаря  Peace ще ми е от полза

megi, да кажеш как е минало- и успех Simple Smile

dari, мерси  Peace

Чудя се и аз какво да правя, моят лекар ми каза, че не е задължителна, щом всичко е било ок на първата.

Bubble, мисля че да- по всичко, което съм чела. Но да каже някой, който знае със сигурност  Peace

# 473
На мен лично ми казаха че при този който ще ходя не гледа на 4Д а си е специалист по ФМ и ако отидеш на обикновен лекар на 4Д пак е същото.Според мен е важен не апарата а човека който ще гледа и неговата компетентност.

# 474
  • Пловдив
Според мен 4Д-то е част от феталната, която е в средата на бременността. Миналата бременност ми правиха 4D. Аз съм утре на фетална и БХС и ще ви кажа дали пак са ми правили 4Д.

# 475
  • София
Да се включа и аз за ФМ и 4D. Аз ще правя ФМ във Фемина когато съм 20+4, часовете ги записват на половин час и ако искам и на 4D да ме гледат трябва да си кажа на самия преглед, обаче няма как да ми отделят повече време и се чудя дали ще трябва да платя и двете услуги  newsm78 или да си правя отделно 4D , то и без това е ей така за наш кеф

# 476
Megi, от чисто любопитство при Петинка ли се следиш?  Rolling Eyes

Балев не включва 4Д, не знам дали има такава опция апарата му  Peace Записването при него е абсурдно, за това и реших този път да си го спестя. При Яков ходих за БХС, бях се записала и сега за ФМ, но се оказа, че няма да е в града, а аз реших, че няма да сменям датата ами лекаря, така попаднах при Давидков  Peace Знам, че Яков гледа ФМ на ехограф с възможност за 4Д, но това не е от личен опит. При Давидков прегледа беше както на 2д, така и на 3д и 4д, в различните моменти от прегледа , включваше различни режими на ехографа. Аз по-обстоен преглед до сега (общо 61 седмици бременност - миналата и тази до сега) не съм имала  Peace Целият преглед се записва на диск, вкючително и коментарите на лекаря, така можеш да си припомняш нещо, ако решиш , че е необходимо  Mr. Green

Bubble, миналия път правих отделно ФМ и 4Д, защото доктора за ФМ не ми предостави този кеф  Peace Сега ги направих наведнъж  Peace

Freude, носила съм малката по едни преходи с Boba, много доволна останах, но мисля, че те нямат вариант за новородено. Ще проуча и ще споделя  Peace

# 477
*Bubble*, да мисля, че са еднакви препаратите. Съдържат магнезий. Предния път пих Магне B6, сега просто сестра ми ми даде голяма опаковка Магнерот, който и беше останал и ще оползотворя него.

Относно феталната морфология и 4Д. Това, което аз знам е, че в разговорния ни език е навлязло 4Д като синоним на ФМ. Нещо като зимен кош и кош за новородено. От лекари знам, че реалния преглед се извършва на 2Д, просто нещата, които им е нужно основно да видят, се гледат в този режим. Превключват за определени неща на 4Д, кръвопотока се вижда и той добре там. И разбира се, за радост на родителя да види добър образ и да получи запис Simple Smile
Моят лекар разполага с хубав апарат и като ме гледа  включва и на 4Д, за да се порадвам аз на малкото човече.

@Бягащата с вълци, и Бобата има приставка за новородено. Във Варна е хубаво, че имате библиотека за слингове и раници и често се организират срещи, на които може да се пробват.

# 478
Като стана дума за 4D - според вас има ли смисъл да се иска запис на CD/DVD?

# 479
Като стана дума за 4D - според вас има ли смисъл да се иска запис на CD/DVD?
Това е според човека, аз не държах на запис, но като ми е включен в цената, няма да го откажа Simple Smile

Freude , именно момичето, което се заминава с "Вълшебен възел" ми е едната позната  Wink Та мисля, че ще мога да дам добра информация съвсем скоро  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт