Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Потресена съм от отношението на цивилните... Честно...
Всеки втори е компетентен по въпросите, всеки иска орязване на "привилегиите"...
Добре де, като е толкова хубаво, защо не си пуснат молбичките и да дойдат да "лежат по цял ден"...

Извън кожата си съм...

# 256
  • Пловдив
 sweet_maniche, ще говорят така, понеже това са чули. То не може всеки да плюе по военни и полицаи, а хората да ги обичат и уважават. Това си е чиста държавна политика. На скапаната ни държавица. Не че и една част от полицаите не са постлали подобаващо на колегите си. Ама надали тези същите са на протестите в момента. Скрили са се под бюрата си.  #Cussing out   

kativita, хубава цена, колко да е хубава. Хич не ни е по джоба. А и най-вероятно ММ ще е наряд на нова година.
За сега правим план за пролетна почивка през април. Но има много време и не се знае какво ще стане дотогава. Ако има карта, ще починем, ако ли не - няма.  Simple Smile

ММ отиде на центъра, сега пият кафе с колеги, та нямам отзиви от протеста тази вечер.

# 257
  • София
Здравейте момичета. И аз не искам да измествам фокуса на събитията от тези дни. Дано момчетата издържат на заканите на измисленият премиер, дано нещата тръгнат в по-добра посока за военнослужещите и полицаите, и техните семейства. Те просто го заслужават...
Тази вечер ми се иска малко да разпуснем. Попаднах на тази песен и докато я слушах, не знам защо, си мислех за Фейщицата. Може би така е трябвало...

ФЕЙЩИЦЕ МИЛА, УИТНИ ХЮСТЪН ПЕЕ ЗА ТЕБ, ЗА СВОБОДОЛЮБИВАТА ТИ ДУША.

Приятно слушане...

Момичета, прегръщам ви и ви желая лека и ако е възможно спокойна нощ.

# 258
sweet_maniche, конкретно в полицията изобщо не се постъпва така лесно, освен за крайно непривлекателни длъжности. Доста хора са там просто защото не са били способни на друго и са намерили връзки. Май същото е за кадровите военнослужещи освен офицерите. Виждат се мадами с 5 см маникюри и тюфлеци, които изобщо не дават добър имидж на военните.
Така че и двете страни трябва да се опитат да разберат другия.

# 259
Дунди , цената е прилична за това ,което включва  , а че не е по джоба ....може би ако половинката на военнослужещия е в по - доходоносен сектор... Laughing
 А през април винаги има места , а понеже неактивен сезон и цената е по - ниска....
 От всичко ,което видях по ТВ само в Пловдив военните са протестирали....
 Днес доста хора писаха в темата. ...за съжаление по кофти проблеми. ...

# 260
Привет мацки  Hug Hug Hug
Изкарах два работни дни....оживях... Малкия много слуша баба си и това ме успокоява.
Излизам отпуск няколко дни. Настроението сред колегите е много минорно. Неприятна обстановка, неприятни новини. Ще видим какво ще стане........ Жалко е .... Безсрамници......
Както и да е. Гушкам ви силно  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 261
  • на правилното място, в точното време
Фло, Благодаря ти!  Heart Eyes
Момичета, добре, че ви има!  Hug  Не вярвам на нищо от това, което се казва в момента. До тук този олигофрен показа ясно какво мисли за матрияла и какво ни мисли.  Днес любимият плати за Олимп от 10януари,с уговорката, че ако се уволни или отиваме с доплащане, или ни връщат парите.  Да попитам някой да е пътувал с някоя транспортна фирма българска до Европа? Отзиви ми трябват.  Разглеждаме предколедни екскурзии до Виена, но зафирмите искам инфо от хора, които са ползвали техните услуги.  Спокойна вечер  bouquet

# 262
Добро  утро  момичета!!!
Дано  днес чуем добри  новини  за МО

# 263
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро, момичета. Снощи при Цветанка Ризова втората тема в предаването беше за това че в страните от европейския съюз тече движение и обсъждат напускането на НАТО на страните от ЕС. Възможно ли е? Чули ли сте подобно нещо? Нашите политици ни съсипаха армията и ако това стане как ще се браним. Каква техника? Бази?

# 264
  • Пловдив
sweet_maniche, конкретно в полицията изобщо не се постъпва така лесно, освен за крайно непривлекателни длъжности. Доста хора са там просто защото не са били способни на друго и са намерили връзки. Май същото е за кадровите военнослужещи освен офицерите. Виждат се мадами с 5 см маникюри и тюфлеци, които изобщо не дават добър имидж на военните.
Така че и двете страни трябва да се опитат да разберат другия.
Моите лични наблюдения са други  Mr. GreenВ полицията можех да започна работа 2002 (след медицинско свидетелство от ЛЛ и бутафорен изпит по ФП) - отказах, исках да кандидатствам в Симеоново. Точно тогава имаше и изпит по история, който ме отказа...

В армията като кадрови военнослужещ се кандидатства като се преминат успешно редица медицински прегледи и се положат успешно редица изпити.
А факторът "човек на този или онзи" го -има навсякъде - и в държавната, и частната сфера, и в силовите ведомства...

Не омаловажавам в никакъв случай колегите полицаи - точно обратното! За мижавите си заплати рискуват живота си...
Имам приятел, полицай - на Кръщенето на първородния му син, му се обадиха, да отиде в районното, нищо, че беше в отпуск...

btw не прави добро впечатление "Анонимен" - всички сме анонимни под една или друга форма тук, но според мен е редно, да застанеш зад думите си...

# 265
Аз лично бях засегната от фактора "Човек на този или онзи" в МВР. Преди няколко години кандидатствах, преминах успешно и спечелих без всякаква протекция конкурс за "Връзки с обществеността" в Дирекцията в родния ми град. Като казвам спечелих, имам предвид-видях името си на първо място в списъка, говорих с комисията от финалния кръг и т.н. Но...на второ място беше класирана балдъзата на тогавашния шеф на Дирекцията, която освен това беше вече в системата. Стана така, че тя обжалва конкурса с някакви невъзможни мотиви, жалбата й беше удовлетворена и така тя зае моето спечелено съвсем честно място. Както и да е. Навсякъде го има това, Мъничето е права. Не бива да се слагат всички под общ знаменател. Навсякъде има тюфлеци и чантаджии. И докъде стигнахме-докараха ни дотам да се плюем един друг. Фло го каза-заставаме един срещу друг и всеки смята, че е ощетен и че другият получава незаслужено повече. А не е така. Истината е, че от държавните структури може би само съдът е добре. И като условия на работа, и като възнаграждения. И, разбира се-властта, за тях изобщо не говорим. Всички останали-лекари, учители, полиция, военни, обикновени бачкатори във всякакви сфери-всички останали НЕ получават това, което заслужават.
Вили, благодаря за кафенцето! Дано днешният ден донесе добри новини!

# 266
  • Пловдив
Да, в Пловдив излязоха около 150 военни, ММ включително. Основно от Графа, Крумово и Асеновград. Но, като се има предвид колко поделения има в и около Пловдив, намирам бройката за унизително малка. Да не говорим колко обаждания е получил ММ по време и след протеста, за да го питат: "Началник, как е на протеста"? Смешна работа. Ами ела и виж. Подкрепи колегите си. Нищо няма да ти се случи. Поразходили са се из центъра, подкрепили са полицаите, после пиха по едно кафе и се прибраха. Тихо, мирно, както и трябва да бъде.

Те ония отгоре точно на това разчитат, че нито полицаите, нито военните ще бъдат достатъчно единни. И да стане всяко чудо за три дни.

ММ каза, че ако в неделя има организирано ходене до София /8 ноември е професионалният празник на полицията/, ще се включи. За днес не знам дали ще ходи пак. Предполагам, че да. Като се наспи, че вчера беше след наряд, ще го видя на какъв хал е.

kativita, към този момент военнослужещият е с по-висока заплата. Която обаче на 40% остава в банката за погасяване на кредити, натрупани при местене от поделение в поделение с надежда за по-добро. А за мен - тук в наше село Пловдив заплатите не са като в някои други градове в БГ. Уж вървим напред, има инвестиции, нови работни места, ама заплатите пусто не мърдат. То аз и почивка във Виетнам съм си харесала, ама ще стигна там само в мечтите си.  Peace

# 267
Фло, Благодаря ти!  Heart Eyes
Момичета, добре, има!  Hug  Не вярвам на нищо от това, което се казва в момента. До тук този олигофрен показа ясно какво мисли за матрияла и какво ни мисли.  Днес любимият плати за Олимп от 10януари,с уговорката, че ако се уволни или отиваме с доплащане, или ни връщат парите.  Да попитам някой да е пътувал с някоя транспортна фирма българска до Европа? Отзиви ми трябват.  Разглеждаме предколедни екскурзии до Виена, но зафирмите искам инфо от хора, които са ползвали техните услуги.  Спокойна вечер  bouquet

Транспортна или туристическа ? Аз мога да дам за Интер Травел Сървис до Виена. Ако искаш на ЛС да не спамим тук.
 Дунди,  всички които са били във Виетнам са много доволни . Ти парите ще ги събереш ,ама много трудно става дореждането до чужбинските почивки.  Не знам тази година имаше ли за Виетнам на свободната продажба. И на мен ми е екзотика , ама малко ми е далеч. А и дали ще има тази година карти за чужбина. ....

# 268
Добро утро момичета. Благодаря за кафето Вили55.
dundi73 ти се оплакваш от заплатите в Пловдив, ама в малките населени места сме си направо работещи бедни, без значение в коя сфера си.
sad_woman и аз имах такъв неприятен случай при кандидатстване в армията (за цивилно лице). Справих се с изпита, имах най-много точки от всички кандидати, но ... човек на някой зае мястото. Но имах и подобен случай при кандидатстване в друга институция - шуробадженащината е навсякъде.

# 269
Здравейте! Тъжно е това, което се случва, но.... само едно ще кажа - не случайно ММ иска бебчето живот и здраве да живее в чужбина и настоява да измислим по-интернационално име  Peace
ФЕЙщица,Виена много ми харесва! Била съм там мнооого пъти, но винаги сме пътували със собствен транспорт. Колежка от работата, която много пътува по такива екскурзии и по екзотични дестинации, ползва Аполо. И пак да напомня - ако няма къде да сте на Коледа, заповядайте тук в една софийска болница да ми правите компания, да стискате палци, да ми пеете коледни песни  Mr. Green
Аз докато публикувам и albena30 е писала - да, и в моята работа, която е в банковата сфера, връзките са водещи  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт