Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 692
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте и от мен  bouquet Фло, мн се радвам, че твоето момче си е вече у дома, възстановяването там със сигурност ще е по- приятно и бързо за него, а и по-спокойно за теб  Hug sad_woman, пожелавам мн бързо излизане от бокса и на твоето момче. На бременеещите ни момичета пожелавам мн спокойствие и почивка, наистина това е най важно за вас сега, щадете силите си, за времето когато бебчетата се появят.
Сега малко да ви се пооплача, като на близки хора, последно време нещо ми се е свило под лъжичката и място не мога да си намеря. Предвид ситуацията в Бг и това, че нещата не вървят на добре като цяло, ММ все по-често си приказва, как е време да си съберем багажа и да заминем. Даже си е подложил вече и си е уговорил работа, подкрепата я имаме, но не мога да си представя, как ще си оставя дома който обзаведохме с толкова любов и емоции, как да оставя роднините и приятелите си с които съм преживяла хубавите и лошите моменти. Не знам мн не ми се заминава, но знам че и той е прав, че тук по- добре няма да стане и колкото повече се бавим, толкова по-трудно ще ни е след това. В момента в мен бушуват толкова мн емоции и спомени, не че сме тръгнали, както казва и той, никой не ни гони, но знам че рано или късно ще се случи.
Е това е написах си го, поолекна ми, сега се надявам да стане чудо и в държавата ни ситуацията в близко бъдеще да се подобри за да не се налага да правим избора- да сме си у дома или да живеем по-добре.
 Hug Приятна вечер и лека нощ от мен  Hug

# 451
  • София
Здравейте мои мили военни момичета! Днес бях много работна, та закъснях за вечерната проверка.
Блгодаря на всички, които споделихте с мен моята радост. ММ наистина е мъжкар!

SAD_WOMAN, дано и при твоето момче ремонтните работи да приключат в срок и качествено.

МЪНИЧЕ, не те знам колко си висока, но колкото си, още толкова ми се издигаш в очите с това, че си се захванала да учиш и то какво... Знам, че не ти е лесно, дом, деца, мъж, дежурства, но не се предавай. Гледай да завършиш започнатото. Преди да се омъжи и моята дъщеря започна да пише докторат, но научната ѝ ръководителка почина, омъжи се, имахме проблем с ръчичката на внучката, хайде после две неуспешни бременности, после още една внучка ни роди и толкова малко ѝ остава да довърши и все отлага. Научната ѝ ръководителка не ѝ дава зор и аз вече мисля, че от всичкият този труд нищо няма да излезе. Здраве да е! Ти не се отказвай!

Тази вечер поздравът ми е за теб МЪНИЧЕ. Дано да ти е приятно.

КАТИВИТА, Hug

РАДИНКА, Hug

СЕТИ_БЕТИ, разбирам нетърпението ти, но потрай още малко. Колко остана още? Месец и нещо. После ще се гушкате на воля.

ДАНИТИ, рядко се появяваш напоследък. Явно, от както правихте реорганизация във фирмата, работата много потръгна.

АЛБЕНА, как е твоята кукличка? Дано ѝ се размине АБ. Опитвай с разни сиропи. Нямаш ли желе от дюли, та да ѝ дадеш да пие ( желето разтворено в малко топла водичка )

ДУНДИ,  Hug

ДИМИТРОВА, Hug

СГГ, Hug

Можеше още да си поговоря с вас, но вече трябва да спя, че утре съм първа смяна и ще се става рано...

Лека нощ, милички.

ПП Мило ПАТЕНЦЕ, развълнува ме и ме натъжи това, което си написала. Как ми се иска да се оправят нещата в България, като с вълшебна пръчка. Да, но или вече не останаха пръчки, или пръчки има, но не са вълшебни... Hug

# 452
Добро утро, момичета! Отдавна не съм ви сервирала аз кафето, но вие сте много ранобудни и пъргави.
Толкова красиви снимки видях назад, чудесни сте!
Ние в училище организирахме поход до езерата в Пирин - Муратово езеро, Рибно езеро и Окото. Толкова е красива и магнетична планината през есента. Учениците носеха знамето и гордо го развяваха горе високо.
След това успяха да обхванат с ръце и Байкушевата мура.
Така ми се иска повече стойностни хора да останат в България.
Патенце, каквото и да решите, вие ще си останете БЪЛГАРИ. Важно е да сте спокойни за бъдещето си.

Желая ви слънчев и усмихнат ден!!!

# 453
  • София
Добро утро, военни красавици. Добро утро ЛУННО ЦВЕТЕ ранобудно Hug. Благодаря за кафето, за това, което си ни разказала. Представих си как децата са " прегърнали" Байкушевата мура, как сте напълнили душите си с есенната красота на планината.

От мен песен за България. Ей, развълнува ме нашето Патенце.

Хубав есенен ден, мили момичета.

# 454
Добро утро и от мен.И ние като Патенцето стигнахме до извода че не можем повече в България и че ситуацията все по-зле става,но засега сме решили да изчакаме още 2-3 години,малко да порасне и новото детенце,а и да си завърша обучението и след това най-вероятно стягаме багажа и се надявам да успеем да създадем по-добро бъдеще на децата си.

# 455
Добро утро мили дами! Благодаря за кафето на Fleure de lune, много вкусно и красиво изглежда! Много хубав поход сте си направили с учениците, благородно завиждам, че живеете в полите на Пирин планина. Аз си мечтая някой ден да живее в малка къщичка в планината, в България. Колкото и ужасно да е положението тук никак не ми се напуска, но децата ми  Embarassed съветвам да не остават.
Фло желе от дюли нямам, но я мазах с мед, пробвах с билкови чайове (домашни билки- салвия, босилек, мащерка), не помогна. Вчера вдигна 39 градуса температура и пак я водихме на доктор, кашлицата и се промени, но поне намаля, а не е през 2-3 минути. Ще пием антибиотик, въпреки че взех мерки и пробвах още в  самото начало на вируса, но уви...
Патенце  Hug според мен, ако имате възможност за намиране на работа другаде - направете го, преди да са дошли децата, въпреки, че ситуацията в Европа вече е много тревожна.
Данити79 как си отдавна не си се появявала, радвам се че се разписа набързо!
sweet_maniche много интересно звучи дисциплината която си се захванала да учиш! Браво на теб измислила си подаръци за толкова много хора. И аз трябва да мисля, но при нас първо си имаме две рожденички, пък тогава идват коледните подаръци.
Усмихната и слънчева сряда пожелавам на всички споменати и неспоменати участнички в тази тема!

# 456
Момичета,някой няма ли да зарадва с заплати? Фло мн.се радвам за твоето гадже че всичко се е наредило.Нашия тати го няма и малката реве вечер да го търси.Много ми е жална.А като помосля че и той мисли за чижбина ......

# 457
Добро утро, мили мои!
Благодаря на Лунното цветенце за кафето. Имам нужда. Станала съм в тъмни зори тази сутрин да готвя супичка, че довечера да занеса на моето момче. Ремонтът е днес, имам нужда от стиснати палчета и положителна енергия.
Ние миналата година имахме възможност да стигнем до Банско и видяхме Пирин, макар сравнително отдалеч. Случи се ясно и слънчево време и наистина бях поразена от красотата и величието му. А тази седмица си направихме една разходка до Белинташ. Стигнахме с колите докъдето можеше и оттам нагоре по една стръмна пътечка до върха. На моменти дори се наложи да се катерим като кози на четири крака, но стигнахме. Спря ми дъха от толкова красота! Чувствах се сякаш съм на върха на света...И снимах като луда! Много обичам да снимам. Разбира се, снимките ми са твърде далеч от професионалните, но си снимам ей така, за спомен от местата, където сме били.
Албенка, бързо оздравяване на малката кукла!  Hug
Пате, много е тъжно, че непрекъснато расте броят на тези, които напускат страната в търсене на по-добър живот. Но...фактите са такива. Албенка е права-ако сте го решили е по-добре сега, преди да са дошли децата. за да можете да се устроите, да поработиш и ти, да имате някаква основа, на която да стъпите. На мен сигурно до няколко месеца ми предстои да се разделя с най-най-най-добрата си приятелка от 30 години, точно по същата причина. Ние и сега се виждаме рядко, защото животът ни прати в различни посоки, но се чуваме редовно и все си е по-друго да знам, че поне сме в една и съща държава.  Simple Smile Но знам, че за семейството й така ще е по-добре, а аз искам най-доброто за нея. И ако един ден детето ми реши, че ще е по-добре в чужбина, няма да го спра, каквото и да ми струва.
Хубав ден на всички! На всички споменати и неспоменати- Hug

# 458
  • Пловдив
Добро утро и от мен Hug

Благодаря за кафенцето, Fleure de lune - определено имах нужда Simple Smile Днес ще снимат децата в яслата за календари и малката кифличка се измъкна в 5:40 с гребен и ластици в ръка - прическа да съм и правела #Crazy Laughing

Фло, на теб благодаря за поздрава - много любима песен Heart Eyes

Сега седнах набързо, да ви видя и ще бягам към поделението, да се захващам с "Трета глава", че време не остана... А съм решила, дори и да не успея, да я предам навреме за защитата през декември, до края на годината да съм приключила с този ми ангажимент...

Патенце, до  болка е позната темата... Натискаме си парцалките тук, но с тази несигурност... Днес едно - утре друго... С всяко правителство нещата се обръщат и обикновено - не в наша полза... Не знам какво да ти кажа, защото и ние сме на ръба - днес смятаме, че оставаме тук, утре - че заминаваме...
Работа и жилище имаме осигурени на 3 места извън Родината, но...камъка си тежи на мястото...

Изчезвам сега, довечера ще намина да ви видя пак Hug
Слънчев ден, изпълнен с усмивки!

# 459
  • Разпиляна във въображението
Добро утро!

Патенце Hug Трудно решение, но наистина, ако имате възможност - възползвайте се. Ние също говорим от време на време с ММ, но с тези малки деца - не смеем. За сега само се шегувам, че като се пенсионираме  Joy ще се поглезим. Оптимист съм, нали Laughing

Днес, в Плевен, има ден на отворените врати в поделението. ММ каза, че вече има нетърпеливи деца пред портала. Ние ще ходим да гледаме показното - залавянето на лош чичко. Не е хубаво, че е през седмицата. Малко хора биха отишли, а ми се иска някой да засвидетелства внимание към професията и любопитство. ММ каза, че за извънработно време организирането е по-сложно и затова така го правят. Яд ме е, че и каките няма да могат да го видят, но мисля да снимам.

За работата - вчера споделих с ММ, че се притеснявам от това, което се случва и от това, което би могло да последва. Страх за него. Той само заяви, че за това работи и затова е избрал тази професия. И дежурното - ако се притесняваш, защо си се омъжила за военен и аз  newsm61

# 460
Добро утро и от мен. Фло благодаря за поздрава, и на всички др момичета за добрите думи. Пиша от телефона и за това няма да ви спомена по имено. Влизам с една добра и една лоша новина от работното си място. Заплати при нас вече има, а сега и лошата. Нашия страхотен министър е направил обобщения и те са орязани отпуски, заплати и пари при пенсиониране и напускане. Надявам се Кативита да се включи и да ме опровергае, но това е информация от човек на ниво, който мн следи тези неща, а и паниката в поделението е голяма и летят рапорти постоянно. Др което ми казаха е, че следващата реформа ще удари най вече редниците, чиито договори ще бъдат  направени за по 1 и 3 години и няма да могат да се удължават повече от два пъти.Надявам се информацията ми да е грешна, но едва ли. Хубав ден

# 461
  • Разпиляна във въображението
Ти направо ни застреля ooooh!

# 462
  • Пловдив
Гледам за чужбина говорите. Всеки от нас има куп близки и познати, които са се преселили по различните краища на света. Някои се справят добре, свикнали са вече, на други им е много трудно, трети просто се прибраха в БГ.
Приятелката ми в Париж ми каза това лято, че ако има поне малка надежда нещата в БГ да се оправят, биха се върнали. Защото не им се живее вече сред араби. Но, засега няма светлина в тунела.
Други приятели живеят в Квебек, Канада, не могат да свикнат, но заради децата стискат зъби.
Моя учителка замина със зелена карта за САЩ след като се пенсионира. Вече е американска гражданка, гледа възрастни хора /малко по-възрастни от нея/. Добре се чувства, но си идва всяка година за по 3 месеца в БГ, въпреки че децата й са в чужбина.
Та решението дали да се замине и къде не е леко. И знам, че ще ми бъде много тежко, ако детето ми тръгне за чужбина, но тук към този момент надежда няма за по-добър живот. като гледам какво става в Европа, най-добре ще е да смени и континента.  Cry

За това, че може да ни въвлекат във война и като гледам на какво дередже ни е армията ... да пази Господ от такива недомислени решения.  Praynig

# 463
sad_woman, стискам палци всичко да бъде наред!  Peace
Поздрави на всички и хубав ден!

# 464
  • Пловдив
патенце-то, в новините пише само за порциона, че е клъцнат с по 2 лв на ден. Друго не е излязло.
Ако направят това с договорите на редниците, ами то няма да има редници. Кой ще им охранява поделенията тогава, може би сам министърът ща дава наряди.  ooooh!

Е, те военните може и да не могат да протестират, ама могат да се събират на по цигара по площадите.
Ей, този малоумен министър, откъде го измислиха ... И то на фона на това, което се случва в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт