Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Ех ,Фло кой е като теб-розов хол ,гадже ,кръчма (па макар и с вода. ..) а за финал пай от снахата. ...Важно е, че всичко е наред и вече сте заедно!

За джихадистите в темата-какво да кажа....може пък да им трябва достоверна информация ..... Laughing

# 436
  • София
КАТИВИТА, да, кой е като мен? Розов хол, чисто ново гадже, кръчма, пай от снахата и за капак, тази вечер дъщерята пристигна за една седмица в командировка. Simple Smile
Джихадистите няма да ги коментирам.

# 437
Добро утро.
Flo радвам се че всичко с гаджето е наред,със здраве да си ползвате новия хол.
Аз днес съм в къщи,детенцето ми нещо започна снощи да кашля,тази сутрин се оплака,че я боли коремче и реших да си я оставя за наблюдение в къщи,а моите лекции се отлагат-поне за днес.

# 438
  • Пловдив
Добро утро момичета.
кафе

на бременеещите с високо кръвно

Аз като по-възрастна от двете бъдещи мами, с цяла бременност с високо кръвно, да дам един съвет. Момичета, марш към леглото. Лежане му е майката. Бях стигнала до космически дози допегит, пиех магнезий, рутаскорбин, едно друго за дишането, дето му забравих името, приливаха ми кръвна плазма, понеже се появиха отоци по краката, но най-важното е да си лежите. Почивка. Това помага най-много. Най-добро кръвно имах, когато лежах в болницата. Ама там няма какво друго да се прави, а само се лежи. Чистене, готвене, пране, пазаруване и т.н. "женски" работи се прехвърлят в такъв момент на другата страна.
Аз си мерех кръвното по 3 пъти на ден и през ден докладвах по телефона на лекарката си какви са му стойностите. И аз, когато отида на преглед, винаги съм с високо кръвно, независимо от лекарствата. Това май се казваше синдром на бялата престилка - като видиш лекар и кръвното се покачва.
Не искам да плаша никого, но високото кръвно пречи на бебенцето в корема да се храни нормално и се раждат с по-ниско тегло. Да не говорим, че е опасно и за самата майка. Е, моето се роди 3,800, значи лекарката ми е била добра.  Peace

И да добавя, намалете солта, драстично. Когато лекарката ми каза в началото, че е най-добре да ям извара без сол, я погледнах така  Shocked. Обаче постепенно и това стана. И в този момент готвя с минимум сол и рядко си добавям сол към храната.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 08:52 от dundi73

# 439
Добро утро! Hug
Дунди, благодаря за кафето! Фло, искрено се радвам за чисто новото гадже! Мноооого си права за прегледите. Но май повечето хора сме недостатъчно отговорни към собственото си здраве и се сещаме за него едва когато вече има проблем. Радвайте се един на друг, сладури! Heart Eyes
И мойто гадже днес влиза във Военна болница за кратък ремонт. Надявам се всичко да мине благополучно и до края на седмицата да си е у дома.
Спирам. Приятен и усмихнат ден на всички!

# 440
Добро утро момичета.
кафе

на бременеещите с високо кръвно

Аз като по-възрастна от двете бъдещи мами, с цяла бременност с високо кръвно, да дам един съвет. Момичета, марш към леглото. Лежане му е майката. Бях стигнала до космически дози допегит, пиех магнезий, рутаскорбин, едно друго за дишането, дето му забравих името, приливаха ми кръвна плазма, понеже се появиха отоци по краката, но най-важното е да си лежите. Почивка. Това помага най-много. Най-добро кръвно имах, когато лежах в болницата. Ама там няма какво друго да се прави, а само се лежи. Чистене, готвене, пране, пазаруване и т.н. "женски" работи се прехвърлят в такъв момент на другата страна.
Аз си мерех кръвното по 3 пъти на ден и през ден докладвах по телефона на лекарката си какви са му стойностите. И аз, когато отида на преглед, винаги съм с високо кръвно, независимо от лекарствата. Това май се казваше синдром на бялата престилка - като видиш лекар и кръвното се покачва.
Не искам да плаша никого, но високото кръвно пречи на бебенцето в корема да се храни нормално и се раждат с по-ниско тегло. Да не говорим, че е опасно и за самата майка. Е, моето се роди 3,800, значи лекарката ми е била добра.  Peace

И да добавя, намалете солта, драстично. Когато лекарката ми каза в началото, че е най-добре да ям извара без сол, я погледнах така  Shocked. Обаче постепенно и това стана. И в този момент готвя с минимум сол и рядко си добавям сол към храната.

Благодаря за съветите,аз съм намалила солта до минимум,но лежането не ми се отдава с ходенето на лекции и грижите покрай другото дете.Опитвам се да си почивам когато мога

# 441
  • Пловдив
dimitrova8002, нека не звуча като една дуднеща свекърва, каквато няма да бъда, но човек трябва да има приоритети.  Peace Каквото можеш да си спестиш, го спестявай и заменяй с лежане.  Hug
Че после, живот и здраве, с двечки пък съвсем няма да има време за почивка.  Laughing

# 442
dundi73 благодаря за кафето!
На бременеещите ни момичета пожелавам да нормализират кръвното и не се натоварвайте, каквото може нека друг да го свърши.
sad_woman стискам палци за твоето момче - успешен ремонт.
Моето малко слънчице цяла нощ кашля, уж вчера лекарката каза, че съм уцелила лекарствата, но ... Мазах я с мед и сода по гръбчето, днес билков чай и мед дано се оправи, но накрая ще се предам и ще й дам антибиотик, че не може да спи от това кашляне.

