Любители на Котки Тема 99

• 36 774
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
За жалост много вярно. Аз в момента се опитвам да го отучвам от Роял Канин, за да мине на Аплаус, та ако може по-нататък и на тази по-хубавата (все ѝ запомням грешно името като Ориндж. Знам, че не е така ама пусто... Embarassed)
Гледам, че все изяжда последно гранулките на Аплаус, които засега меся с Роял Канин. Но ще го отуча. Ако требе с по-малки дози храна, з ада е гладничък.

# 181

Олелеееееее красавица  Blush Blush Blush

Здравейте!
Миналата седмица решихме да идем до клиника Провет тъй като котарака все още не ядеше, но първо минахме да си вземем последните кръвни изследвания. Купихме някакви скъпи консерви (Carny май беше) да пробваме с тях като едни от последните ни вариянти вече.
Забравих да кажа, че предния ден пробвахме със сурово пилешко, хапна едно парченце и се врътна недоволен.
Та тръгнахме за клиниката, изгубихме се 3 пъти, лутахме се 1 час с колата и се прибрахме изнервени без да стигнем до клиниката  ooooh! Същата вечер пробвахме с тези консерви и - О, ЧУДО! 
След това котарака си прояде  Laughing Спря да повръща окончателно. И си хапва консерви с риба тон (човешки).  Laughing

Но сега нов проблем - отказва да яде каквито и да било гранули  #Crazy Последната седмица сме само на мокра храна. Финансово хич не е добре това с отказа от гранули.
Решили сме да му взимаме най-доброто и сме се спряли на Орижен. Дано да ги яде тях  Praynig

# 182
  • У дома... някъде
valeria, ама каква британка при тази красавица? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Храни си я с домашна храна: пиленце, дробчета, сърчица. Не се подлъгвай с гранули. Слагат им разни овкусители и после нищо друго не искат да ядат...

Ами незнам дали ще привикне към гранулите,но за сега им се мръщи нещо.Предпочита основно консервите и паучовете,а гранулите ги избутва,изяжда ги като не и сложа друго но с триста зора.Ето днес както писах по горе прояде козунак и орехи от купичката. Joy

# 183
  • София
Скрит текст:
valeria, ама каква британка при тази красавица? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Храни си я с домашна храна: пиленце, дробчета, сърчица. Не се подлъгвай с гранули. Слагат им разни овкусители и после нищо друго не искат да ядат...

Ами незнам дали ще привикне към гранулите,но за сега им се мръщи нещо.Предпочита основно консервите и паучовете,а гранулите ги избутва,изяжда ги като не и сложа друго но с триста зора.Ето днес както писах по горе прояде козунак и орехи от купичката. Joy

И консервите и паучовете са малко... Twisted Evil
За гранулите - много е коментирано и общо взето не с добро.
Козунак и орехи -Ок
Скрит текст:
имай предвид, че това са богати на въглехидрати храни и няма как да не "лудее, но това е и от възрастта
, ама да не почне и от уискито, че тогава "отиде коня в реката" hahaha

Leksi, много се радвам. Hug

# 184
Мъртока откачи тая вечер. Още сутринта дебна как се готви грах с пиле на фурна, но като седнахме да вечеряме и го усетих способен да скочи в йенската тенджера.  Mr. Green Та му дадох да си хапне малко, десетина зрънца, и той, милият мърка и яде.

Това пък последното коте-бебе, дето видях, Кенди бива ли да е толкова сладко?! М?

# 185
  • София
Мъртока откачи тая вечер. Още сутринта дебна как се готви грах с пиле на фурна, но като седнахме да вечеряме и го усетих способен да скочи в йенската тенджера.  Mr. Green Та му дадох да си хапне малко, десетина зрънца, и той, милият мърка и яде.

