Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 647
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
 wavey
Добър ден!
Дано е здраве, живот и по-добри дни за човечеството.

Пиша коледните картички и имам желание да изпратя и на вас. Очаквам адреси на ЛС.
Надявам се на получа адреси.  Blush

Всички болни бързо да оздравяват.  Praynig
Лек ден!

# 466
Пак драма в Париж...В Германия, слава Богу, са предотвратили... И на фона на това, че в Европа ври и кипи, у нас за пореден път ощетяват точно тези, които трябва да защитават държавата! Каква държава сме, не знам...Дано да не стига до нас, че с тази обезкостена армия, сме до никъде. Притеснявам се за момчетата ни....
Офф, при моето момче ремонтът се отлага за утре. Имало само един анестезиолог, а чакащите за операция били много. От вчера го държат за красота там и вече със сигурност няма да си е у дома за почивните дни.

# 467
  • Пловдив
Тя драмата в Париж е една и също от петък вечер.
Снощи мой приятел, полицай, каза, че ако тук се случи такова нещо, не града, ами и един квартал не могат да отцепят ... няма с какво.
Дзверът другата събота имат участие в Дефилето на младото вино в Пловдив заедно с един мъжки хор от Словения. Страхувам се някой лумпен да не вземе да свърши някоя дивотия. Ако е хубаво времето, старият град ще е пълен с посетители. В крайна сметка една от целите е постигната - да се страхуваме за живота си и най-вече за живота на децата ни.  Cry

# 468
Ох, Дунди, изтръпвам, като те чета. И си признавам, че и на мен ми минават през главата подобни неща.

# 469
За съжаление и на мен ми минават такива мисли на страх като на sad_woman и dundi73. Детето ми ще ходи на обмен в Холандия март месец, дано се нормализират нещата или ако има някаква заплаха да го отменят. А е толкова навита, милата, чуди ми се защо съм "на тръни", отначало заради бежанците, а сега и терористите ...
sad_woman явно си е голям красавец твоят мъж щом са го оставили за хубост, да си го пазиш, ей. Wink

# 470
Ми хубаво си ми е момчето, синеоко и с прекрасна усмивка  Heart Eyes Уж е под наздор там, ама току-виж се завъртяла някоя засукана медсестра наоколо.......... Joy
Редакритам се. Току-що ми попадна едно прекрасно стихотворение, което, като прочетох, веднага ми напомни за Сети. Поствам го тук. Димитрова, поздрав и за теб. Въпреки, че ти вече си мама, скоро ти предстои да изпиташ отново това невероятно чувство  Hug

Ще станеш скоро майка…

Ще станеш скоро майка, дъще.
Сърцето си на две ще разделиш.
Едното със ръце си ще прегърнеш,
ще бие другото във твоите гърди.

Ще спомниш приказки и песни,
ще вържеш в стаята си люлка.
И нощем над детето си надвесена
ще му разказваш за светулките.

Добро и хляб ще слагаш на софрата,
ще чупиш залъци с надежда,
а бликне ли в очите ти сълза
ще я превръщаш в тиха нежност.

Пътят майчин, труден път е, дъще,
ала велик до своят край остава.
Едничка рожбата огрява къща
и смисъл на живота ни дарява.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 14:08 от sad_woman

# 471
sad_woman прекрасно стихотворение, просълзих се, докато го четях!

# 472
  • Ямбол
Здравейте!
След като внимателно изчетох последните три страници от темичката ни в мен се надигнаха чувства и мисли които не знам мога ли да опиша.
Много често ние с моя ММ си говорим за възможност да заминем навън...аз много се страхувам от такава промяна, имам и деца които все още са малки. Сега след тези атентати не знам колко е умно такова решение и какъв е риска. Там става страшно ,но повече се стахувам че и тук ще стане страшно и ме обзема паника. Ние сме в по лошо положение, тук няма кой да ни защити......направо сърцето ми ще се пръсне, не знам кое е по добре.....
По отношение на новината за реформата и редниците пък направо побеснях и отново страх.....моят ММ е редник и как така за 1 или 3 години.....ако го направят ще остане без редници армията и естествено и моят ММ ще изгори.....това си е чиста проба лудост.....От къде се взеха тези идиоти и некомпетентни и некадърни малоумници...ох много се ядосаххххх  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Хайде да се разведрим а? Да си пратим картички за Коледа...някой го спомена и ми хареса като идея...
Направо зациклих....главата ми е празна, какво още исках да кажа?
Ако ми хрумне още нещо ще се включа, макар че напоследък не ми остава много време, но не се сърдете....тук съм .....
А сега моите  Hug Hug за всички!

# 473
  • Разпиляна във въображението
И на мен ми допада идеята с картичките. Как да постъпим?

Ходихме на Отворените врати. Малкият се постресна докато военните защитаваха една вааажна личност и оръжията гърмяха, но после му мина. Като по поръчка над поделението ниско прелетяха и два Пилатоса. Имаше ученици, деца от градината до нас. Разбира се най-голям интерес предизвикваше стрелбата с халосни патрони.

По отношение на "новините": не разбирам този идиот-министър как я мисли тази работа, след като в момента Европа гори  ooooh!

# 474
Данити, там е опасно, а тук още повече при положени, че знаем на какъв хал са армията и полицията. Трябва да се молим, да не стане нещо тук, че не ми се мисли, а с тези глупаци които ни управляват, няма да се учудя. В тези тежки за Европа времена, всички разчитат на МВР и МО, а нашите специалисти удрят точно по тези хора и разчитат след това да има кой да ги пази. Спирам да коментирам, защото и аз мн се дразня на ситуацията. По жалкото е че хората от народа, които хулят армия и полиция постоянно, ще разберат колко е хубаво когато служителите от тези министерства имат по- малко работа.

# 475
  • Разпиляна във въображението
На хората парите им се навират в очите и затова са на нож. Но според проучване Армията се ползва с най-високо доверие. Странна работа newsm78

# 476
Какви пари,вземат особено редниците?24 часа 7 дни в седмицата,жалка картина.За картичките и аз съм за.Като виждам какво става и ми идва да вия от ужас.Детето ми има рожден ден,а бащаи не се знае дали ще успее да си дойде от поредната задача.Още е малка и не ме разбира че тати е на работа и няма да си дойде.Като се стъмни тропа по вратата и го търси и после плач.Ако не беше толкова малка си сабирам чукалата и да ме няма.

# 477
  • Пловдив
Уф, туй със заплатите днес беше хубава шега ... в наше село ни квартирни има, ни заплати.  Cry
Радинка, пак взимат. Че ела да видиш във фирмата, в която работя, каква работа се върши /през ръцете на работниците минават тонове стомана, ама буквално - вдигане и сваляне на стоманени тръби по н-брой пъти на ден/, каква мръсотия и дишане на прах е, и колко взимат, доста по-малко и от редник. Пак добре, че редовно се плащат заплати, има места, където си чакат парите месеци наред.
Та казармата си има плюсове и минуси. Но когато нашите мъже са избирали професиите си, са били наясно какво ще вършат и че на куп празници ще са далеч от семействата си.  Peace

# 478
  • София
Ей, военни красавици, не мога да ви насмогна да ви изчета. Само да знаете как ви се радвам.
Колко е хубава и разнообразна темичката ни-споделяме, обсъждаме, имаме си вече и стихове, ядосваме се, заканваме се, точно като в едно семейство Wink

Тази вечер съм избрала песен за ДАНИТИ. Дано гневът е поотминал, дано тази песен ѝ хареса...
ДАНИТИ, дами канят...

РАДИНКА, почвам от теб. Как бе, миличка ще събираш чукалата и къде ще ходиш сама? Правилно ли съм те разбрала? А твойто мъж на кого ще оставиш? Я смени плана на действие. Рамо до рамо, крило до крило и така, до края на света. И на мен ми е било трудно, но все аз давах кураж на приятелките ми, военни съпруги. Те смятаха, че на мен ми е по-лесно, защото съм израснала във военно семейство, та съм получила закалка. Може и така да се каже. Винаги когато ми е било нанагорно си пеех Жената на военния-ми то там всичко е казано...защото ти самата си войник... Добре си помисли и остави чукалата по местата...Гушкам те с предимство Hug

МИРИЕЛ, ти пък. Какво говориш? Този министър дали мисли... Според мен не може да мисли. Ако можеше, щеше да разбере, че Армията не е лъжица за неговата уста и щеше да си тананика нейде на шарена сянка: Хей поле широко, широко зелено хей... и кротичко да прекопава лехата с пипера, или да сади арпаджик...С такъв министър - толкова. С политическия коментар за днес приключих Wink

ПАТЕНЦЕ, я как се взриви темата от твоята изповед. И ми е тъжно, и ви се радвам, че не скланяте глави, а търсите по-различно бъдеще. Дай Боже да е по-добро, ама кой да ти каже... Нали казват, че у дома и стените помагат newsm78 Сигурно добре ще обмислите идеите си, преди да отидете на Терминал 2.

SAD_WOMAN, придаде финес и интелигентност на темата ни. За пръв път чета това стихотворение. Хареса ми. На момчето ти утре ще стискам палци, дано всичко мине като по вода, или както казват руснаците: Ни пуха, ни пера. К чорту!

АЛБЕНЧЕ, Hug не се притеснявай още от сега. До март месец има много време. Дано стихнат терористичните прояви, ако ли пък не, ще им отменят пътуването. Помисли трезво. Как е малката кукличка? Надявам се да пишеш, че е по-добре. Simple Smile Като нямаш желе от дюли, ще ти изпратя по Еконт, колко му е. Повярвай, много помага при кашлица. Прати ми адреса си на ЛС.

ДУНДИ, по прогнозата на Емо Чолаков другата събота няма да е добро времето. Хубавото време свършва на 21.11 следва седмица с дъждове, а в края на месеца и първи сняг. Ако може да му се вярва на този виден пророк, значи съм те успокоила. За по-сигурно те гушкам Hug Нали прегръдката сваля стреса. Хайде пак те гушкам Hug. И пак Hug

СГГ, приемам идеята ти за коледни и новогодишни картички. Ммм, как обичам да изпращам, а и да получавам. Супер!

СЕТИ_БЕТИ, как си миличка? Почиваш ли си, както те съветват момичетата? Аз когато бях бременна с първото ни дете, към края на бременността започнахме някакъв ремонт. ММ ту дежурен, ту командировка, ту авария в станциите ( слоньове, пеперуди и не знам какви ли още бяха...). Ремонта зацикли, денят Х приближава. Аз все си казвах: Да свърши този ремонт, да си отдъхна само 2, 3 дни и тогава да отивам да раждам... Най-накрая се свърши. Остана само един прозорец да се измие, но брат ми и ММ решиха да го оставят за другия ден. Да, ама сърце юнашко не трае. Ставам на другата сутрин рано, рано. Грабвам парцали и един леген с Кристалон. Ще мия прозореца. А бях много едрогабаритна... Покачвам се на един стол и преди да се възвися паднах, но предвидливо бях сложила няколко големи възглавници, в случай на авария, да съм на меко. Паешка ми работа... Раздрънчаха се в тишината кофи и легени, седя аз на пода в/у възглавниците, от косата ми се стича Кристалон, а по бузите - сълзи... Слава Богу, не се ударих, но се уплаших. ММ и брат ми дотърчаха и за 15 мин. измиха прозореца.

МЪНИЧЕ, сериозно момиче си, дано защитиш през декември. Ние ще стискаме палци, а ти свърши останалата работа Hug Ей, как ти се радвам!!!

ДИМИТРОВА, а ти днес как си? Изпълняваш ли препоръките за почивка? Мен не ме гледай. Аз не съм добър пример. hahaha Joy

Е, този път се улях. Спирам, отивам си при гаджето.

Гушкам всички и ви желая хубава вечер luvbed

# 479
Дунди ,  при нас заплатите са по картите още от сутринта.Фло наистина мн го мислим и ако зависи от мен,  ще опитам всичко, лошото е че не виждам светлина в тунела. Ако наистина орежат така наречените привилегии, най- вероятно ще се махнем от системата и тогава пътя към Терминал 2,  ще е по-лесен.

Общи условия

Активация на акаунт