# 443
  • Ямбол
Здравейте, момичета!
Толкова време не съм влизала тук , а вие сте писали.....ехеее много.
Виждам че вече се появява коледно настроение. Аз обичам Коледа. Събира се семейството, къщата мирише на питка и канелени сладки. Яз готвя постни неща , но да си призная правя и една месна манджа Simple Smile
Сега се връщам да дочета....Фло радвам се че всичко е минало добре при вас....Изчезвма после ще пиша....  Hug Hug Hug

# 444
ДОБЪР ДЕН!
ЛЕК И  Nature Sun With Face ДЕН.
 Hug

# 445
 newsm51
dimitrova8002, беше ме питала дали пия нещо - пия магнезиев диаспорал, едни други хапчета нещо за плацентата бяха, витамини и едни за щитовидната жлеза.
Фло, напълно съм изключила, че на аватара имам момиче, което свири на пиано. Тази комбинация явно на подсъзнателно ниво съм я харесала и сложила и въобще съм забравила каква е, сега ако ме питаш какво има в подписа ми - не знам  Blush
dundi73, благодаря за съветите! Аз много гледам да не чета из нета, че само се шашкам, ама така от познат казано звучи друго - не толкова страшно. Аз започвам да се сдухвам, как ще издържа на операционната маса... чудя се даже дали да не потърся някаква по-специализирана помощ, че съм голяма паника. Опитвам се да се настроя положително и че всичко ще мине като миг, ама.... пустия му страх. Иначе нямам търпение да излизаме с готината ми количка на разходки, ама сега като гледам колко е топъл ноември, сигурно суровата зима ще е януари-февруари. Но здраве да е, изчезвам, че ще имаме гости с преспиване  animal037

# 446
Момичета само да кажа на бремемите.Преди 2 години бях с красиво кръвно160/90 с преекламсия.Поради тази и други причини се наложи секцио в 37 седмоца.Роди се с идеални мерки 3.400 за кръвното яжте банани и пите ванилия,нямате си на идея как помага и повече лежене.

# 447
  • Пловдив
Привет военни вомичета Hug

Покрай дежурствата през ден и лудницата вкъщи нещо не мога да намеря време, за да седна на компютъра, а презь телефона ми е мъка Whistling

Фло, радвам се, че всичко е минало вече и си имаш гадже до себе си Hug Честито и за розовия хол Simple Smile Все хубави моменти оит тук - насетне в него!

sad_woman, стискам палци всичко да мине успешно!

dimitrova8002, Seti Beti спокойствие, спокойствие и само спокойствие!
Къщната работа винаги ще си я има, а да се ядосвате за неща, които не зависят от вас - няма смисъл.
Аз поп принцип съм си с ниско кръвно и по време и на двете нременности си беше такова, но през втората се наложи, да си сменя докторката - моята влезе в болница неочаквано... Е винаги преди преглед ме заболяваше главата отзад на тила и на всеки преглед бях с някакви супер високи стойности... Изкарах 2 месеца и се махнах от тям - нещо не си паснахме с таз докторка...

Аз се бях насторила в петък за излизане по женски, но се оказа, че се отлага мероприятието, та сега планувам една романтична вечер - преди 2 седмици решихме да пробваме малките, дали ще спят при баба си, а ние двамата - в нашия апартамент - е получи се идеално, даже взе, че им хареса, (че на кой не му харесва при баба!?!) и сега искат пак да спяли там Mr. Green Е как да не се възползваме и да не излезем двамата като младоженци Heart Eyes

Тази вечер съм се отдала на набелязване на подаръците за Коледа, че тази година мнооогоо закъснях... Големите ги измислих - избрах на всички подходящи книги, но на дребисъците вече се чудя какво да вземем... На големите племенници (на 13 и на Sunglasses също ще взема някоя книга, заедно с нещо малко, но за дребните (племенник на 3 и моите дивачета) съм абсолютно в  шах... За баткото харесах една енциклопедия за рицари - вече 2 години това му е много интересна тема, но ще трябва и някаква играчка... Като сложим и подаръците за градините и от бабите... Съвсем се забатачих...

...и като съм взела да мрънкам - съвсем го закъсах и с дипломната ми работа - стигнах до 3 глава и дръпнах ръчната - материали няма, ръководителя ми ме отсвири тотално... абе май пак ще отлагам  Sad

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 22:27 от sweet_maniche

# 448
Мъниче , какво учиш?

# 449
  • Пловдив
хах, не питай hahaha
Въздухоплаване и сигурност на въздушното пространство Whistling

Попаднах на едно много весело клипче и споделям с вас:
https://www.facebook.com/Craciunul/videos/910961712286842/?pnref=story

Общи условия

Активация на акаунт