Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 160 622
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 226
Ще се радвам да качиш снимка. Аз още не съм стигнала до чушките. За сега изсуших 15 кг барбарони и по 10 кг сливи и праскови. Пролетта суших ягоди и череши. Мисля скоро да преминавам към чушките.
Hug
Скрит текст:

# 211
  • Мнения: 5 459
Ммммм, чудесни са. Като се изсуши поредната порция домати, веднага зареждам с чушки....

# 212
  • Мнения: 25
Може някой да е споменал вече, но да питам - какви чушки сушите за ч. пипер примерно? Гледах днес - обикновените прави червени чушки - 1.50. Някакви ( криви ми се видяха) червени чушки с уточнение " за сушене" 3 лв?! Та има ли значение?

# 213
  • София
  • Мнения: 1 921
Може някой да е споменал вече, но да питам - какви чушки сушите за ч. пипер примерно? Гледах днес - обикновените прави червени чушки - 1.50. Някакви ( криви ми се видяха) червени чушки с уточнение " за сушене" 3 лв?! Та има ли значение?
Аз си изсуших червена капия от пазара до нас, струваше 1.20 кг, имаше и криви чушки, но това няма значение, защото за сушене се почистват и се нарязват на тънки ленти или парченца. За първи път чувам за чушки специален сорт за сушене  newsm78

# 214
  • Мнения: 226
Може някой да е споменал вече, но да питам - какви чушки сушите за ч. пипер примерно? Гледах днес - обикновените прави червени чушки - 1.50. Някакви ( криви ми се видяха) червени чушки с уточнение " за сушене" 3 лв?! Та има ли значение?

В къщи сушим всичко криво, ситно и което остане от здравите части от наранените чушлета от градината. Даже някъде попадат и по-шарени-зелено-червени, нищо не хвърляме. Не сме купували, за сушене.

Цепим ги на такива лентички:
Скрит текст:

с които накрая се случва ето това  Mr. Green
Скрит текст:

Иначе за червен пипер се отглежда специален сорт чушки- "гороглед" едни такива тъмночервени, по-късички плодове и стърчат нагоре  Peace

# 215
  • Мнения: 8 523
И ние правим като Cheri.  Peace Ползваме всякакви чушки, пиперки каквито има в градината, преди свеки ги сушеше на слънце, тази година в сушилнята (и двете имаме от това лято).

# 216
  • Мнения: 818
И аз суша червени чушки от пазара.Първите нарязах на лентички-изсушиха се доста по-бавно от вторите ,които нарязах с рендето Бьорнер на тънки шайби.
Как  съхранявате вече смления пипер?Мисля да го сложа в буркан и във фризера,тъй като живея на морето и ме е страх от овлажняване...

# 217
  • Мнения: 1 703
В буркан и в хладилник.

# 218
  • насън...
  • Мнения: 234
Здравейте,

оглеждам се и аз за такъв уред...аз търся за други цели - за сушене на бисквити или по-скоро на глазурата, която слагам отгоре Simple Smile (всеки луд с номера си Simple Smile)
изчетох цялата тема и направо ме зарибихте Simple Smile харесах си и аз горението, но се чудех едно нещо - необходим ли е настина такъв уред, не може ли просто във фурна с вентилатор на ниска температура да се получи същия ефект?! дано не го приемете за заяждане  - просто събирам мнение...мерси  Peace

# 219
  • Мнения: 818
Ако сушиш глазурата в такъв уред или фурна няма ли да ти изсъхне и самата бисквитка.

# 220
  • Добрич
  • Мнения: 6 279
И аз суша червени чушки от пазара.Първите нарязах на лентички-изсушиха се доста по-бавно от вторите ,които нарязах с рендето Бьорнер на тънки шайби.
Как  съхранявате вече смления пипер?Мисля да го сложа в буркан и във фризера,тъй като живея на морето и ме е страх от овлажняване...

Според мен в хладилника влагата не е по-малка отколкото в стаята, даже обратното. Моите буркани стоят в килера. Още имам от миналогодишния пипер. Да, наистина леко овлажнява, както си е затворен в буркана, но на мен това не ми пречи. Като го разбуташ  /например с вилица/ пак може да се ръси.

# 221
  • Мнения: 8 523
На ММ чичо му си съхранява смления червен пипер в найлонов плик във фризера, нито се овлажнява, нито хваща паяжини. Свекърва ми пък го сипва в стъклени буркани, като го набръчква и отгоре слага пласт сол, после капак и в килера. Peace

# 222
  • насън...
  • Мнения: 234
Ако сушиш глазурата в такъв уред или фурна няма ли да ти изсъхне и самата бисквитка.

по принцип се слагат за малко на най-ниската степен, за няколко минути до час, колкото да хване малка коричка, но все пак си го има риска...предимствата са повече, според мен... Peace

# 223
  • Гулянци
  • Мнения: 126
Имам сушилня от близо година и за мен е добра и полезна придобивка. Проблем е как да съхраним изсушеното. В ютуб видях, че рукините използват вакуумираща система с помпичка  newsm78
Видях подобна в али експрес бях скептично настроена, но поръчах.
Днес пристигна пратката и едвам издържах да се прибера от работа за да я пробвам
Скрит текст:
Много съм доволна, пасна на всички буркани  newsm10 newsm44

# 224
  • София
  • Мнения: 17 674

 newsm78

Какъв точно е смисълът от това студено вакуумиране, не ми е ясно...
Точно същото е да ги сложиш в стъклен буркан с обикновена капачка на винт, честно казано.
Не е нещо скъпо и поне е шаренко, та да не те е яд, ама ... все пак?
Смисълът във вакуумирането при стерилизация е, че нов, биологически замърсен въздух от вън не може да влезе, а този, който е затворен вътре, е бил стерилизиран - нищо живо няма в него. А при това вакуумиране... какъв точно е ефектът, освен наличието на джиджани капачки (не отричам, готино изглеждат), не схващам.


Общи условия

Активация на акаунт