Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 160 543
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 404
какви подправки сушите?

# 301
  • Русе
  • Мнения: 3 710
какви подправки сушите?

Ако към мен е въпросът, тези, които гледаме. Риган, маточина, джоджен.
Магданозът си го замразявам. Ментата я ползвам прясна, но се чудя дали да не изсуша, че стана много.

# 302
  • Мнения: 8 520
какви подправки сушите?
Аз съм сушила джоджен, калоферче, листа целина, дивесил. Стават много бързо. Peace

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 29 347
При тези жеги зелените подправки изсъхват и без сушилня

# 304
  • Мнения: 25
Как сушите 7-10 кг момичета??? Това означава, че тавичките са ви подредени не дамо на един ред, ав самата тавичка имате по няколко реда плодове? Могат ли да се изсушат така?
Да питам- след като ги изсушите послаеслагате ли ги във фризер за няколко дни преди да ги сложите в хартиените торбички?
По повод поста за предварителната обработка със захар- аз също съм за здравословното хранене и съм против захарта, но преди 2 години ми дадоха една рецепта за сушене на сини сливи и станаха супер .Ето я - завирам вода / 2-3 литра/ в нея сложих сода бикарбонат/2-3 с.л./ предварително измити, нарязани на две и без костилки сини сливи сложих в ушита от тензух торбичка, потопих за 2-3 мин сливите във врящата вода, изкарах ги и ги оставих да съхнат на скаричики/нешо на дупки трябва да е/ на слънцето в двора насело на една маса и ги покрих със старо дантелено перде.През няколко ди ги разбърквах и за около 10 -15 дни бяха готови.Рецептата беше после да се потопят във вряща вода със захар или вряща шира/младо вино когато стане/, но аз не го направих, ставих ги така.Цялата зима си бяха много хубави за ядене.Та мисълта ми беще дали да не ги потопя сега плодовете във вода и сода и тогава да ги сложа в сушилнята  , след като  поисъхнат, защото оня ден хвърлих единствените ми изсушени плодове за тази година -черешите, че в хартиената торбичка видях бял червей!!!Уж така се убивали гадинките или във фризера  после -незнам! Съвет.... Praynig

# 305
  • Мнения: 8 520
Плодовете редя на един ред на тавичка, едни до други.
Миналата година суших сливи, не съм ги обработвала по никакъв начин, станаха супер. След изсушаване, ги държа два-три дена на стайна температура, разстлани (да не са скупчени) и прибирам в стъклени буркани с винт.
За всеки случай може да накиснеш сливите във вода със сода, за да паднат червеите ако ги има (така се произнесе ММ ). После като ги цепиш, пак гледаш за червеи, нагнивания. Peace

# 306
  • Карлово
  • Мнения: 5 366
Здравейте,
Купих си сушилня от Кауфланд, евтинко, но...
Скрит текст:
Много шуми обаче, сигурно някакъв лагер е разхлабен.

Ако някой има такава, моля да сподели дали е шумна.

# 307
  • Sofia
  • Мнения: 29 347
Колко е шумна?
И моята бучи,през деня не се усеща,но ако я оставя през нощта се чува доста

# 308
  • Карлово
  • Мнения: 5 366
Трака и през деня се чува.

# 309
  • Мнения: 8 520
Шумът от машината наподобява този от сешоар ( поне моята и тази на свекърва ми , различни марки са). Ако е друг шума, може би трябва да се обърнеш към сервиз, не знам. Thinking

# 310
  • Мнения: 3
Привет, аз също купих Мюлер, шумничка си е. Суших кайсии, но явно имаха още влага, защото за 1 седмица хванаха мухъл в буркан, сега суша втора партида вече 48 часа на 50 градуса, почти са готови, до какъв вид ги сушите, на мен ми се струват твърдички, но иначе остава влага? Пробвах ябълка и тиквички на чипс, но не станаха твърди, идеи? Ще пробвам и праскови,тях как ги режете?
 Имам снимки, но не можах да кача  newsm78

# 311
  • Карлово
  • Мнения: 5 366
И аз с кайсии се пробвам. Вече наближава 24 часа да съхнат. Част от плодовете нарязах на половинки, други на четвъртини. Ще видим резултата.

Относно съхранението, мисля в тензухини торбички да ги съхранявам. Миналата година суших сини сливи на въздуха и до скоро имах в добро състояние при такова съхранение.

# 312
  • Мнения: 3
След 53 часа моите кайсии са готови, малко по-сухи са от моите разбирания за сушен плод, но иначе пак може да мухлясат. Днес заредих по малко череши, пъпеш и праскови, ще споделя резултата след това. Чудя се дали може да се съхраняват в торбички от тези с цип?

# 313
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 404
Аз мисля направо в камерата да ги слагам.
Че решите са ми там -сушихс костилка и без костилка

# 314
  • Добрич
  • Мнения: 6 277
Предполагам става в торбички с цип.

Аз всичко пълня в стъклени буркани. Те и без това заемат място, празни или пълни без значение.

Общи условия

Активация на акаунт