Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

• 160 556
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • морето и сините вълни :)
КОлко време сушите домати?Как да ги направя в зехтинче?
Благодаря предварително за отговорите

# 286
  • Добрич
Доматите стават бързо. Не си спомням часове, но за едни ден са готови ако са нарязани тънко. Аз махам воднистата част.

Сушените домати имат по-голяма трайност, когато не са в мазнина. Съхранявам ги натурални в големи стъклени буркани на стайна температура. Все още имам от миналата година. От време на време си правя в по-малки бурканчета с шарлан, които съхранявам в хладилника. Овкусявам с чесън, дафинов лист и розмарин.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 23:44 от Вела

# 287
а до колко ги сушите?В смисъл  сочни ли ги оставяте или мн сухи?
И колко тънко ги режете?
Азз от вчера суша но никакъв наапредък,Май на дебело съм ги нарязала и вече ми миришат и на вкиснало сякаш

# 288
  • Sofia
В тези жеги не затоплят ли сушилните още повече помещението?
Не съм сушила домати,з-то съм чела в темата че изискват много часове...купих си много хубави изсушени на кило,слагам в яденета,салати

# 289
  • Добрич
Режа ги на тънки резени/филийки. Може би около 5 мм. или малко по-широки. Отделям течната семенна част. Не ги беля. Суша доста. Моите са по-сухи от купените.

Лятото сушилнята работи на терасата, за да не вдига температурата у дома.

# 290
и моята е на терасата .
НО явно дебели съм ги нарязала- ще ги изхвърля то е ясно

# 291
  • Sofia
Не ги хвърляй,изпечи ги във фурната,освен ако не са много прокиснали

# 292
За сушене съм ползвала домати от сорта Рома - продълговатите, консервни.
След 15.08 излизат масово по пазарите.
Другите ми се виждат много водни.

# 293
Ние миналата година сушихме домати, но не ми харесаха, сушихме ги явно твърде дълго и станаха много твърди, не омекват дори в зехтин. Тази година отглеждаме специално за сушене "Рома". Иначе другите сортове режа на не много дебели филии, поръсвам с подправки, зехтин и сол и пека във фурната, после прибирам във фризера, стават разкошни.

Напред някой питаше за сушилня от Метро. Показаната е с добри характеристики, добра цена, не знам дали се чупят лесно тавичките, но ми се струва, че при правилна употреба не би трябвало да се чупят (в смисъл да се внимава да не се изпуснат на земята). Peace

# 294
Момичета,здравейте!
Оня ден си купих сушилня от Кауфланд Мухлер и сега съм го напълнила с кайсии,вече 6 часа суши,но като че ли само свети и бръмчи ,а кайсиите си стоят същите.Да ви питам така ли трябва,нещо съм объркала ли,?.А няма и никакво упътване,та съм в чуденка...Сложила съм го на 55 градуса и само го заничам,ама нищо...Не трябва ли да е топло,да се движи въздуха из него ..незнам въобще дали работи това чудо???

# 295
май ще пробвам да изпека домати и аз във фурната с подправки Simple Smile

vichom -бавно стават нещата.Аз череши суших 15-16 часа..
Чакам кайсийте да станат по евтини и да ги мятам-мисля към 6-10 кг да изсуша.
Суших тиквичка не ми хареса въобще не изсъхна за мелене в чопър. А исскам и аз да сси направя домашна вегета.Ама уж изсъхнала а като я сложих в мелачката направо стана на мармалад. newsm78

# 296
Благодаря Ани-Бани,ще чакам!

# 297
Благодаря Ани-Бани,ще чакам!

ама върти тавите по редовете

# 298
  • на село
Здравейте,

В следващият каталог на Метро пускат сушилня за 36лв. Някой има ли такава и може ли да сподели мнение за нея? Някъде назад попаднах на информация за пукащи се тавички, да не би затова да е толкова евтина тази сушилня  Rolling Eyes

https://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/nekhranitelni … cha-14-3/page/8-9

Някой дали може да сподели мнение  bouquet

# 299
  • Русе
И ние си купихме сушилня.
Много ми харесаха как станаха черешите, четох кофи отзиви, а всъщност страшно ги харесахме и ме е яд, че съвсем малко пробвахме. За догодина ще знаем.
Сушихме и подправките, много бързо станаха.
Сега сложихме кайсии. Мисля, че около 7 кг влязоха. ДВе тавички махнаме вече и ги вакумирахме (купихме и такава), но сякаш трябваше още малко да ги поизсушим.
Ще си направя и домати и най-вече сливи.

Искам да попитам, ако някой вакумира, после къде държите пакетите?

И още нещо, не мога да намеря рецептата за смлените плодове, които стават като тези здравословните барчета? В старите теми е, но рових, нещо не мога да намеря.

Общи условия

Активация на акаунт