Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

• 160 601
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • Гулянци
katiABV, ще го тествам поне 1 месец и отново ще пиша как се справя. За хермитизация за сега се справя, въобще не можеш да помръднеш капачката, отваря се като се над дигне бялото капаче и се чува шумно как изпуска въздух. До сега държах в буркан с винт и сушените гъби и ябълковия чипс, но след време омекват някак гумени стават. За мен ефекта на джаджата е в изтеглянето на въздуха/кислорода за да не се окислява плода, не съм специалист, за да изказвам компетентно мнение. Смятам да му дам шанс
Ще споделя клипа от къде видях джаджата

# 226
  • Добрич
...
въобще не можеш да помръднеш капачката, отваря се като се над дигне бялото капаче и се чува шумно как изпуска въздух.
 ...

Не изпуска, а засмуква въздух.  Peace

# 227
Здравейте, на някой чупили ли са му се тавичките на дехидратора? Имам Rohnson и последния месец го използвах почти всеки ден, в резултат тавите първо се напукаха, а от вчера даже някои страници се откъртиха. Не живея в близост до технополис, от където е купен, и се чудя има ли смисъл да пътувам до там ако няма да ми уважат гаранцията.
Някой да е имал подобен проблем?

# 228
  • София
Здравейте, на някой чупили ли са му се тавичките на дехидратора? Имам Rohnson и последния месец го използвах почти всеки ден, в резултат тавите първо се напукаха, а от вчера даже някои страници се откъртиха. Не живея в близост до технополис, от където е купен, и се чудя има ли смисъл да пътувам до там ако няма да ми уважат гаранцията.
Някой да е имал подобен проблем?
И моя е Ронсън, едната тавичка се пукна в страни, но е цяла и я ползвам. Но е експлоатиран жестоко 2 години. Това е механична повреда от експлоатация, може и да не признаят гаранцията. Пълните със сурови продукти тавички хващай с двете ръце от страни, за да се разпредели тежестта. Моята я пукнах като я хванах с една ръка, както беше пълна с домати.

# 229
Може и с една ръка да съм ги хващала, не помня, но факт е, че всички са напукани и ме е страх, че ще остана без тавички. ММ искаше да ги лепи, но не сме сигурни дали лепилото няма да се изпарява в храната.
А от някъде купуват ли се резервни тави? Пише, че максималния брой за Ронсъна са 10, а се продава с  5, значи трябва да могат да се купуват и отделно.

# 230
Аз пък моята едната на Ронсън я разтопих на котлона по невнимание. И аз имам въпрос дали продават някъде резервни?

# 231
# 232
  • София

В кръглото конвекцията е по-добра.
Не съм правила сметки, имам кръгло и правоъгълно, в кръглото при еднакви други условия съхнат по-добре плодовете.

# 233
Здравейте, има ли голямо значение колко вата е сушилнята? Има възможност да ми подарят, но е 125 вата Elite FD-001

# 234
Момичета, здравейте. нова съм в темата.
Вижте, какво прочетох в друг форум

Да ви предупредя за дехидраторите в България по магазините от рода на Метро, Кауфланд и др.подобни и цена около (не си спомням точно) 60 лв., или пък 100. Капакът е пластмасов PS - мисля, че беше номер 6 - вид пластмаса, която е абсолютно забранена да се използва за храна. Аз си купих преди около 2години, но прочетох в един форум (сигурно да е бил и този) и я върнах на другия ден. Наистина си пишеше ПС, колкото и да го гледах и да не вярвах на очите си, че без срам ще използват този материал точно на такова място.
Проверявайте преди да купувате!

Аз съм се насочила към

https://www.freshmarket.bg/humidify-dehydrate/excalibur-4400-deh … D0%BD%D0%B8%D0%B5

Ако някой го е ползвал, моля за отзиви.

Също се чудя дали фурната  на печката няма да свърши същата работа или поне доколко може да свръши работа фурната? newsm78

Аз суша предимно ядки, защото  те се нуждаят от накисване преди употреба  и плодове. Количеството е голямо, особено бадеми и тиквени семки. Това е заради диета  GAPS-  не се яде нищо зърнено т.е хлябът е от ядки.

# 235
Момичета, здравейте. нова съм в темата.
Вижте, какво прочетох в друг форум

Да ви предупредя за дехидраторите в България по магазините от рода на Метро, Кауфланд и др.подобни и цена около (не си спомням точно) 60 лв., или пък 100. Капакът е пластмасов PS - мисля, че беше номер 6 - вид пластмаса, която е абсолютно забранена да се използва за храна. Аз си купих преди около 2години, но прочетох в един форум (сигурно да е бил и този) и я върнах на другия ден. Наистина си пишеше ПС, колкото и да го гледах и да не вярвах на очите си, че без срам ще използват този материал точно на такова място.
Проверявайте преди да купувате!

Аз съм се насочила към

https://www.freshmarket.bg/humidify-dehydrate/excalibur-4400-deh … D0%BD%D0%B8%D0%B5

Ако някой го е ползвал, моля за отзиви.

Също се чудя дали фурната  на печката няма да свърши същата работа или поне доколко може да свръши работа фурната? newsm78

Аз суша предимно ядки, защото  те се нуждаят от накисване преди употреба  и плодове. Количеството е голямо, особено бадеми и тиквени семки. Това е заради диета  GAPS-  не се яде нищо зърнено т.е хлябът е от ядки.

Смятам, че абсолютно излишно се притеснявате от този номер 6, както и, че автора на горното мнение въобще не знае какво пише. Това, че пластмасата не е подходяща за храни, значи че не може да се съхранява в нея храна примерно, а не че не трябва да присъства в кухнята...Реално този капак какъв досег има до храната? След като се използва този вид пластмаса, значи е разрешена за ползване със съответното приложение - КАПАК. 

Иначе фурната може да се ползва, даже тук в темата съм чела, че се ползва. Обаче трябва да имате подходящи тави за ядките особено, защото няма да можете да използвате стандартната решетка. Но според мен времето и разхода ще са много по-високи от тези на сушилника. Почистването също е по-трудоемко...

# 236
Момичета, опитвам се да харесам сушилня за подарък за баща ми. Хич не съм запозната какво да гледам. Препоръчвате някакво Горение, но има няколко вида на пазара. Може ли да ми препоръчате кой модел да взема?
Благодаря ви
Тази добра ли е
https://www.tehnomix.bg/malki-elektrouredi/uredi-kuhnya/gorenje-fdk-24-dw

# 237
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, опитвам се да харесам сушилня за подарък за баща ми. Хич не съм запозната какво да гледам. Препоръчвате някакво Горение, но има няколко вида на пазара. Може ли да ми препоръчате кой модел да взема?
Благодаря ви
Тази добра ли е
https://www.tehnomix.bg/malki-elektrouredi/uredi-kuhnya/gorenje-fdk-24-dw
Моята е такава. Много е добра! А намалението е сурепизгодно!

# 238
  • София
Здравейте, в крайна сметка и аз си купих сушилня, след неуспешният ми опит с техномаркет.
Взех я на промоция миналата година от Кауфланд за около 37 лв мисля, че беше. Върши идеална работа суших доста през лятото в нея плодове и зеленчуци, за месо още не съм я ползвала, но суших диня и пъпеш ами станаха много вкусни Simple Smile

# 239
  • Sofia
Какво остава от динята,нали е само вода?
Какъв сорт пъпеш суши?
Яла съм,купен,харесва ми,но мисля че е от по-различен сорт от тези които ги продават в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт