Любители на Котки Тема 99

• 36 683
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
За основно хранене не стават, но аз съм давала като лакомство на една моя маца, която обожаваше варени картофи- - даже доста й давах, но тя си ги обичаше. Не мисля, че биха навредили.

# 331
И аз мисля да не му ги давам за основно, но като го видях днеска как си го хапна сладко, сладко реших да ви питам! Понеже са сладки, а знам че някой животни не могат да преработват сладките неща! Извинявайте, ако задавам тъпи въпроси Embarassed но просто не съм гледала котка и съм малко в необрано лозе! Rolling Eyes Колко трябва да е грамажа на 3кг. котарак newsm78 давам му около 80-100гр. храна. Rolling Eyes

# 332
Малко, като лакомство, от време на време няма да навреди. (За картофите, че трудно ги усвояват.). Морковчета може и малко по-често.

80-100 гр. каква храна? Това е много важно.

# 333
Малко, като лакомство, от време на време няма да навреди

80-100 гр. каква храна? Това е много важно.
Суха. Искам да започна да му правя домашна, а не в консерви Rolling Eyes но нямам никакъв опит в това какво могат да ядът и какво не и не смея още и затова е на суха засега! Гледах на първата страница на темата, но пише какво не трябва да ядът, а не какво трябва Rolling Eyes или може би аз не знам къде да гледам. newsm78

# 334
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Котките са месоядни животни. Убий два часа време и прочети поне двайсетината страници на тази тема. Има достатъчно написани неща за това какво е подходящо да ядат котките.  Peace

Добре дошли на новите попълнения в темата!  Hug Hug Hug

# 335
Коя марка суха?

Общо взето, котките са месоядни и ядат месо. Почти изцяло само месо. Другото не е особено полезно за тях в големи количества. При една изцяло домашна диета, е добре да се използват и други продукти, освен месо, за балансиране на хранителните съставки, в малки количества, имитирайки се стомашно съдържимо на плячката. А месото и вътрешностите, в правилната пропорция, са плячката.

И да, прочети темите назад.

# 336
Котките са месоядни животни. Убий два часа време и прочети поне двайсетината страници на тази тема. Има достатъчно написани неща за това какво е подходящо да ядат котките.  Peace

Добре дошли на новите попълнения в темата!  Hug Hug Hug

Това ми е ясно Wink интересуваше ме какво друго могат да ядат Peace но ще прочета назад!
Коя марка суха?

Общо взето, котките са месоядни и ядат месо. Почти изцяло само месо. Другото не е особено полезно за тях в големи количества. При една изцяло домашна диета, е добре да се използват и други продукти, освен месо, за балансиране на хранителните съставки, в малки количества, имитирайки се стомашно съдържимо на плячката. А месото и вътрешностите, в правилната пропорция, са плячката.

И да, прочети темите назад.
Различна е всеки път. Peace Да, да задължително ще прочета темите. Но преди малко ви открих и писах. Ако съм ви досадила ooooh!нямала съм това за цел. Hug

# 337
Е кажи някои от марките, които даваш. Примерно, последните три.
Ще елиминираш ли сухата храна от менюто или ще комбинираш суха с домашно приготвена?

# 338
Първо бяхме на whiskas, но май не му понася, а и акитата миришеха много гадно от него. Минахме на friskies харесва я, но не знам до колко е хубава. Сега е на royal canin и си я хрупа с кеф. Но го виждам, че иска да яде и друго освен суха храна. Мисля да я комбинирам, защото едва ли ще успея да му приготвя пълноценна храна с домашно приготвената...

# 339
 ooooh!
Те сухите храни, които даваш са основно царевица и/или картоф, почти няма месо в тях, а ти се притесняваш от едно паднало картофче?

По-добре изобщо не ги давай и минавай на домашна диета, щом имаш желание. Или поне комбинирай със свястна суха.

И прочети назад темите.

# 340
ooooh!
Те сухите храни, които даваш са основно царевица и/или картоф, почти няма месо в тях, а ти се притесняваш от едно паднало картофче?

По-добре изобщо не ги давай и минавай на домашна диета, щом имаш желание. Или поне комбинирай със свястна суха.

И прочети назад темите.
Утре цял ден това ще правя. Като не съм се сблъсквала с гледане на котка и съм малко като паднала от Марс Laughing само дано открия марките свястна храна на задните страници да не мъча животното с тази, която съм му давала досега Rolling Eyes

# 341
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
*PINKI* , не си досадила. Опитваме се да те насочим, а за целта и ти трябва да дадеш малко повече информация.
Уискас и Роял Канин (РК) са на един и същи производител. Тъпкани са с овкусители и поне РК действа пристрастяващо на котките. Един път като свикнат с него после не искат да хапват друго, а РК е скъпа, но не толкова добра.
Фрискис е от същия клас като Уискас, но май е на друг производител. Това са храни с ниско качество и понадути цени.
Видиш ли шарени гранули, бягай.
Консервите и паучовете са по-добър вариант, но идват по-скъпо, а и там количеството на месото е нищожно.
Може да даваш меса и карантии - пилешко, пуешко, заешко, телешко, като с дроба трябва да се внимава и да не е основна храна, а само от време на време. Същото важи и за рибата. А свинско и свински дреболии - НЕ, не бива да се дават! Храната може да е сурова, варена, печена, без сол и без подправки.
За имитиране на стомашното съдържимо на плячката може да се добавят към мръвката варени моркови, царевица, грах.
Накратко е това. Нямам претенции за 100%-ова точност и изчерпателност.
Който се сеща и други неща, може да ме допълва. Peace

Не е нужно да четеш всички теми. Да прегледаш цялата тази дотук е достатъчно.

# 342
Здравейте,
намерихме новородено коте, бяло на черни петна.
Прибрахме го заради студа, но нямаме възможност да го гледаме заради другия домашен любимец.
Ако някой има желание и възможност да го вземе, нека ми пише, за да се разберем.
Готов съм да го докарам до всяка точка на София.

Мерси.

# 343
Момичета, изпуснах без да искам една чаша с току-що направен горещ чай до котката. Чашата се счупи и някаква част е намокрила котето отстрани. Дали да го водя на ветеринар според вас?
Виждам козинката е мокра и отдолу прозира леко червено.

# 344
Имаш ли дефламол вкъщи? Той е за изгаряния, можеш да намажеш с него. А ако имате ветеринар, звънкай му да го питаш как да третираш зачервеното.
P.S. и риванола е за изгаряния, поне не е мазен като дефламола.

Общи условия

Активация на акаунт