Това пък последното коте-бебе, дето видях, Кенди бива ли да е толкова сладко?! М?
И що държиш сина си гладен? Mr. Green Laughing

# 186
Защото всеки път като река да му дам да хапне нещо ала-бала и се сещам за Епона.
Аз и този път се сетих за нея, но реших, че така имитирам стомашно съдържимо.

# 187
  • София
Котките обичат грах и в много от консервите има цели грахчета. С удоволствие ги обират.  Grinning

# 188
Защото всеки път като река да му дам да хапне нещо ала-бала и се сещам за Епона.
Аз и този път се сетих за нея, но реших, че така имитирам стомашно съдържимо.

Хаха! Нееее... Аз само съветвам, а така звучи все едно съм като някоя строга господарка!
Но между другото, няколко грахчета наистина добре имитират стомашно съдържимо. Повечето котки ги харесват, полезни са (в подобни количества), а и са по-усвоими от примерно ориз, царевица или картофи.

# 189
Добро утро!  bouquet
Кенди е само за гушкане!  Hug
Наш Бъги се изпишка на спалнята.  Sad Когато ни няма цял ден и е мръсна тоалетната, го прави от време на време, но този път не беше мръсна, няма причина да пишка на място, различно от нея... Естествено, веднага реших, че ще му купувам тоалетна, която индикира уринарен проблем. До работата има един зоомагазин, в който работи една страшно усмихната и отзивчива мацка. Та, отидох при нея, казах и какво ми трябва, тя каза, че няма в наличност, но имала в другия магазин и ме попита искам ли съвет. Каза, че такава тоалетна е слагала на нейното коте и е индикирала проблем, какъвто котето е нямало, както се е установило след изследвания. Каза директно да звъня на вета и да го питам него какво да направя и че според нея от тези тоалетни няма никакъв смисъл, че са пари, хвърлени на вятъра. Та така. Каза да си помисля добре, дали няма причина котката да ми се сърди за нещо, помислих си и реших, че ако се сърди, ще да е заради смяната на храната... Днес ще се чуя с вета, за да каже какво да направим. Иска ми се, ако не за друго, то поне за успокоение да направим едно изследване, за да изключим проблем.
Та така, исках да споделя какво казаха за въпросната тоалетна.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 190
Моят съвет е лекар, защото и Профи мен така ме посъветва в началото, но аз не я послушах, защото и Лъки пишкаше навън на мръсна тоалетна само, чак после почна и на чиста. За твое успокоение го  заведи да му направят един ехограф. И урина му взеха на място Simple Smile

Кендито е мнооого сладка Blush

# 191
Момичета, помагайте  baby_neutral Имам си котенце ( персийско) на вече 5 месеца ,което определно си е злобно ( макар че като ви писах тук преди месец казахте, че е невъзможно) Котето ме драска , посяга да ме хапе - това  всеки ден, рядко дава да я галя ....  newsm78 Какво да правя  newsm78 С бой, без бой май няма оправия....

# 192
И котките като хората си имат характер и няма как да знаеш какъв ще е на твоето котенце, когато го прибереш у дома. Моята също не обича да я галя, да не става дума да я взема в ръце или в скута си (абсурд!!!), хапе ме докато играем, но я обожавам такава, каквато е. Съветът ми е - просто свиквай Wink Не всички котета са любвеобвилни Peace

# 193
 Всяка котка си има характер, моя Морис, ако не иска да го галиш те бие  Laughing и то сериозно те бие. Ти като не искаш да те пипат не реагираш ли? С бой няма да се оправи. Нещо го дразни, разбери какво е, отделяй повече време за игра, да гони някоя мишка на въдица и не го мачкай, като не иска. То като му се гали самО ще си дойде. Има едно предаване "my cat from hell", има го в нета, свали си го и гледай.
Успех!
addicted2U, писали сме заедно  Hug

# 194
Благодаря за отговорите  Hug
Споделете за "човешка храна" , прочетох, че грах хапват - нещо друго да предложите ?

Общи условия

Активация на акаунт