Има ли дрескод за учителите?

• 41 192
  • 526
  •   1
Отговори
# 495
Леле каква злоба се лее в последните 2-3 страници!  Crazy

Някои хора първо трябва да се превъзпитат и чак след това да мислят за облекло и обувки.  Rolling Eyes

# 496
Тук става въпрос за учители и ти  kikаmora явно не си учител и на теб не ти е позволено да ходиш със сандали, но това не означава, че учителите не могат, така че нека се придържаме към темата. А родителите могат да си пишат за дрескода на учителите, колкото си искат друг е въпроса, че ако в училището няма наложена униформа всеки може да се облича както реши, а това пък си е въпрос на морал. И на мен не ми харесва една детска учителка с карирани чорапи до коляно ама кой ме пита, като не ми харесва детски градини бол

# 497
  • София
Ако си изтърва химикалката върху джапанката няма да почна да куцам..
Само да не сбъркаш вместо с химикал да пишеш с добре наострен молив, защото изпуснеш ли го...  Laughing

# 498
.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 21:45 от Герри

# 499
Основно обсъждаме учителите. Ясно е, че за някои професии сандали не се приемат, но за учител си е нормално. Стига да не са с 10 см. тънък ток. Макар че, и това съм склонна да приема, зависи от много неща.

Аз от 11 години насам не съм преподавала (само епизодично), не и в България, но когато работех в България съм работила с почти всякакви обувки, предимно на ток. Гледала съм обувката да е семпла и стабилна, но елегантна. Носих много поли и рокли.Тогава ми бяха удобни. Сега предпочитам панталони. Костюми носех също, както и дънки. Обличала съм и клинове с туники и чизми Twisted Evil. Случвало ми се е и да сложа по-късичка пола с плътен цветен чорапогащник. Бях млада и готина  Embarassed. Работила съм с ученици на всякаква възраст. Не сме имали дрескод, но по спомени всички се обличаха прилично, удобно, но и елегантно. В такива предимно дамски колективи винаги има една прикрита или пък не конкуренция и колегите се стараеха. Особено на празници.

В Канада съм била само в няколко училища, но съм виждала всякак облечени учители. В началото се шокирах от костюмирана директорка например, но обута с най-обикновени джапанки. Предполагам ги е обула вътре в сградата за удобство. Всъщност, вътре в сградата всички трябва да са обути  с обувки, които се носят само в училището. Децата се преобуват задължително, за персонала - като че ли не се спазва винаги.

Имах досег и с учителка изглеждаща досущ като нашите чалга певици. На никой не правеше впечатление, май само на мен. Признавам си, разглеждах я тайно. Но тук рядко се виждат такива жени, та затова. Класната на сина ми, миналата година на първата родителска среща беше с къса плажна рокля, с разпуснати руси коси до кръста и с джапанки. Децата и родителите, обаче, я обожаваха - невероятен педагог.

В университетите има преподаватели облечени много стилно, но има и абсолютно разпасани. В детските градини са предимно с удобни джинси и блузи, и леки обувки или пантофи.

Като цяло, тук се ходи по-неглиже. Търси се комфортът, за сметка на естетиката. Някои жени са с прически, маникюр, с хубави бижута  Crazy. Други са грабнали сутринта със затворени очи няколко измачкани и разноцветни дрехи  ooooh! и толкова.

# 500

В Канада съм била само в няколко училища, но съм виждала всякак облечени учители. В началото се шокирах от костюмирана директорка например, но обута с най-обикновени джапанки.
Ами ако глобусът  падне върху джапанката и, кой ще носи отговорност, че елементарни техники за безопасност не са спазени м?
Сигурно това е било някое много селско училище...

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 21:25 от Герри

# 501
Нямаш си абсолютно никаква представа какви абсурди има от съображения за сигурност! Ако някой сметне, че глобуса е тежък и има опасност да падне върху кракът ти, може да те накарат и обувки с метални бомбета да носиш!

# 502
Уф, ай стига. Разрешено ни е да ходим със сандали. И глобуси падат, и книги, и ти газят през краката, и със столовете си "стъпват", и какво ли не.
Днес дори и по пижами и пантофи бяхме, не умряхме.

# 503
  • София
Аз ако отида по джапанки на работа, дори и в най-големите жеги вътре в сградата рискувам да ми измръзне някой пръст.  Mr. Green

# 504
Нямаш си абсолютно никаква представа какви абсурди има от съображения за сигурност! Ако някой сметне, че глобуса е тежък и има опасност да падне върху кракът ти, може да те накарат и обувки с метални бомбета да носиш!

newsm10   Катър пилар прравят такива, мноУ качествени.

# 505
И техен телефон ще си купя. Днес моят за пореден път летя.

# 506
  • Перник
Сарказмът често е опит да се прикрие липсата на достоен отговор. Паулу Коелю. Simple Smile

# 507
И техен телефон ще си купя. Днес моят за пореден път летя.
 newsm10  На рИкламата и джипът минава отгоре му, и в реката издържа. Само буквите му са много ситни, ползвам го за лов само, по сокаците.

# 508
Темата стана супер безсмислена.. Уж дрескод в училище ами то не бяха дрескод в Щатите, Канада...., лаборатории и къде ли още не.Уф ядосах се и напускам темата.

# 509
Темата стана супер безсмислена.. Уж дрескод в училище ами то не бяха дрескод в Щатите, Канада...., лаборатории и къде ли още не.Уф ядосах се и напускам темата.

Защо се дразниш? Аз дрескод имам и го налагам и на колегите си.

Общи условия

Активация на акаунт