Има ли дрескод за учителите?

• 41 215
  • 526
  •   1
Отговори
# 480
Чети внимателно! Дрес кода не е само кое е прилично и кое не! Дрес кода е също така и за безопасност, но явно на теб ти е трудно да проумееш някои неща след като смяташ джапанките за официални обувки!

# 481
Къде съм казала, че джапанките са официални обувки? След, като говорим за безопасност как си представяш една учителка в детската градина или училище да тича след дете(ако се наложи)  с офис обувки, ей така заради дрескода. Може спокойно да си облечен прилично, удобно и безопасно. Но с тия джапанки и кубинки прекаляваш, никой нормален учител няма да се изтипоса на работа с джапанки всички го знаем. Все пак нека не стигаме до такива крайности.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 15:55 от Eyes

# 482
Категорично не мисля, че трябва да са облечени като лелки, но много къси поли/рокли нямат място в училище.

За учениците има дрескод, забранени са късите поли, дълбоки деколтета и голи гърбове.

Това е виц, нали?  Laughing
Зависи от директорката/ът. И от възпитанието вкъщи. В училището на дъщеря ми (7мо СОУ) е забранено носенето на къси поли, лак, пиърсинг и татуировки. Не се допускат и фризури с частично гола глава (за момчетата е много строго). Честно казано аз също съм неприятно изненадана от вида на някои присъстващи в учлилището, но в 98% от случаите това са децата.

# 483
Ирис, мисля че пропускаш нещо много важно! Не става въпрос какво е удобно, а кое е безопасно! Представи си детска учителка с токчета, или кубинки! Ами нали може да стъпи на крачето на някое дете!
Представи си и другият вариант, учител по джапанки и някой ученик бутне нещо и то вземе, че падне на крака на учителя!

Така е, абсолютно си права. Не се бях сетила за това Grinning

# 484
  • София
В ДГ учителките ходят със санитарни чехли или даже с кроксове.
Има голяма разлика за какъв учител става въпрос, ако не сте се сетили - в ДГ, ПГ, училище, университет, школа...

# 485
Къде съм казала, че джапанките са официални обувки? След, като говорим за безопасност как си представяш една учителка в детската градина или училище да тича след дете(ако се наложи)  с офис обувки, ей така заради дрескода. Може спокойно да си облечен прилично, удобно и безопасно. Но с тия джапанки и кубинки прекаляваш, никой нормален учител няма да се изтипоса на работа с джапанки всички го знаем. Все пак нека не стигаме до такива крайности.
Кикамора обясни, че на работа било забранено да се ходи с джапанки, освен на спасителите на плажа. Тоест аз като ида в офиса по джапанки и ще ми прочетат закона, който  забранява джапанките на работното ми място и ще ме върнат.
Ами изкушавате ме да пробвам и съм убедена че няма да ме върнат...
Аз не съм учител, но кикамора говореше за всички професии...

# 486
Ми пробвай се;-). Аз ако отида по сандали и ще ме върнат!

# 487
Kikamora наистина много се задълбочаваш, тук говорим за учителите. Има професии, при които не са позволени сандали(твоята може би е такава) но при учителите не са забранени.

# 488
Ми пробвай се;-). Аз ако отида по сандали и ще ме върнат!
И какво работиш, ако не е тайна, та толкоз пречат сандалите?
Аз мога да отида по джапанки в офиса-никой няма да ме върне. Ся ако отида по бельо вече може и да извикат санитарите, но за джапанките никой няма да ми върже кусур.

# 489
Ако работиш ви някой селски офис можеш да отидеш и по цървули. Има си правила за безопасност и ако работиш в някоя голяма фирма си има ясни правила какво можеш да обуеш и какво не!
Мене първо че няма да ме допуснат на работа със сандали и второ ако се случи нещо, аз ще съм отговорна и ще си навлека един тон неприятности!

# 490
Шв. учители и ученици си ходят масово вътре с имитации на онези грозни Крокс
Някои учители са "модерни" и слагат летен сандал на ЕССО върху дебелия човек, и жени и мъже го правят това

И по офиси се прави
На първата ми работа, уж все инженери и икономисти, висшисти, ама масово бяха така каките
Само две си имаха елегантни обувки, с които сменяха зимните ботуши

# 491
Ако работиш ви някой селски офис можеш да отидеш и по цървули.
Joy Joy Joy Joy
Ахахаха.
Ще си обуя цървули другия път.  hahaha hahaha hahaha hahaha

Но пък ти си в някоя градска фирма, в която ако те видят със сандали и на следващия ден им падат акциите в ситито...

# 492
Представи си че работя в лаборатория и може да ми падне я киселина, я някой тежък предмет върху пръстите на краката?
Всяка уважаваща себе си фирма има правила за безопасност и дрес код, които напълно изключват джапанки и сандали!

# 493
Aз работя с химикали,нали не мислите,че припкам по сандали?
Обаче на работа винаги  ходя с ток.Имаме си гардероби,дори супер модерна баня.Някой път и с калцуни съм,зависи в кой отдел се работи.

# 494
Представи си че работя в лаборатория и може да ми падне я киселина, я някой тежък предмет върху пръстите на краката?
Всяка уважаваща себе си фирма има правила за безопасност и дрес код, които напълно изключват джапанки и сандали!
Е-предполагам че НЕ всички професии са като твоята, така че ние в селските офиси, в които не се работи с химикали, а само с химикалки , можем да идем по джапанки?
Ако си изтърва химикалката върху джапанката няма да почна да куцам..

Общи условия

Активация на акаунт